Badminton Vereniging Almere

Almere wint prestigieuze voetbalfinale van badmintonteams

In 1988 zag ik Hans van Breukelen schitteren in de Europacup 1 finale, ik kreeg er een brok van in mijn keel. In 2008 zag ik Edwin van de Sar schitteren in de ChampionsLeague finale, ik kreeg er een traan van in mijn oog. In 2009 zag ik Kasper Weijmans schitteren in de finale van het voetbaltoernooi der badmintonverenigingen, ik kreeg er natte plekken van in mijn broek…..

Wat een feest. Dansend, schreeuwend, omarmend lagen de spelers van Almere over de grond en in de lucht, nadat KK (Keeper Kasper) de beslissende strafschop van Velo had gestopt. De belangrijkste prijs in badmintonland, de voetbalbeker der badmintonclubs, blijft in Almere.

Het begon allemaal in de ochtend van zaterdag 13 juni. Na Camp Nou, San Siro en Old Trafford te hebben gezien, streek de voltallige selectie van Coach Kippensoep in de voetbaltempel van Honselsdijk neer. Zou Almere ook het Westland in extase kunnen brengen?

De eerste wedstrijd tegen de flying Ritte was een deceptie. Vanuit het niets viel zomaar de 1-0 voor de flying Ritte binnen. Na afloop pakte Coach Kippensoep de beker en liet deze aan de spelers zien. “Hier gaat het om” schreeuwde hij.

In de poule zou nu tegen de andere 3 tegenstanders gewonnen moeten worden, waarbij de Flying Ritte ook nog de nodige punten zou moeten verliezen. Beide gebeurden en zo kon het dat de mannen van Coach Kippensoep, net zoals vorig jaar, weer hun opwachting mochten maken in de finale, wel in de wetenschap dat vedette PP (Pussy Pieter) er niet bij kon zijn. Zonder de rest van het team tekort te doen nam PP het team tijdens de poulewedstrijden aanvallend behoorlijk op sleeptouw.

De tegenstander Velo had grote indruk gemaakt in de andere poule. De ene tegenstander na de andere hadden zij opgerold. De balvaste Dennis van Daalen de Jel, De watervlugge Edwin Ekering en de boomlange Rikkert Suijkerland zijn zomaar wat toppers uit hun selectie.

De spanning was te snijden, een bomvolle arena, de zon scheen en de finale begon. Dit was tevens het begin van het jongensboek van KK. Dat liefde inspireert bleek nu ook weer. Rafael heeft Sylvie, Wesley heeft Yolanthe en KK heeft Patty. Patty was supporter van Almere en zag dat het met KK goed ging. Coach Kippensoep had een opmerkelijke wissel voor de finale. Waar KK de voorgaande wedstrijden solide had gekeept, stond KK nu in de spits opgesteld. Een gouden wissel zou later blijken. Na 10 minuten spelen speelde de handige lange spits twee man uit om vervolgens heel leep in de verre hoek de 1-0 aan te tekenen. Velo was beduusd, maar vertrok vol gas van de middenstip en wat een gas kan die Edwin Ekering geven. Zijn snelheid zorgde al snel voor 2 goals en zo stond Almere direct op een 1-2 achterstand. Ondertussen was KK van spits weer onder de lat terecht gekomen en ook dat zou later een gouden wissel blijken. Met de moed der wanhoop ging Almere op zoek naar de 2-2. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de 1-3 veel meer in de lucht hing dan de 2-2, maar toen zomaar vanuit het niets beging Velo een domme overtreding in het strafschopgebied door het shirt vast te houden van de te snelle Dennis (de Almeerse Edwin, zeg maar). Scheidsrechter Freek was onverbiddelijk en wees naar de stip. Onze captain Auke voltrok koelbloedig het vonnis. 2-2 was een feit. De laatste 5 minuten (het voelde aan als uren) overleefde Almere elke aanval van Velo en zo was een penalty shoot out een feit.

De penaltyreeksen van het Nederlands elftal vielen bij deze in het niets. Immers dit ging echt ergens om. Overtuigd van zijn kunnen nam KK de eerste strafschop. Deze nam hij feilloos om vervolgens als keeper de eerste strafschop van Velo direct te stoppen. Jeroen scoorde voor Almere en ook Velo schoot raak. Dennis miste voor Almere, maar KK stopte wederom een strafschop van Velo. Nadat Joost in de finale nog een bal op de lat had geschopt, wist hij via de strafschop wel de bal tegen de touwen aan te jagen. Almere stond 3-1 voor. Optimale druk bij Velo. Velo scoorde de 3-2. Captain Auke mocht de laatste strafschop van de eerste 5 nemen en kon de cup naar Almere schieten. Als slag bij heldere hemel miste onze captain onverwacht. Velo rook zijn kans en schoot alsnog de 3-3 binnen. Gerard stond namens Almere op en nam de 6e strafschop en met succes. De druk lag weer bij Velo en zelfs het kunstgras hield haar adem in. Het ultieme moment voor KK lag in het verschiet. Velo nam haar aanloop, KK deed zijn move en greep de bal alsof het Patty wasJ……

Het geel van Almere ging uit zijn dak.

