Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Na een weekje fietsen in Brabant was ik blij verrast op onze site te lezen dat de beenmergtransplantatie van Marco de Reijke is geslaagd en dat het de goede kant met hem op gaat. Laten we hopen dat Marco in het nieuwe seizoen weer kan gaan badmintonnen, dat zou werkelijk fantastisch zijn. Zo aan het eind van een seizoen is het heel normaal nog eens terug te blikken en dan blijkt dat onze vereniging een afspiegeling is van hetgeen er in de maatschappij om ons heen gebeurt. Twee leden zijn ons helaas ontvallen, te weten Pieter Jan Hoeve en Thea Prinsen. Ik hoop dat de naaste familie in staat is om het verlies van hun dierbaren een plaatsje te geven, maar dat zal zeker niet eenvoudig zijn. En er werden kinderen geboren, waarvan je als vereniging hoopt dat als zij toch gaan sporten, zij net als hun ouders gaan badmintonnen. Je geeft als ouders tenslotte niet voor niets je genen door.

Bij de Nederlandse Badminton Bond is er toch duidelijk sprake van een koerswijziging. De nieuwe voorzitter Rob Ridder doet zijn stinkende best om er een grote badmintonfamilie van te maken en dat is een uitstekend uitgangspunt. Die andere Ridder, te weten Piet, schrijft op zijn site nogal eens rake dingen. Daar hou ik wel van en ik beveel een ieder aan zo af en toe deze site te raadplegen.
En de verbeteringen in de Eredivisie zijn ook in gang gezet. Komend seizoen met tien verenigingen in de eredivisie in plaats van acht. Voorts komen de eredivisieverenigingen in september 2009 weer bij elkaar om de onderlinge samenwerking verder gestalte te geven. We houden U op de hoogte over de vorderingen.
En in sportief opzicht hebben we het ook als vereniging niet slecht gedaan. We hebben uitstekend gescoord bij de Nationale Jeugdkampioenschappen. Kinderen van onze vereniging zijn opgenomen in de Nationale Jeugdselecties en ons jeugdteam werd bij het sluiten van de toernooimarkt ook nog eens kampioen van Nederland bij het teammasterstoernooi, dat in ons eigen sportcomplex De Toekomstgroep werd gehouden.
En als we het over ons sportcomplex hebben, dan weet U inmiddels dat we bezig zijn met grootschalig onderhoud. Ik heb er alle vertrouwen in dat het er goed gaat uitzien.
Er is veel gebeurd en er gebeurt veel en dat betekent dat we vol goede moed het nieuwe seizoen 2009/2010 in kunnen gaan.

Verder heb ik nog een aanrader voor U. Tussen het fietsen door heb ik het boek ‘De Prooi’ van Jeroen Smit gelezen. De subtitel is, ‘Blinde trots breekt ABN AMRO’. Het gaat dus over de teloorgang van deze bank. Lees het zou ik zeggen, het is de moeite meer dan waard.

Aan mijn kleindochter Iris, die niet op haar mondje is gevallen met haar bijna zes jaar, vroeg ik waar zij met vakantie naar toe ging. ‘Naar Frankrijk’, zei de kleine. En opa, die het niet kan laten haar een beetje te plagen, vroeg heel droog: ‘Op de fiets’? Daarop zei de kleine wijsneus op een toon waaruit overduidelijk blijkt hoe dom Opa wel niet is: ‘Nee natuurlijk niet Opa. Dat is toch veel te ver’.
Ik weet dat mijn schoonzoon er biologisch iets mee te maken moet hebben gehad, maar in alle opzichten is deze kleindochter qua karakter en fysiek het evenbeeld van haar moeder.

Prettige vakantie.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)