Badminton Vereniging Almere

Junior Master karavaan gestart in Haarlem

Al sinds jaar en dag organiseert BC Duinwijck het eerste toernooi in de lange reeks van Junior Master toernooien in Nederland. Waar er vorig seizoen al twee toernooien waren bijgekomen (die van Hoorn en van Zijderveld), komt er dit jaar ook nog het JM Drachten bij. Zoals gebruikelijk was er weer een behoorlijk aantal kinderen van de BVA en BSA afgereisd naar Haarlem om de strijd aan te gaan met leeftijdgenootjes in de categorieën U13 en U15. Helaas hadden wij geen deelnemers aan de U11 categorie.

De volgende Almeerse kinderen hebben het afgelopen weekend meegedaan:

U13: Feng Groothuijse, Lisa van Stenus, Daan Kusters, Robert de Calonne
U15: Sharon Brouwer, Amy van Stenus, Ruben Wijnands, Rodney Spruijt, Alex Vlaar, Jayme van Elten.

Met de gehele Nederlandse nationale jeugdselectie onder de deelnemers als ook de gehele Belgische A- en B-selectie, was het toernooi bijzonder sterk bezet te noemen. U15 bondscoach Pieter van Soerlant gebruikt dit toernooi al jaren in de voorbereiding op de Danish Junior Cup dat van 10 tot 13 oktober in Denemarken wordt gehouden. Voor Almere spelers Amy, Jayme en Alex wordt het weer een spannend weekje omdat ze deze week te horen krijgen of ze voor dit prestigieuze jeugdtoernooi zullen worden geselecteerd. De Belgische coach Werner heeft het toernooi opgenomen in zijn trainingsprogramma om een verdere schifting te maken in zijn selectie die op dit moment uit zo’n 30 kinderen bestaat

Onder 13 wisten zowel Feng als Daan door te dringen tot de halve finales in de singels. Feng moest het daarin opnemen tegen de Vlaamse Anna Bogemans en helaas wist zij het net niet te redden (21-19/16-21/14-21). Ook kleine Daan wist de halve finale te bereiken en daarin wachtte ook een Vlaamse speler, Lander Pint. Daan had het bijzonder moeilijk tegen deze getalenteerde Vlaming en verloor dan ook in twee games (11-21/4-21).

Onder 15 werd het toernooi compleet beheerst door de spelers uit de Nationale selecties van Nederland en België, hetgeen niemand zal verbazen. Door de Almeerse deelnemers werden meerdere halve finales gehaald. In de ME15 nam Jayme (als tweede geplaatst) het op tegen Justin Teeuwen. Deze jongen uit het hoge Noorden heeft sinds hij op Papendal traint toch behoorlijk wat progressie gemaakt en dat liet hij in de wedstrijd tegen Jayme ook zien. Justin wist via een 21-16/21-15 overwinning de finale te behalen die hij uiteindelijk verloor van de als 1e geplaatste Mark Caljouw. Ook in het GD15 was de halve finale het eindstation voor Jayme (met Alida Chen als nieuwe partner aan zijn zijde). Driemaal is echter scheepsrecht want uiteindelijk was er wel een finaleplaats én overwinning voor Jayme in het MD15. Samen met Mark Caljouw werd er in de halve finale eerst gewonnen van Justin Teeuwen en Alex Vlaar. In de bijzonder spannende finale werd uiteindelijk gewonnen (na drie enerverende games) van Ruben Jille en Roy Reijbroek. Ruben Wijnands en Alex Vlaar hadden het uiteraard bijzonder zwaar als 1e-jaars maar kunnen desondanks terugkijken op een aantal goede partijen.

Bij de dames was de Almeerse inbreng zoals gezegd beperkt tot Sharon Brouwer en Amy van Stenus. Sharon had de pech in de singel ingedeeld te zijn in een zware poule, veel potten kon zij daarin niet breken hetgeen helaas ook gold voor de mix met Rodney. In de dubbel was het anders: met gelegenheidspartner Marjan de Jong (van Zundert Velo) werd een ronde overleefd en werd uiteindelijk verloren van de latere winnaars van het vrouwen dubbel, Ine Lancriet en Flore Vandenhoucke uit België. Amy van Stenus wist in alle drie de onderdelen de halve finale te halen maar wist geen daarvan te verzilveren. Noemenswaardig was haar overwinning in de singel op de Belgische nummer 1, Floor Vandenhoucke in de kwart- en het nipte verlies tegen de als eerste geplaatste Denise Hall (21-18/12-21/20-22) in de halve finale. Ondanks twee matchpoints in de derde set lukte het Amy niet om de overwinning naar zich toe te halen.

Het was dus weer een lang en spannend weekendje in de oude vertrouwde hal in Haarlem waar onder de vele toeschouwers bekende badmintonkoppen te ontwaren waren als NBB-voorzitter Rob Ridder, Duinwijck-boegbeeld Karina de Wit en Amersfoort speelster Yao Jie. De volgende stop die de Junior Masterkaravaan zal aandoen zijn de Regionale Jeugdkampioenschappen Noord-Holland op 14-15 november te Aalsmeer.

Resultaten:

VE13 3/4e plaats Feng Groothuijse
ME13 3/4e plaats Daan Kusters

ME15 3/4e plaats Jayme van Elten
MD15 1e plaats Jayme van Elten/Mark Caljouw (DKC)
MD15 3/4e plaats Alex Vlaar/Justin Teeuwen (BC Go!)
VE15 3/4e plaats Amy van Stenus
VD15 3/4e plaats Amy van Stenus/Dorien Lups (van Zijderveld)
GD15 3/4e plaats Amy van Stenus/Justin Teeuwen
GD15 3/4e plaats Jayme van Elten/Alida Chen (van Zijderveld)

Reageer op dit bericht (“Junior Master karavaan gestart in Haarlem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)