Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint thuis van Tilburg

Zaterdagavond 3 oktober 2009 heeft Forza Almere in Sportcomplex De Toekomstgroep een zwaar bevochten 6-2 overwinning behaald op Tilburg-1. In veel games en partijen waren de spelers aan elkaar gewaagd en voor de neutrale toeschouwer viel er dan ook veel te genieten. Voor aanhangers van beide teams was het toch zo af en toe billenknijpen, maar de leuke partijen en sportiviteit vergoedden veel.

Almere begon goed door een eenvoudige winst van Ralph en Dennis in de herendubbel. De dames speelden een wat rommelige wedstrijd en bleven in elke set op 20 punten steken. Dus helaas verlies met 20-22 20-22.

Yvonne kwam in haar partij langzaam op stoom. Na een achterstand van 5-11 wist ze de eerste set om te buigen naar winst met 23-21. Daarna was het verzet van haar tegenstandster gebroken en werd de tweede set simpel gewonnen.

Ralph begon zijn single sterk en won met 21-13 de eerste set. Daarna kwam zijn tegenstander beter in zijn spel en kon Ralph niet meer voorkomen dat hij zijn single gewonnen moest geven.

Monique en Dennis hadden beiden drie sets nodig om hun tegenstander te verslaan. Dennis eigenlijk maar één rally op 8-11 in de tweede set. Op die score werd de langste rally van de wedstrijd gespeeld en was het verzet van zijn tegenstander over. Monique verloor de eerste set maar herpakte zich goed en won haar single netjes in drie sets.

Doordat Monique ook eenvoudig haar mix met Ralph wist te winnen is ze als enige van het team nog zonder verliespartij in deze competitie. Iris en Dennis gaven in de tweede set een voorsprong van 5 punten uit handen waardoor er een derde set noodzakelijk was. Met drie gelukkige netballen in de laatste 4 punten wisten ze de derde set met 22-20 te winnen.

Door dit resultaat is Almere nu koploper in hun poule. De nummer twee Van Zijderveld staat op gelijke hoogte maar heeft iets meer sets tegen gehad. Zondag speelt Forza Almere uit tegen Slotermeer 1.

Reageer op dit bericht (“Forza Almere wint thuis van Tilburg ↑”)