Badminton Vereniging Almere

Tom Olderaan nieuwe sportfysio BV Almere!

Nadat Peter Welters ons enkele maanden te kennen had gegeven dat hij zijn werkzaamheden voor de BVA als fysiotherapeut niet meer voort kon zetten vanwege zijn drukke praktijk, is de STC naarstig op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Met meerdere kandidaten werd gesproken maar wij zijn bijzonder verheugd u onze nieuwe sportfysio te kunnen voorstellen in de persoon van Tom Olderaan, d.w.z. Tom stelt zichzelf graag aan u voor!

Wie is Tom Olderaan?

Ik ben 41 jaar en al ruim 20 jaar samenwonend met Jeannette. Samen hebben wij twee kinderen, 1 dochter van 12 jaar (Sascha) en 1 zoon van 10 jaar (Lars). Wij wonen nu ruim zeven jaar met veel plezier in Almere. Vanwege mijn nieuwe baan in Almere zijn wij toendertijd verhuisd vanuit Apeldoorn. Ik ben zelf als sinds 1993 werkzaam als (sport)fysiotherapeut.

Tom Olderaan

Wat doe je in het dagelijkse leven nog meer behalve het kneden en masseren van lichamen?

In ons gezin draait veel om sport in de vrije tijd, beide kinderen sporten fanatiek(hockey en voetbal), dus het kijken bij en sporten met mijn kinderen is momenteel mijn grootste hobby! Ook probeer ik nog 1x per week zelf te hockeyen en anders of daarnaast nog te fietsen of te skeeleren. Verder vind ik het ook heerlijk om gewoon de natuur in te trekken en/of een boek te lezen als ik daar de tijd voor heb.

Wat voor ervaring heb je als sportfysio?

Sinds 1995 heb ik me gespecialiseerd in de sport als fysiotherapeut, eerst heb ik veel groepen recreatieve sporters les gegeven en begeleid in mountainbiken, atletiek, fitness en zwemmen.
Nadat wij naar Almere waren verhuisd ben ik meteen begonnen als sportfysio voor verschillende sportclubs, waaronder de Almeerse hockeyclub, voetbalvereniging Waterwijk en de KNLTB (jeugdopleiding tennis) voor prestatieve- en Topsportbegeleiding.
Dit werk bestaat/bestond uit: inloopspreekuren voor geblesseerde sporters van de clubs en eventueel behandeling/revalidatie in de praktijk. Verder voorlichting in blessurepreventie, loopscholing(met gebruik van o.a. speedladders), afnemen van conditie- en fitheidtesten, begeleiding bij sportspecifieke krachttraining en dergelijke.

Ben je zelf ook als sporter actief (geweest)?

Ik doe nu alleen nog aan recreatief hockey(1x per week) maar ik ben ook regelmatig te vinden op de mountainbike of skeelers. Daarnaast proberen we 1x per jaar te skiën. Daarvoor heb ik vanaf mijn 6e t/m 30e op een redelijk niveau gevoetbald (3e klasse KNVB) en getennist (C- niveau) bij clubs.

Heb je enige affiniteit met de badmintonsport?

Badminton vind ik een mooie en snelle sport, leuk om te doen én naar te kijken.(samen met volleybal mijn favoriete binnensport!!!). Zelf heb ik altijd gekozen voor buitensporten. Wel heb ik destijds, als het al op TV kwam, veel gekeken naar Eline Koene en Pierre Pelupessy en later natuurlijk ook naar Mia Audina!

Waarom lijkt het je een uitdaging om binnen de BVA actief te gaan zijn als sportfysio?

Badminton is een relatief onbekende tak van sport voor mij, het is dus weer eens wat anders! Daarnaast wordt er bij de BVA landelijk gezien op het hoogste niveau sport beoefend, dus is er ook topsportniveau van sportfysio vereist! Dat wil overigens helemaal niet zeggen dat ik mijzelf alleen maar met de landelijke spelers ga bezig houden. Ik ben voor alle leden beschikbaar en ben graag bereid alle leden te steunen met een stukje behandeling, begeleiding en/of advies!

Op welke dag ga jij jouw inloopspreekuur houden in onze zaal?

Ik zal vanaf het begin van het nieuwe seizoen aanwezig zijn in de fysioruimte van de BVA. Dat betekent dus dat ik op de dinsdag in principe mijn vaste spreekuur ga houden van 19:00 tot 21:00. Mijn eerste ‘spreekuur’ zal zijn op 25 augustus. Verder ben ik natuurlijk ook aanwezig als fysio tijdens alle teamwedstrijden van het 1e team, Dekker Almere!


Tot zover Tom Olderaan. Tom zal binnenkort nog terugkomen met een stuk over blessures en blessurepreventie. De STC hoopt dat Tom zich snel thuis gaat voelen binnen de vereniging!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Lars & Sascha Olderaan op 17-08-2009 om 21:24 uur

    Wij zijn super trots dat onze vader dit gaat doen en we weten zeker dat hij het heel leuk gaat vinden :)

    :o: Sascha & Lars

  2. ronald op 25-10-2009 om 23:01 uur

    Heel veel plezier bij STC> het was toch bijzonder om elkaar in Frejus te treffen.

    Groetjes Roswitha.

Reageer op dit bericht (“Tom Olderaan nieuwe sportfysio BV Almere! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)