Badminton Vereniging Almere

Dutch Open 2009 in Almere druk bezocht

Heel veel toeschouwers hebben bij de editie 2009 van de Dutch Open de weg gevonden naar de Topsporthal in Almere. De afgelopen tien jaren is het niet zo druk geweest als het nu was. Dat is een heel goede zaak voor de Nederlandse Badminton Bond en ook voor de gemeente Almere en voor de Badminton Vereniging Almere, die met het leveren van een aantal vrijwilligers getracht heeft haar steentje bij te dragen.

Opvallend is dat de BVA-vrijwilligers het zonder uitzondering heel erg leuk gevonden hebben om ondersteuning te leveren. Ik ga maar even geen namen noemen want ik wil niemand vergeten en te kort doen. Wel wil ik langs deze weg BVA-leden attent maken op de editie 2010 van de Dutch Open. De organisatie begint namelijk morgen al met de voorbereidingen van dit toernooi. Het is zonder meer de moeite waard om het reilen en zeilen van een dergelijk toernooi van dichtbij mee te maken.

Dan plaats ik hieronder nog even integraal een laatste stukje proza van afgelopen donderdag van Henk Mostert, één van de drivers van de editie 2009 van de Dutch Open.

Arabieren beginnen aan het einde van een boek en eindigen aan het begin, maar de Russen en Oekrainers praten volgens mij ook achterste voren want het meeste (naast Hindi) kon ik volgen maar Russisch is Spagetti in koud water. Kortom, je kan er niets mee.

Het is ongelooflijk hoe snel je contact legt met de jeugd en ook de ouderen die deel nemen aan de Dutch open.
De Indische coach die met een bivakmuts (ook in de zon) zich van A naar B liet rijden en zoals Henk Staats stelde dat als je mensen verteld dat ze eigenlijk op de voormalige zeebodem rijden ze je vol ongeloof aankijken en dat op de meeste plaatsen het verschil in niveau tussen de 4 en5 meter is.
Spelers, o.a. een Fins meisje, die alles uit eigen zak moeten bekostigen daarom alleen nog maar Europeese toernooien deed en de Aziatische maar heeft laten liggen. Als je op die manier met je sport omgaat dan ben je heel gemotiveerd en het is heel leuk met al deze jonge mensen contact te maken.

Praat je over organisatie dan praat je over mensen die gedurende het toernooi maar 5 tot 6 uur per nacht slapen en toch de volgende morgen fris???? en vrolijk aanwezig zijn met loopneuzen en tranende ogen. Henk zei chapeau voor de organisatie, maar ik geef een dikke 10.
Natuurlijk zijn er verbeter puntjes, maar je kan ook muggenziften en zeuren. Alle mensen die daar rondlopen zijn super gemotiveerd en gedreven en gaan er helemaal voor.
Geen onvertogen woord gehoord en nog twee dagen te gaan.
Vandaag van 07.45 tot 23.30 bezig geweest en mij geen moment verveeld.
Ze zijn blij dat ze opgehaald worden en heel blij als ze weer naar huis gebracht worden.
Maar simpel een dagdeel geeft veel vreugde. Kijk maar naar die lange man die shuttle speelde maar shuttlede van hotel naar hal en vice versa voor een vergeten middag of drie.

Reageer op dit bericht (“Dutch Open 2009 in Almere druk bezocht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)