Badminton Vereniging Almere

Branderhorst wint met de Stampotdragoons

Op zaterdag 20 juni 2009 werd op het Weerwater te Almere een zogenoemd drakenbootfestival georganiseerd. Het drakenbootfestival werd georganiseerd door het Chinese Taiwan en de gemeentes die behoren tot Noordvleugel van de randstad en dat zijn Amsterdam, Almere en Amstelveen. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende het festijn dat opgeluisterd werd door de beroemde drakendans. De draak overhandigt vervolgens de peddel aan de burgemeester en daarmede was de dragonracedag geopend. Veel bedrijven lieten zich door middel van stands zien en professionele drakenbootraces werden afgewisseld door amateurdrakenbootraces voor teams die speciaal waren samengesteld voor dit feest. Ook was er een grote en nog wel gratis loterij.

Om met het laatste te beginnen was dit weer eens een echte gratis loterij. Giant fietsen, computers, digital camera´s en al het nieuwste op electronica gebied het kon niet op.

Na bij professionele teams geinformeerd te hebben wat voor beweging je moet maken om die draken door het water te laten flitsen begon de eerste wedstrijd.

Branderhorst, lid van de stamppot dragons begon de eerste race tegen de Tainan dragons en de Taiwan student dragons.

Na een halve draaklengte achterstand bij de start wisten ze na 100 meter op gelijke hoogte te komen en uiteindelijk deze manche winnend af te sluiten.

Doorweekt en met lood in de armen kwamen ze weer aan wal , want stamppot draken weten het water goed te roeren ,maar 200 m.is een flinke afstand.

n de tweede manche verliep het beter. Weer de Tainan dragons die zwaar aan het warming uppen waren , maar helaas. Stamppot ging als de brandweer.

De finale was gehaald.

In de andere manch was het team ABN/AMRO de winnaar het een tijd van 0.2 sec sneller dan team Stamppot had. Het zou dus een close finale worden.

Ondertussen was er een optreden van een Taiwanese band ; dans van Taiwanese studenten in traditionele klederdracht en liederen gezongen door de stamppot dames. De naam stamppot ontleent zijn naam uit de combinatie van Taiwanese vrouwen gehuwd met een Nederlandse man. Gekleed in prachtige kleding en een figuur waar menigeen jaloers op is stalen deze dames de show. Menige dame in het publiek nam foto´s om aan haar persoonlijke coach Sonja Bakker te laten zien.

Chinese karakters schrijven ; kleding kopen ; Tai Chi oefenen . Badminton was niet te vinden aan het winderige weerwater.

Maar goed de finale:

ABN/AMRO ; Tainan Dragons en Stamppot dragons waren de snelste van de 8 teams.

De mouwen opstropend met een gemiddelde leeftijd van 50 tot 60 jaar ; de tegenstanders uitleggend dat volgens het reglement je minimaal 50 meter moet kunnen zwemmen en de tegenstanders influisterend dat team Stamppot moreel al winnaar was door de finale te halen,begon the final countdown.

Van de vorige manches was ondertussen geleerd dat een gelijkmatige beweging veel snelheid geeft. Na 50 meter was er een gat te lengte van een drakenkop geslagen.

De trommelaar die het ritme slaat voerde het stamppot ritme op en met een halve bootlengte was de zege een feit.

Een fraaie verzilverde boeddha uit handen van wethouder Martine Visser van Almere was een feit.

De professionele teams waren zeer enthousiast over de lokatie aan het weerwater en spraken de wens uit volgend jaar terug te komen.

Voor alle duidelijkheid de winnaar was niet Stephan Branderhorst, vastspeler van Dekker Akmere, team 1, maar Branderhorst senior, te weten Roland Branderhorst.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 24-06-2009 om 15:46 uur

  Van harte gefeliciteerd Roland. Altijd leuk, volgend jaar moeten we er maar bij zijn met een BVA-team. Goed voor sponsorcont(r)acten.

 2. Cock op 24-06-2009 om 16:47 uur

  He Roland, zijn hier nog foto's van. Ben ik wel benieuwd naar.

 3. Henk Staats op 24-06-2009 om 17:21 uur

  Een pasfoto is al voldoende draak....

 4. Roland op 24-06-2009 om 18:36 uur

  Pagina 6 van de Almare.
  een draak van een foto.
  Kan wel verklappen dat het zwaar tegenvalt en dat je na 200 m geen gevoel meer in je armen hebt.
  Goed idee om volgend jaar een team gevederde draken de kleuren van BV Almere te laten verdedigen.

 5. migael op 24-07-2009 om 20:56 uur

  mooi leeuwendans voorstelling het ik hoor ook bij die groep en was er die dag ook

Reageer op dit bericht (“Branderhorst wint met de Stampotdragoons ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)