Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op 16 mei 2009 kwamen de tien eredivisieverenigingen bijeen in Culemborg om over onder meer verbeteringen in de eredivisie te praten. Het was een brainstormsessie en ik kan U zeggen, het was een vruchtbare bijeenkomst. De belangrijkste uitkomst van deze dag was het feit dat de eredivisieverenigingen in grote saamhorigheid verder gaan om daadwerkelijk verbeteringen te realiseren, maar dat ook gezamenlijk doen. We kunnen rustig stellen dat we veel gewonnen hebben de laatste anderhalf jaar. Stonden eerst de eredivisieverenigingen lijnrecht tegenover elkaar, zes tegen twee, nu wijzen de tien eredivisieneuzen allemaal dezelfde kant op. Oké, niet alle neuzen zijn even groot, maar dat hoeft ook niet. In september 2009 vindt er opnieuw een ‘rondetafelconferentie’ plaats en dan hoort U weer meer.

Het vermelden waard is voorts het feit, dat het bestuur een notitie over talentontwikkeling heeft geschreven en dat deze notitie is verzonden naar de wethouder van sportzaken in Almere, Arno Visser, de gedeputeerde van de Provincie Flevoland, John Bos en de directeur van Sportservice Flevoland, mevrouw Monica Visser.
Komende dinsdag, 2 juni 2009, praten Vincent Festen en ondergetekende opnieuw met twee medewerkers van de gemeente over talentensubsidie en het Sportcomplex De Toekomstgroep. En een dag later zijn we opnieuw te gast bij de gemeente. Dan praten we over combinatiefuncties en daar is ook bestuurslid Ernst van Stenus bij aanwezig.
Een week later hebben we overleg met alle gebruikers van het sportcomplex, zoals de vereniging Turning Spirit Almere en de Bowlsclub ABC. Het houdt ons van de straat zullen we maar zeggen.

Op onze site heeft U ook al kunnen lezen dat de selectiedag van de Badminton School Almere een groot succes is geweest. Met 24 kinderen die kwamen voorspelen is aangetoond dat de Badminton School Almere zeer levensvatbaar is. Ook waren er onder meer een aantal kinderen bij uit onze Provincie Flevoland en uit de randmeergemeenten. Een leuke toestroom en wellicht moet de naam Badminton School Almere gewijzigd worden in Badminton School Flevoland, want het zijn bepaald niet allemaal Almeerders die deelnemen aan deze gezamenlijke opleiding van de NBB en de BVA. En gebleken is al dat de Badminton School Almere een uitstekende springplank is om hoger op te komen. Bijvoorbeeld naar één van de Badminton Academies of zelfs de nationale selectie.
In mijn vorige column meldde ik al dat Alex Vlaar was opgenomen in de nationale selectie onder 15 jaar en nu is de eer te beurt gevallen aan Manon Sibbald om toe te treden tot de selectie onder de 17 jaar. Onze trainerstaf verdient een groot compliment! Met zes BVA-ers in de nationale selecties, Jaime van Elten, Manon Sibbald, Amy van Stenus, Patty Stolzenbach, Alex Vlaar en Josephine Wentholt zijn we goed vertegenwoordigd.

Ondanks het feit dat we een CV-installatie hebben, maakt poes Toos nogal eens de kachel met ons aan. Zodra de TV wordt uitgezet, sprint zij, als zij niet op muizenjacht is, naar boven en maakt eigenhandig de schuifdeur open. Vervolgens is zij nergens te bekennen. Het is poes Toos er om te doen om bij ons op bed te slapen. Dat willen we eigenlijk niet, maar als zij eenmaal boven is, is het onbegonnen werk om haar terug te vinden. Nu zijn er ergere dingen dan dat poes Toos op ons ruim bemeten bed mee slaapt, maar ze kiest altijd voor haarzelf de beste plek. Zo werd ik laatst wakker met een drukkend gevoel op de borst. Ik dacht nog, nu is het echt mis met mij, maar het bleek Toos te zijn die mijn borst had uitverkozen om de nacht door te brengen. Het is met een poes net als met een fysiek mankement, je moet er mee leren leven.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)