Badminton Vereniging Almere

Nette overwinning J1

Zonder al te veel moeite kwamen we allemaal aan in Heemskerk (Kelly, Laura, Tristan, Tino en Jesper), waar wij werden opgewacht door de plaatselijke J1. Na even kort ingespeeld te hebben begonnen we met de herendubbel.

Tino en Jesper wonnen de eerste set met betrekkelijk ruime cijfers 21-9. Dit ondanks een slordig begin. Ook de tweede set speelden onze jongens met veel plezier en gaven de jongens uit Heemskerk geen enkele kans om er een derde set uit te slepen, 21-12. Het eerste punt was binnen!

Toen waren de dames aan de beurt. Kelly en Laura begonnen de wedstrijd vol overtuiging en wonnen de eerste set zonder veel moeite met 21-11. De Heemskerkse dames kregen wat tips en veranderden hun spel volledig, waarop Kelly en Laura fouten gingen maken. De tweede set ging lang gelijk op, maar werd beslist in het voordeel van Heemskerk, 17-21. De derde set was erg spannend, tot op het eind, toen Kelly en Laura punten pakten en terug kwamen tot een 20-19 stand. Maar na een mooie rally viel het punt aan de verkeerde kant. Het stond weer gelijk, 1-1.

Tristan mocht als eerste gaan enkelen. Het was een spannende wedstrijd. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en gunden elkaar geen enkel puntje. De eerste set ging met 22-20 naar Heemskerk, maar Tristan wilde de tweede set winnen (en natuurlijk de derde). Ook de tweede set was spannend. Tristan had last van zijn arm, maar wist er toch een strijd van te maken; helaas verloor hij net als in de eerste set met 22-20.

Laura wist met een goed gespeelde partij de stand weer gelijk te trekken. 21-14 en 21-7. Ook Jesper wist zonder moeite zijn partij te winnen, 21-8 en 21-13. We stonden weer voor met 3-2. Kelly zorgde ervoor dat de stand uitgebreid werd tot 4-2. In een spannende wedstrijd ging zij er met de eer vandoor. 24-22 en 22-20.

Als laatste werden de mixen gespeeld, Laura en Tino namen het als eerste op tegen het koppel uit Heemskerk. Met 21-15 en 21-14 wonnen zij deze wedstrijd en stelden een overwinning zeker. Kelly en Tristan probeerden er een 6-2 stand van te maken. Dit leek ook te gaan lukken na een snelle setwinst in de eerste set 21-12. Alleen in de tweede en derde set liep het niet meer lekker, deze gingen dus ook met 21-19 en 21-16 naar Heemskerk.

Een mooie 5-3 winst dus in Heemskerk. De rest van het seizoen zal het spannend worden, wij hebben er in ieder geval zin in!!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 23-09-2009 om 16:40 uur

    Een heel leuk verslagje. Op naar de volgende wedstrijd.

  2. Laura op 23-09-2009 om 17:51 uur

    Haha wat grappig! Goed gedaan!

    Volgende week Gaasperdam! We gaan er voor! =D

Reageer op dit bericht (“Nette overwinning J1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)