Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere klaar voor het nieuwe seizoen!

U hebt al eerder kennis kunnen nemen van de spelers en speelsters die in het nieuwe seizoen deel gaan uitmaken van Dekker Almere, team 1. De BVA is bijzonder verheugd aan dit team van Almeerse vlaggendragers opnieuw de naam van Rachel Howard toe te kunnen voegen. Rachel, net hersteld van een vervelende blessure was afgelopen juni nog actief op het Victor Dutch International te Wateringen. Daar vond ook het laatste gesprekje plaats tussen Rachel en de STC-voorzitter, dat zonder problemen heeft geresulteerd in een contractverlenging. Met het aanblijven van Rachel Howard is het plaatje voor Dekker Almere helemaal rond.

Tim Vaessen

De 24-jarige Tim heeft zich na een jaar spelen in Van Zoelen Almere, team 2, dat uitkwam in de eerste divisie, op een bewonderenswaardige wijze weten terug te knokken in Dekker Almere. De STC is blij Tim, die inmiddels al weer voor het vijfde seizoen in Almere speelt, toe te hebben kunnen voegen aan team 1.

Stephan Branderhorst

Stephan, die sinds het begin van dit seizoen fulltime woont en studeert aan de Technische Universiteit van Delft, is natuurlijk een zekerheid voor Dekker. Ondanks het feit dat Stephan geen deel meer uitmaakt van Jong Oranje en ondanks het feit dat hij door zijn studie met moeite twee keer per week kan trainen, is Stephan er toch in geslaagd om Nederlands kampioen te worden <19 tijdens het laatste NJK in Arnhem. Het behoeft geen betoog dat Stephan een voorname rol speelt in de toekomst plannen van de BVA.

Jeroen van Moorst

De pas 23-jarige Jeroen speelt al vanaf zijn kinderjaren bij de BVA en zal ook dit seizoen weer zijn opwachting maken in Dekker. Jeroen is zoals we weten een mix- en dubbelspecialist en zal zich ook dit jaar weer op deze twee onderdelen focussen.

Erik Staats

Stopt hij of gaat hij nog een jaartje door? De BVA is bijzonder blij dat Erik besloten heeft er nog een jaartje aan vast te plakken. Deze clubicoon is onlosmakelijk verbonden met team 1, want hij maakte vanaf het prille begin deel uit van het team dat zich via een reeks van promoties wist op te werken naar het niveau van de Eredivisie. Erik zal zich volgend jaar naast het spelen in Dekker Almere ook verder ontwikkelen als trainer/coach binnen de BVA.

Patty Stolzenbach

Voor Patty zal het het tweede seizoen in Almere worden. Het bevalt Patty zo goed in Almere dat zij er gelijk maar voor gekozen heeft een meerjarig contract met de BVA af te sluiten. Deze allroundster zal de eerste dame blijven in Dekker Almere en speelt als zodanig een cruciale rol binnen het team.

Yvonne Sie

Over clubiconen gesproken: ook Yvonne speelt al vanaf haar babyjaren bij de BVA en wij zijn dan ook zeer blij dat Yvonne ook volgend seizoen haar mix- en dubbelkwaliteiten in de Almeerse badmintonarena ten toon zal spreiden.

Rachel Howard

Deze Engelse speelster die haar trainingsuren voornamelijk maakt in Milton Keynes (UK) zal dus ook in het nieuwe seizoen terug te zien zijn in Dekker Almere.

Josephine Wentholt

Net als Patty is ook Josephine een echte all-roundster. Komende van Van Zijderveld, waar zij het afgelopen seizoen in team 2 uitkwam in de eerste divisie, is Josephine de enige nieuwkomer in Dekker Almere 1. Deze eerstejaars <19 traint al sinds jaar en dag ook op Papendal en is gehaald met het oog op de (nabije) toekomst. In haar badmintonontwikkeling is het spelen in de Eredivisie een logische volgende stap voor Josephine en deze kans wordt haar graag geboden door de BVA. Later zal Josephine zich via de site nader aan het publiek voorstellen.

Reservespelers

In team 2, dat als Forza Almere het komend seizoen door het leven gaat, vinden we een aantal spelers die zich ongetwijfeld in het komend seizoen nadrukkelijk zullen laten zien en die indien nodig door de trainer-coach Rick Prins zullen worden opgesteld in team 1, Dekker Almere.
De spelers in Forza Almere zijn Yvonne Hoogland, Iris Putters, Monique Slaman, Ralph Starren en Dennis Steenland.

Rick Prins

Inmiddels zit het eerste seizoen voor Rick bij de BVA er op. Een seizoen waarin het gewenningsproces een voorname rol had. Rick moest wennen aan de BVA en de BVA moest wennen aan Rick en zijn visie op het hedendaagse badminton. Deze gewenningsperiode heeft er toe geleid dat Rick het zo naar zijn zin heeft in Almere dat hij zijn contract met drie jaar verlengd heeft. Rick zal zich zeker niet alleen bemoeien met Dekker Almere en Forza Almere, team 2, maar hij zal zich binnen zijn verantwoordelijkheden als STC-lid ook hard maken om het hele badmintongebeuren, zowel bij de senioren als de junioren binnen de BVA naar een hoger plan te trekken!

Ernst van Stenus

Nadat Kasper Weijmans het afgelopen seizoen heeft opgetreden als Manager Team 1, een taak die Kasper met veel verve en enthousiasme heeft vervuld, zal deze taak in het nieuwe seizoen worden overgenomen door Ernst van Stenus. Ernst is natuurlijk geen onbekende binnen de vereniging. Als voorzitter van de activiteitencommissie en voormalig STC-voorzitter, is hij nauw betrokken bij het hele gebeuren binnen de BVA. Daarnaast heeft hij de taak van Manager Team 1 in het verleden al eerder op zich genomen dus de nodige ervaring is ruimschoots aanwezig.

De BVA is trots op deze groep mensen en ziet het nieuwe seizoen met bijzonder veel vertrouwen tegemoet.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere klaar voor het nieuwe seizoen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)