DKC/Velo dank voor het organiseren van dit fantastische evenement!

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 16-06-2009 om 17:59 uur

  Een heel leuk verslag van een fantastische finalewedstrijd!
  En als Kasper zo doorgaat wordt hij ooit nog eens lid van verdienste.

 2. Stephan op 16-06-2009 om 19:06 uur

  De druiven zijn blijkbaar zuur bij Velo. Ze spreken in hun verslag over "Eerst gaf hij Almere een dubieuze penalty (2-2) en daarna maakte hij het helemaal bond door zuiver doelpunt af te keuren wegens buitenspel.". Dit soort teksten hoor je normaal uit Amsterdam ]:) Maar jongens, van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

 3. Wallie op 16-06-2009 om 19:40 uur

  Kampioenen!

  Dennis de snelle heeft ook nog een hattrick gemaakt. En niemand heeft er spierpijn aan over gehouden, toch ;-) Ik kan nie meer lopen niet...

  Ciao tutti!

 4. Paula Wijnands op 17-06-2009 om 07:26 uur

  Echt leuk om te lezen!

 5. Cindy op 17-06-2009 om 07:56 uur

  Als ik dit zo lees denk ik dat niet alleen het team, maar ook de auteur van dit stukje een groot applaus verdient. Wat een leuk stuk!

 6. Erik Staats op 17-06-2009 om 08:34 uur

  Hé Joer,

  Geweldig stuk. Ik denk dat jouw stuk ook perfect weergeeft hoe de sfeer en uiteindelijk toch ook de spanning was. Het was inderdaad bij lange na van onze zijde geen overtuigende finale, maarja de beker is weer 'gewoon' in Almere. Overigens loop ik net als Wallie al drie dagen in de rondte als een wandelende strijkplank.....Jeetje wat een spierpijn.

  Graag wil ik de organisatoren (DKC/VELO) weer bedanken voor de goede organisatie en ik hoop er volgend jaar graag weer bij te zijn, mits ik natuurlijk geselecteerd word door de strenge coach van team Kippensoep.....

  Teamgenoten bedankt en spierpijn mag geen reden zijn om donderdagavond NIET te komen pokeren :P


  Greetz
  Erik

 7. Paula Wijnands op 17-06-2009 om 09:01 uur

  Coach Kippensoep en zijn team ontbreekt nog op ons eindfeest!!!

 8. Erik Staats op 17-06-2009 om 09:10 uur

  haha, dat is een goeie Paula! Ik had het ook zeker leuk gevonden om te komen, maar ik ga een lang weekendje weg met mijn ouders.......

  Wellicht de volgende keer!

 9. Paula Wijnands op 17-06-2009 om 09:38 uur

  @Erik
  Wat is nou leuker??? ha ha. Geniet ervan!!! :P

 10. Robert Terpstra op 17-06-2009 om 13:07 uur

  Heej joeri,

  Leuk stuk, maar nu doet het nog meer pijn dat ik er niet bij kon zijn...gelukkig heeft mijn afzegging mij op het schoolvlak wel geholpen.
  Volgend jaar wil ik er bijzijn als we de beker voor de 3e keer op rij meenemen naar Almere.

  Gr.
  Robert

 11. Dennis op 17-06-2009 om 14:46 uur

  Goed stuk Joer,

  En Wallie. Ik had die hatrick wel nodig als spits om niet onze middenvelder pussy Pieter topscorder te laten worden.

  Overigens was het een 100% strafschop(al was het niet mijn shirt waaraan ik werd vastgehouden)

  Ik kon twee dagen niet lopen! Zelfs zitten deed pijn!!

  Dennis

 12. Jeroen van Moorst op 17-06-2009 om 15:28 uur

  Haha!

  Leuk stuk...... :+ wanneer gaan we met de beker met de grote oren naar het stadhuis :9
  Wat was onze keeper Toldo in vorm :)

  Greetzz!
  Jeroen

 13. Edje op 17-06-2009 om 18:30 uur

  Tja, Velo was inderdaad beter, de overtreding van de strafschop heb ik niet gezien maar goed. Denk dat Velo nog goed weg kwam toen de bal, via de keeper op de lat ging zo vlak voor tijd. Maar goed, Frankie schoot die laatste pingel ook wel errug slap in, KK had nog wel een fax kunnen versturen voor die bal te pakken. Almere, gefeliciteerd. Volgende keer wel een paar meiden in het team hoor, enne, waar waren jullie tijdens de BBQ? ;)

Reageer op dit bericht (“Almere wint prestigieuze voetbalfinale van badmintonteams ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)