Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het doet mij genoegen dat we veel positieve reacties hebben ontvangen op de werkzaamheden die we hebben laten uitvoeren in Sportcomplex De Toekomstgroep. We kunnen rustig stellen dat Installatiebedrijf Dekker goed werk heeft afgeleverd. En nu maar hopen dat de berekende energiebesparing ook gerealiseerd gaat worden. Dat zou toch heel fraai zijn.

Ook heeft ons weer een heel naar bericht bereikt. De hartstilstand van Bob Mersie, erelid van onze vereniging. De artsen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam hebben Bob inmiddels uit zijn coma doen uitwaken en volgens de laatste berichten is Bob nog erg verward. Het is niet te hopen dat Bob blijvend hersenletsel overhoudt aan zijn hartstilstand.

Het vermelden waard is voorts dat de eredivisieverenigingen op 10 september 2009 in Nieuwegein opnieuw met elkaar rond de tafel gaan om de in mei 2009 toegezegde samenwerking daadwerkelijk gestalte te geven. Vanzelfsprekend houd ik U daarvan op de hoogte.

Vincent Festen en ondergetekende zijn druk bezig geweest om het toegangssysteem voor ons sportcomplex opnieuw in te richten. Dagen en dagen zijn we bezig geweest om de 160 toegangspasjes opnieuw te schikken en te herschikken en het systeem optimaler en overzichtelijker te maken. Maar we denken dat het gelukt is.

Ook is met name Vincent druk bezig geweest met het invoeren van de nieuwe ledenpasjes. We hebben er apparatuur voor gekocht en de eerste 70 pasjes zijn aangemaakt. Wij zijn tevreden met het resultaat, maar we hebben nog aanzienlijk meer foto’s nodig om het ledenpasjesproject af te kunnen sluiten. Dus nogmaals een oproep, doet U ons uw foto’s toekomen. We hebben er trouwens wel een nieuwe sponsor aan over gehouden, OmniCard. Binnenkort plaatsen we een stukje op de site met nadere informatie over dit bedrijf.
Op de achterkant van de ledenpasjes vindt U trouwens het servicenummer van ServiceGlasherstel, onderdeel van De Toekomstgroep BV, een trouwe sponsor van ons.

Mijn kleindochter Iris zit tegenwoordig in groep 3. Toen ik haar moest ophalen, zei zij tegen mij: “Opa je moet wachten, daar waar je alle vorige keren steeds vet verkeerd stond “. Toen Oma aan haar vroeg of Opa nu goed stond zei zij dat ik nu gelukkig op de goede plek stond te wachten. Ik ga dus vooruit. Toen mijn kleindochter, die ik ook wel ‘het apparaat’ noem, achterin in de auto zat speelde zij met een spelcomputer. Ik moest toen weer even denken aan de eerste Nintendo die zeker zo’n 15 jaar terug bij ons het huis binnenkwam en de wijze waarop dat geschiedde.
Erik was een jaar of elf, twaalf en wilde graag een Nintendo, die volgens Erik maar Fl. 200,-- zou kosten. Ik beloofde hem toen, dat als hij districtskampioen zou worden, hij van mij een Nintendo kreeg. Dat was overigens bepaald tegen de zin van mijn vrouw, die vond het een overdreven cadeau en opvoedkundig niet juist, maar ja, ik had het al beloofd. Erik werd districtskampioen en op de daaropvolgende zaterdag gingen we de Nintendo kopen. De eerste financiële tegenvaller was het feit, dat Erik alleen de twee van Fl. 200,- had onthouden en de Fl. 99,- gemakshalve maar was vergeten. Het apparaat kostte dus Fl. 299,-. Enfin, toch maar inpakken. Toen ik de verkoper vroeg hoe zo’n Nintendo nu eigenlijk werkte, zei de man laconiek dat dit via de TV ging. De TV vroeg ik, dus op mijn mooie Philips matchline? Ja, zei de man, op Uw matchline. Maar daar begin ik niet aan, zei ik nog. U begrijpt het al, er moest ook nog een TV-tje bijkomen. Kosten, destijds Fl. 500,-. En zo kwam de eerste spelcomputer ons huis binnen voor totaal Fl. 800,-. Dat was wel een heel duur cadeautje geworden voor een districtstitel. Het was wel een leuk apparaat. Je kon bijvoorbeeld ook met een soort pistool eenden schieten. Steevast verloor ik dat spelletje van Erik, totdat ik er (pas) na maanden achter kwam, dat als ik aan de beurt was, om te schieten, hij stiekem de snelheid van het passeren van de eenden een niveau hoger zette……………..

Henk Staats

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Blokkie op 02-09-2009 om 19:07 uur

    He Henk, dat heb ik nou ook.
    Alleen zijn het geen eenden maar eendeveren (shuttles). Ze vliegen links en rechts langs me.
    Heb jij een goede oplossing??

  2. Henk Staats op 02-09-2009 om 20:01 uur

    Probeer een tempo lager te spelen, dat helpt.

  3. Henk Staats op 02-09-2009 om 20:31 uur

    Trouwens Blokkie, sinds wanneer speel jij met veren :)

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)