Badminton Vereniging Almere

Goede start voor Almere 16

Zondagochtend 10 uur in onze eigen sporthal. Team 16 is present, de tegenstander niet. Het zal toch niet zo zijn dat het meteen de eerste wedstrijd al mis loopt hè?! Een 8-0 winst is altijd leuk, maar we willen er wel voor spelen! Gelukkig komen de spelers van US al vrij snel binnen, zodat we kunnen gaan beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd.

Hans en Bert mochten het spits afbijten tegen twee jeugdige jongens, die het voor het eerst in de derde klasse gingen proberen. Dat viel ze bepaald niet mee tegen deze twee ervaren spelers. De wedstrijd werd razendsnel in twee sets beslist met 21-6 en 21-4. Gelukkig waren de toeschouwers niet op het idee gekomen koffie te gaan halen, want dan hadden ze de partij mooi gemist.

Ellen en Cindy stonden inmiddels klaar voor het damesdubbel. De dames van US boden heel wat meer tegengas dan de heren, maar zagen de eerste set toch met 21-19 naar Almere gaan. Waar het Almeerse duo in de eerste set nog wat aan elkaar moest wennen, liep het in de tweede set al soepeler en kon ook deze in de zak gestoken worden met een stand van 21-10.

De singles konden op twee banen tegelijk gespeeld worden. Tweede heer Bert en tweede dame Cindy waren er klaar voor, Cindy door de zojuist gespeelde dubbel lekker ingespeeld en opgewarmd.

Bert kreeg, net als in de dubbel, weinig tegenstand van de jonge US’er. Hij speelde moeiteloos zowel met shuttle als met tegenstander. De partij was vrij snel afgelopen en een 21-8 21-5 kon worden genoteerd.

Cindy merkte profijt te hebben van de bezochte clinic op 5 september jl en van de vele oefenpartijen tegen sterke recreanten. Na een gewonnen eerste set met 21-11, lukte het de concentratie vast te houden en ook de tweede set met 21-11 te pakken.

Renske werkte zich inmiddels in het zweet tegen een sterke eerste dame. De eerste set was met 21-13 al binnen, maar de speelster aan de andere kant gaf het niet zo maar weg en kwam in de tweede set sterk terug. Het werd spannend, maar uiteindelijk was de winst voor Renske met 25-23.

De derde heer die van US was meegekomen, speelde de eerste herensingle. Hans kende hem al van een eerder seizoen en wist dat hem een pittige partij te wachten stond. Deze sterke US’er herinnerde zich Hans ook nog wel en wist dat een uitputtingsslag de enige manier zou zijn om een overwinning in de wacht te kunnen slepen tegen deze geroutineerde speler. Hij begon dan ook vol gas aan zijn slooppartij, met razendsnelle, lange rally’s, constant kort-lang-kort spelend en weinig fouten makend. Hij zag zijn moeite beloond met een 21-14 gewonnen eerste set. In de tweede set hield hij dit hoge tempo zelf echter ook niet vol en werd op techniek teruggepakt door Hans, die met 21-12 besloot dat de eerste driesetter op zijn naam zou komen te staan. Beide mannen vochten in die derde set voor ieder punt en gingen zichtbaar tot het uiterste. Jammer dat de Almeerse zweetdruppels niet resulteerden in een eindoverwinning: na 21-14 was het eerste puntje voor US een feit.

Daar deze heren toch eerst wat op adem moesten komen, werd besloten de mixen na elkaar te spelen. De tegenstanders van Ellen en Bert spelen blijkbaar nooit mix (of ze wilden snel naar huis). Tot een rally kwam het niet, iedere service van Almere werd uit of in het net geslagen, of dusdanig aangegeven dat afmaken een feest werd. Jammer, een meer gelijkwaardige pot is leuker om te spelen. Op het scorelijstje konden we bijzonder snel een bijna genante 21-4 21-1 schrijven.

De eerste mix was een heel stuk spannender en meer aan elkaar gewaagd. Hans en Renske gingen goed van start en wonnen de eerste set met 21-15. In de tweede set zakte ons duo wat in, waar US meteen dankbaar gebruik van maakte. Ze scoorden punt na punt en schreven de setwinst op hun naam met 21-10. Dat lieten onze mixers natuurlijk niet op zich zitten. Met 21-19 werd de boel weer recht getrokken, hoewel ze de toeschouwers nog even de bibbers bezorgden door het niet bij 20-13 al af te maken.

Deze eerste wedstrijd kreeg dus een einduitslag van 7-1. Een lekker begin van het competitieseizoen!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Hans Oudijk op 21-09-2009 om 12:17 uur

  Een mooi verslag, Cindy.
  En wat die verloren single betreft.
  Ik heb me voorgenomen om nog voor mijn zestigste deze bijna drie keer zo jonge opponent te verslaan.
  Wat een 'ambitie' voor een speler die in de BVA categorisering van competitiespelers respectloos wordt afgedaan als 'competitiespeler zonder ambitie'...
  Welke oen heeft die term bedacht? Foei!

 2. Bert Schirris op 22-09-2009 om 20:24 uur

  Keurig verslag Cindy, moeten we vaker doen.
  Jammer dat Hans de jonge opponent wil verslaan, want anders wil deze ambitie "loze" badmintonfanaat het wel op zich nemen.
  Ik hoop dat ze een andere benaming vinden voor de competitiespelerscategorisering.

Reageer op dit bericht (“Goede start voor Almere 16 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)