Badminton Vereniging Almere

1e Color Holland Jeugdtoernooi 2009/2010

Terwijl bij het Dutch open op zondag 18 oktober 3 nederlanders streden voor de 1e plaats, reisden 13 jeugdspelers van BVAlmere richting Huizen voor het 1e Color Holland Jeugdtoernooi van dit seizoen.

Terwijl bij het Dutch open op zondag 18 oktober 3 nederlanders streden voor de 1e plaats, reisden 13 jeugdspelers van BV Almere richting Huizen voor het 1e Color Holland Jeugdtoernooi van dit seizoen.

Lindsey Bron, Natasja van de Bergh, Priscilla Holthuis, Daniëlla Kok, Cindy van Lier en Judith van Cruchten waren de dames en van de heren waren aanwezig: Robin Verkade, Casper Baltus, Pjotr Odijk, Roel Odijk, Robin Verschoor, Sander Verschoor, en Thomas van Cruchten.

Er waren jeugdspelers vertegenwoordigd van verschillende badminton verenigingen. Te weten: BC OSO/De Treffers, Space Shuttle, BC de Blijkklappers, BC Weesp, BC Badso,BV de Kwakel, BC Zeewally, BC ’t Gooi, Putten en natuurlijk BVAlmere en BV Huizen’96.

Iedereen was in een poule ingedeeld op leeftijd, wel of geen competitiespeler en sterkte, dit om een eerlijk verloop te krijgen. De poules waren onderverdeeld van beginnende speler tot gevorderde competitiespeler.

En er waren dan ook variërende en spannende wedstrijden te zien. Zeker omdat er tussenstanden bekend werden gemaakt, dit wekte bij sommige spelers een behoorlijke strijdlust op om zoveel mogelijk punten te behalen tijdens de 12 minuten die er gespeeld werden per wedstrijd.

Zeker in poule A waar de strijd om de 1e plaats bij de dames tot in de laatste seconde spannend was. In deze poule stond Lisa Naus 1 punt voor op Judith van Cruchten en de laatste wedstrijd moesten de dames tegen elkaar spelen. En werkelijk in de laatste seconden maakten Judith met haar partner Wendy Naus de laatste 2 punten waardoor zij om voorsprong kwamen. Dus behaalde Judith van Cruchten de 1e plaats in poule A met slechts 1 punt voorsprong.

Uiteindelijk gingen er maar liefst 5 BVA spelers met een mooie prijs naar huis!!

Al met al weer een geslaagd toernooi en een gezellige dag.

Het 2e Color Holland Jeugdtoernooi is op zondag 31 Januari 2010, schrijf deze datum alvast op je kalender of schrijf je alvast in. Je kunt je vanaf vandaag al aanmelden door een mailtje te sturen naar: jeannette.v.cruchten@bvalmere.nl.

Overzicht van de prijswinnaars van BVA:

Poule E Pjotr Odijk 2e prijs
Poule F Roel Odijk 2e prijs
Poule D Sander Verschoor 2e prijs (heren)
Poule D Daniëlla Kok 2e prijs (dames)
Poule A Judith van Cruchten 1e prijs

Voor foto’s van het toernooi wil ik jullie verwijzen naar de site van BV Huizen’96.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Koen op 26-10-2009 om 09:25 uur

  Poule D is Sander Verschoor 2e geworden. Robin speelde in poule E

 2. Ernst op 26-10-2009 om 11:54 uur

  Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Smaakt naar veel meer.

  gr,
  Ernst

 3. Henk Staats op 26-10-2009 om 16:31 uur

  Ik vind het knap van deze aankomende toppers.

 4. Loes op 26-10-2009 om 18:49 uur

  Leuk stukje Jeannette.
  ik zie dat je op tijd begint met inschrijven voor het 2de toernooi.
  Tot in januari in Huizen.

 5. Wendy Naus op 26-10-2009 om 18:56 uur

  Haha wat een leuk stukje !
  Het was inderdaad spannend, en in de laatste wedstrijd heb ik Judith naar de overwinning geholpen, en ik was op 6 punten verschil met Lisa 3e geworden, het was dus heel spannend, maar het was ook heel gezellig !
  tot in januari !

 6. Jeannette op 28-10-2009 om 11:52 uur

  Hallo Sander,

  Je staat genoteerd als prijswinnaar! Sorry voor de fout |:(, ik zal een leesbrilletje kopen ;)
  Groetjes,
  Jeannette

Reageer op dit bericht (“1e Color Holland Jeugdtoernooi 2009/2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)