Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Nog een dag of veertien en dan kan er weer gebadmintond worden in Sportcomplex De Toekomstgroep. Dan zit de zomervakantie er voor de meeste kinderen weer op in de regio waaronder Almere valt en dan kunnen we er weer tegenaan in meer dan één opzicht. De ouders weer aan het werk, de kinderen gaan weer naar school, maar ook kunnen we weer badmintonnen. Nu hoeft niet iedereen meer aan de slag. Een aantal vrijwilligers van de vereniging is uitgewerkt, of beter gezegd, die genieten van hun prépensioen of zelfs hun pensioen. Maar ze zijn wel zeer actief als vrijwilliger voor de vereniging en eerlijk gezegd kunnen we nog best een aantal (pré)pensioeners gebruiken om de handen uit de mouwen te steken en/of ons met hand- en spandiensten te ondersteunen. U weet mij te vinden, 036-5313711 of henk.staats@bvalmere.nl

In ons Sportcomplex De Toekomstgroep zijn ook de handen uit de mouwen gestoken. Dat zult U wel zien als U de badmintonzaal betreedt. Alle wanden zijn extra geïsoleerd, daarna afgewerkt en tot slot is alles geschilderd. Daarnaast is de warmwaterinstallatie vernieuwd. Niet omdat de oude warmwaterinstallatie niet goed functioneerde, de douches waren goed heet, maar het was een peperdure en bovendien milieuonvriendelijke installatie. Daar hebben we, mede met de installatie van zonnecollectoren, verandering in aangebracht. Ook is er extra afzuigapparatuur geplaatst bij de kleedkamers, dus dat zou weer iets comfortabeler moeten zijn bij het omkleden. We hebben weliswaar een sauna, maar de kleedkamers op zich leken vaak al zelf een sauna. Hebben we dus geprobeerd het ongemak te verhelpen. Het coaten van de daken, wat we in de maanden mei en juni 2009 hebben laten doen, lijkt zijn vruchten af te werpen. Het lijkt niet alleen minder warm in de hal, het is ook minder warm. De investeringen in de nieuwe warmwaterinstallatie en de isolatiewerkzaamheden zouden we ook jaarlijks in de lagere exploitatielasten van de stichtingen terug moeten zien.
De BSAO (beheerstichting van het complex) en de SSF (eigenaarstichting van het complex) hebben een aantal maanden terug financiële meerjarenplanningen gemaakt voor de komende tien jaar. Dat is een vereiste als je voor tonnen aan euro’s werkzaamheden laat uitvoeren, dan wil je wel weten of de financiële polsstok lang genoeg is en de financiële continuïteit van vereniging en stichtingen niet in gevaar komt. Deze meerjarenplanningen zijn overigens ook besproken met de gemeente en de gemeente was uitermate te spreken over de professionele wijze waarop één en ander was opgesteld. Wie weet waar het allemaal nog toe leidt.

Op de site heeft U al kunnen lezen dat de officiële certificaten van de Guinness Book of Records recordpoging, onderweg zijn. De organisatoren van dit grootse en meest spectaculaire evenement in jaren, Cock van Puffelen en Ronald Blok, denken nog na hoe ze de overhandiging van de certificaten aan de recordkanjers, vorm willen geven.

Aisha Krak is met ingang van 1 augustus 2009 niet langer voorzitter van de STC. Haar plaats is nu ook formeel ingenomen door Otto van Stenus. Aisha is drie jaar voorzitter geweest van de Sport Technische Commissie en onder haar leiding is een aantal essentiële zaken verbeterd en laten we eerlijk zijn, het seizoen 2006/2007 was zeker niet het eenvoudigste seizoen. De vereniging is Aisha dan ook veel dank verschuldigd! Maar gelukkig zal Aisha zeker niet uit beeld verdwijnen, want ze blijft bereid bestuur en commissies te ondersteunen.

Het feit dat John Bor weer is toegetreden tot de Recreantencommissie kan worden geschaard onder de rubriek goed nieuws. Tegelijkertijd hebben zich aangemeld Bianca Berkhout en Henk van Groenigen. Daar zal de voorzitter van de Recreantencommissie, Peter van Soest, heel blij mee zijn.

Een aantal uwer weet dat ik in mijn schaarse vrije tijd aan stamboomonderzoek doe. Tijdrovend, maar wel heel leuk. Mijn oma van moederskant zei altijd dat zij een rechtstreekse afstammeling was van Willem van Oranje (1533-1584), onze vader des vaderlands. Mijn opa wilde als rechtgeaarde socialist en aanhanger van Domela Nieuwenhuis, helemaal niets weten van die onzin. Maar mijn oma had wel gelijk. Jammer genoeg ben ik nog geen boeven tegengekomen in mijn genealogische speurtocht bij de voorouders.

Wel kom ik kleine boeven tegen bij mijn nazaten en over enkele maanden hoop ik weer een boefje of boevinnetje toe te voegen aan de stamboom. Onze jongste zoon Erik is namelijk na veel oefenen in productie gegaan en schoondochter Shirley verblijdde ons met de mededeling dat het kleine StaatSietje eind december begin januari wordt verwacht!
Voor de kinderbijslag kan het kleine schaap beter in december 2009 geboren worden. Als het later gaat badmintonnen, dan is het beter als het januari 2010 wordt. Dat is gunstiger bij de indeling in leeftijdsklassen bij de jeugd………………

U mag het rustig uitspreken, opa is gek.

Tot ziens in de hal. Maak er een mooi seizoen van.

Henk Staats

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 02-08-2009 om 23:14 uur

    De sterke kant van Erik is echter dat hij het op eigen kracht heeft gedaan. Je mocht het niet voordoen en ook langs de lijn geen aanwijzingen geven of aanmoedigen.

  2. Fan op 03-08-2009 om 11:30 uur

    Beste Erik en Shirley Staats,
    Van harte gefeliciteerd met dit geweldige nieuws! Dit betekent ook voor BVA beauty speelster Yvonne Sie dat zij tante wordt en een nieuwe fan krijgt.

  3. Albert Roozenburg op 05-08-2009 om 21:25 uur

    Beste Erik en Shirley: van harte, ik hoop echter dat de kleine niet op OPA Staats gaat lijken.
    Beste Henk, ik blijf lol hebben om jouw geleuter, voor die boef moet je trouwens niet zover terugkijken.... slechts jouw geboortedatum is genoeg.
    Veel geluk weer komend seizoen met de BVA :9

    Albert

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)