Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Twee speelrondes zijn er al weer achter de rug in het competitieseizoen 2009/2010 met fraaie uitslagen in het voordeel van de Almeerse teams. Ook de jeugdteams doen van zich spreken door 8-0 overwinningen onder meer in de plaatselijke derbywedstrijden. Klasse van deze youngsters. Het vlaggeschip van de vereniging, Dekker Almere, heeft pas één wedstrijd gespeeld, en hoe, en een prachtige 6-2 overwinning op BC Victoria geboekt. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen BC Culemborg. Ook team 2, Forza Almere, heeft twee keer de winst gepakt; op DKC-1 en Duinwijck-4. Het team Van der Hoeden|Mulder Almere, team 9, heeft er ook al twee fraaie overwinningen op zitten dus de sponsor kan tevreden zijn. Heeft U trouwens al in ons Sportcomplex De Toekomstgroep onze jeugdteams zien spelen in de fraaie Van der Hoeden|Muldershirts? Een fraai gezicht en een prima actie van onze sponsor van de jeugdopleiding, Van der Hoeden|Mulder, meesters in incasso.

Het samenwerkingsverband van eredivisieverenigingen heeft een voorlopig bestuur benoemd, te weten Cock van Anrooij, Patrick Steenkist en Henk Staats. Het bestuur wil de zaken voortvarend aanpakken en heeft al een aantal zaken uitstaan bij de verenigingen en bij de Nederlandse Badminton Bond. U gaat hier ongetwijfeld meer van horen de komende weken en maanden

We zijn wat de ledenpasjes betreft nu op weg naar circa 200 uitgegeven nieuwe ledenpasjes. Kan allemaal nog drie keer sneller is mijn mening, maar het komt er aan en met name Henk van Groenigen zal er bij de recreanten alles aan doen om een ieder van een ledenpasje te voorzien. De recreantencommissie was immers de grootste voorstander voor het invoeren van de pasjes, en naar mijn mening terecht.

Verder gaat het goed met Bob Mersie. Als alles zo voortvarend blijft gaan, vertrekt hij één dezer dagen weer naar Thailand. We zijn blij voor ons erelid Bob dat het allemaal zo is afgelopen.

Het vermelden waard is voorts dat de Sport Technische Commissie, in overleg met de fysiotherapeut Tom Olderaan en trainer Max Sibbald, in het krachthonk een aantal wijzigingen zal aanbrengen. Dat zal betekenen dat bepaalde toestellen worden vervangen. Merkt U vanzelf wel.

Wat ik het afgelopen weekend het leukste vond, was de verrassing van Vincent Festen en Ernst van Stenus bij de openingswedstrijd. De drumband die de hal onveilig kwam maken. Meer van dat soort verrassingen zou ik zeggen. Robert Kwee heeft mij na de wedstrijd nog persoonlijk bedankt voor de bloemen, de BVA-beker en de koker shuttles die wij hem namens de vereniging hebben gegeven. Zo kun je ook met oud-spelers om gaan, nee ik zou zeggen, zo moet je met oud-spelers omgaan. Dat maak ik helaas nog wel eens anders mee, dan zijn verenigingen nog in staat om schadeclaims in te dienen bij spelers. Moeten we niet doen, is eredivisieverenigingen onwaardig.
En Robert wensen wij van harte veel succes met het badmintonnen bij Victoria en met de vervolgstudie die arts Robert Kwee op dit moment volgt.

De penningmeester Vincent Festen en ondergetekende zijn nogal eens in de sporthal te vinden om een aantal zaken te verbeteren. Zo waren we een keer in de sporthal toen er tevens een bedrijf de bliksemafleiding kwam aanpassen in verband met de recent aangebrachte zonnecollectoren. Dat betekende ook dat de stroom een uur uitgeschakeld zou worden. Vincent had daarom uit voorzorg alle computers uitgezet. Toen het bedrijf klaar was, kon de computer weer aangezet worden en aldus geschiedde. Op een gegeven moment zegt Vincent:”Henk ik hoor een gepiep”. Nu is bij mij alles achteruitgegaan, dus ik hoorde helemaal geen gepiep met mijn inmiddels aftandse Sony-oren. We hebben nog even onder de bureaus gekeken waar het gepiep vandaan kwam. Had het iets te maken met de computers en de printers. Of de airco? Wellicht een muis of weer een vogel?
Daar komt Lida het kantoor binnen en die zegt: “Ik wil Heineken bellen om te bestellen, maar de telefoon doet het niet in de kantine. Ligt de hoorn er hier misschien af”. En dat was ook zo. Met rode koppen kropen de twee oude dromers maar weer onder het bureau.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 01-10-2009 om 00:25 uur

    Blozen is niet alleen voorbehouden aan jongelui

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)