Badminton Vereniging Almere

Mag ik even voorstellen? De kleur Groen.

In deze gekleurde serie stukjes over het kleurenschema is het ditmaal de beurt aan Groen!

Onze groep is de kleur groen. Tussen geel en blauw in en dat past precies, want groen wordt van de kleuren geel en blauw gemaakt. De kleur van fris en vers en natuurlijk goed voor het milieu!

De training begint met een warming-up

Maar de spelers in de kleur groen zijn zeker geen groentjes! We hebben de kleuren wit en geel al met succes doorstaan, wat al een prestatie op zich is. Dat betekent dat we kunnen serveren en we kennen ook de spelregels van het enkel- en dubbelspel. Verder kunnen we de lob, cross-lob, clear en netspel. Eigenlijk kunnen we al heel veel! Maar met al die slagen moeten we in groen nog wel leren om een beetje te plaatsen. Dus we moeten leren kijken waar de tegenstander staat en dan kiezen of we zacht of hard gaan slaan. In een wedstrijd natuurlijk precies waar de tegenstander niet staat en op de training spelen we iets ruimer. Dit heet rallyspel. Rallyspel lang/kort is het eerste leerpunt van groen.

In groen leren we ook de drop (mmmm…lekker!). Die heet eigenlijk de dropshot. Bij de dropshot moet je je elleboog hoog houden, boven je schouder (net als bij de clear!) en dan de shuttle zachtjes over het net slaan. De ervaring leert dat dit nog best een lastige slag is, want je moet de shuttle heel hoog raken en ook nog voor je lichaam, dus je moet goed achter de shuttle staan. Daarvoor moet je snel van het voorveld naar het achterveld kunnen rennen. Dit is voor de meesten wel de moeilijkste slag uit groen. En als je dan eindelijk die dropshot onder de knie hebt (of was het nou boven je schouder???), dan is de volgende stap om deze ook cross (schuin) te kunnen spelen. Dus in groen ben je heel veel aan het oefenen om de dropshot rechtdoor en cross te leren.

In geel hebben we allemaal de lijnen en spelregels van het dubbelspel geleerd. Dus in groen kunnen we mooi gaan dubbelen! BOEM!!!! Heee, daar stond ik al!! Neehee, je staat verkeerd. Deze shuttle moet ik slaan!! Niet waar, jij staat voor!! Juf, dubbelen is stom…

Esther vermaakt zich in ieder geval prima!

Maar dubbelen is helemaal niet stom. Alleen is het weleens lastig wie nou waar moet gaan staan om te zorgen dat je niet tegen elkaar op botst. In groen gaan we dat allemaal leren. Als er aan de groep gevraagd wordt hoe dat nou moet dan weten we het allemaal: als je hoog speelt, sta je naast elkaar en als je kort speelt dan sta je voor-achter. Maar….op de baan is het een stuk lastiger! Dat is dus ook een moeilijk leerpuntje uit groen, maar het dubbelen gaat wel heel goed als het eenmaal lukt!

Zeker als je inmiddels ook de flickservice geleerd heb. De wat-service??? De flick-service. Deze service is heel handig voor het dubbelspel. Je doet alsof je een korte service gaat slaan met de backhand, maar ineens sla je de shuttle toch omhoog. Je tegenstander is verrast, slaat mis en je hebt een punt!

En als laatste doen we in groen nog een beetje voorbereiding voor de kleur blauw. In blauw gaan ze een handige slag leren zodat je die vervelende backhand niet meer hoeft te slaan. Nee, vanaf dan leer je de around-the-head. Het is wel lastig om van je basis naar de around-the-head-plek te lopen, dus daar beginnen we in groen alvast mee.

En zoals bij alles wat je moet leren is herhaling het sleutelwoord, dus daarom zijn we nog steeds volop bezig met het verbeteren van de lob, clear, shortservice en het voetenwerk. Dit maakt de kleur groen een erg veelzijdige kleur met heel veel verschillende slagen, enkelspel en dubbelspel, en looptechnieken.

Esther met een hoelahoep

Na anderhalf uur training is het tijd om te stoppen. Laatste service!!! We lopen terug naar de kleedkamer en kijken stiekem nog even naar de volgende groep. Wauw…blauw…volgende week maar weer goed oefenen!

De spelers en trainers uit groen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 14-06-2009 om 20:22 uur

    Heel leuk geschreven!

  2. wim op 16-10-2009 om 20:07 uur

    :D

Reageer op dit bericht (“Mag ik even voorstellen? De kleur Groen. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)