Badminton Vereniging Almere

Monique Slaman tweede op NK racketlon

Er is een nieuw fenomeen opgerezen in sportief Nederland. Een fenomeen dat vier sporten in één toernooi samenvoegt. Tafeltennis, badminton, squash en tennis. Het kan allemaal tijdens het “Racketlon”.

Dit weekend was het NK racketlon. Omdat de sport nog in zijn opmars naar bekendheid is werd het dit jaar op één dag gespeeld. Één dag waarin jong en oud van elke van de vier disciplines strijd om de landstitel.
Uit badminton land deden ook een aantal spelers mee. Zo zullen namen als Paul Twisterling, Joyce Crouse, Onno Quik, Erwin Janssen en Fabian Pereboom bekend in de oren klinken. Uiteraard was Almere in dit toernooi ook vertegenwoordig. Monique Slaman deed mee in de C en Dorien Drees in de B. Het ging onze dames niet slecht af. Zo is Monique tweede geworden in de C en Dorien vierde in de B. Naast het fanatieke spelen was het toernooi ook vooral gezellig. De spelers waren erg sportief en leerde nieuwe technieken van elkaar.

Monique

Waarschijnlijk hebben veel van jullie lezers nog niet meegekregen wat het racketlon precies is. Hier een korte uitleg.
Racketlon is een samenvoeging van vier sporten: tafeltennis, badminton, squash en tennis. Per racketlon wedstrijd worden alle vier de onderdelen gespeeld. Men begint met tafeltennis gaat dan door met badminton, squash en tennis. Er wordt altijd 1 set gespeeld tot de 21 punten, ook bij tennis.

Denk je nu hmmm dit lijkt me ook wel eens leuk om te doen. Dat kan! Binnenkort organiseert racketlonner Onno Quik een toernooi in Hoogerheide. Inschrijven kan gewoon via toernooi.nl.

Een paar linkjes:

Reageer op dit bericht (“Monique Slaman tweede op NK racketlon ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)