Badminton Vereniging Almere

Competitieseizoen BVA 2009-2010 geopend door de J11

Terwijl menig competitiespeler van de BVA nog druk bezig is om zijn techniek, souplesse en conditie weer op peil te brengen, heeft de J10 het nieuwe seizoen al afgetrapt met een ver naar voren gehaalde wedstrijd. Waar de meeste teams pas in het weekeinde van 19/20 september hun eerste wedstrijden zullen gaan spelen, mocht de nieuwbakken J10 al na een week training aan de bak.

Nieuwbakken, want vier van de vijf spelers spelen dit jaar voor het eerst competitie en wel in de klasse U15 nylon. Het team is geformeerd rond de ervaren teamcaptain Chiara Huisman die verder wordt bijgestaan door Iris Brinkman, Bruce Haantjes, Robin Verkade en Casper Baltus. Geflankeerd door nauwelijks uitgeslapen ouders en de locale correspondent meldden zij zich al om 09:15 uur bij de sporthal in Almere Buiten voor hun wedstrijd tegen de plaatselijke J4.

Altijd lastig, Almere Buiten uit, zeker als het de eerste competitiewedstrijd van je nog prille badmintoncarrière betreft. Ondanks het tijdstip en de vreemde hal werd het voor deze spelers een bijzonder enerverende dag en verdienen de youngsters van dit team een pluim voor de geleverde strijd. Hoewel de herendubbel van Casper en Robin nog een verschil van zes punten per game liet zien, weliswaar in het nadeel van de J10, waren de vier opeenvolgende wedstrijden bijzonder spannend. Zowel de damesdubbel van Chiara en Iris, en de enkelspelen van Bruce, Iris en Chiara werden pas in de derde set beslist met slechts twee punten verschil. Chiara was zelfs hard op weg om het verschil in de derde set bij slechts een punt te laten, maar moest toch het hoofd buigen bij 24-26 in de derde set.

Casper trof het niet met zijn tegenstander die in het enkelspel nog duidelijk een maatje te groot bleek. Na zes partijen en de vier hartkloppingen bij de ouders veroorzakende driesetters, was de stand met 3-3 keurig in evenwicht. De gemengd dubbels moesten dus de doorslag gaan geven. De koppels Iris - Bruce en Chiara - Robin speelden weliswaar voor het eerst met elkaar maar daar was op de baan niets van te merken. Briljante punten werden afgewisseld met onverklaarbare missers en ook hier kwam het in beide gevallen aan op een driestetter. Helaas viel de balans, alhoewel nipt, beide keren uit in het voordeel van de buitenspelers en -speelsters.

In totaal zes driesetters en een eindresultaat van 3-5. Al met al een wedstrijd waarop de J10 met trots kan terugkijken. Als alle wedstrijden een dergelijke inzet en een veelheid aan superspannende en gelijkwaardige rallyes laten zien, gaat dit nog een heel mooi en leerzaam seizoen worden voor dit team. Hopelijk zet deze seizoensopening de toon voor de overige jeugdcompetitiewedstrijden. Iedereen is dus van harte uitgenodigd om ook in het nieuwe seizoen eens een kijkje te komen nemen bij de thuis- en liefst ook uitwedstrijden van onze dertien jeugdteams. In hun nieuwe clubtenue van onze jeugdsponsor Van der Hoeden|Mulder, meesters in incasso, komen ze in ieder geval piekfijn de baan op.

Reageer op dit bericht (“Competitieseizoen BVA 2009-2010 geopend door de J11 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)