Badminton Vereniging Almere

Ingrid Kramer en Dorien Drees winnen de sportquiz!

In de BVA-sportquizfinale toonden het koppel Ingrid Kramer en Dorien Drees zich op zaterdagavond 24 oktober 2009 het sterkste. Zij wonnen in de superseries van het paar Henk en Lida Staats en het duo Jos Weijts en Ron van Leeuwen.

Ruim 20 teams streden om de titel van de beste sportkenner in de kantine van Sportcomplex De Toekomstgroep, die welhaast te klein wordt om alle deelnemers te huisvesten. De vragen waren heel divers, leken soms makkelijk, maar waren ook vaak pittig. Zoals waarom is de snelste tijd van Sven Kramer op de 3.000 meter niet erkend als wereldrecord? Wel omdat hij die tijd reed tijdens een 5.000 km rit. En zo waren er tientallen vragen. Het onderwerp zoek de ‘weggepoetste’ bal op de foto’s was ronduit lastig. De bal was in de regel daar, waar hij niet verwacht werd.
Ballen genoeg waren er in de pauze, zoals bitterballen, gehakballetjes en natuurlijk bamischijfjes.

Na de rondes één en twee bleven er vijf teams over voor de halve finale, te weten Steven van Puffelen met Rick Blok, Jos Weijts en Ron van Leeuwen, Ingrid Kramer met Dorien Drees, Gaby Post met Pa Post en Henk en Lida Staats. En zoals altijd zijn de halve finale het meest spannend, want met minieme verschillen bleven er uiteindelijk drie finalisten over voor de superseries.

En dat het in de superserie zwaar is, bleek al snel. Weijts en Van Leeuwen bleven achter en Henk en Lida Staats namen aanvankelijk de kop. Maar het mannelijk lid van dit team luisterde bepaald slecht naar zijn vrouw, die bij het raden van een Olympisch sporter Mark Spitz aangaf en handige Henkie maakte er Frits Spitz van. Tja, zo win je de superserie dus nooit, puntje er af in plaats van twee er bij. En ieder puntje was hard nodig tegen een in het andere team meespelende Ingrid Kramer! Die wist bijna alles en het team Kramer/Drees won dan ook zeer verdiend deze tweede editie van de BVA-sportquiz 2009.

De drie finalisten kregen een kleinigheid en Ingrid Kramer en Dorien Drees bovendien een formidabele wisselbeker die recht evenredig is aan de geleverde prestatie door deze dames.

Ook werd de winnaar bekend gemaakt van de sportquizvragen, die de afgelopen weken op de site hebben gestaan. Dat werd Steven van Puffelen die alle vragen van deze wekelijkse vragen goed had beantwoord.

Al met al weer een bijzonder geslaagde gezellige avond, georganiseerd door de entertainmentgroep Cock van Puffelen en Ronald Blok oftewel K&B Entertainment Limited BV. Het was gewoonweg klasse!

Voor de foto's, bezoek je de fotogalerij: Foto's BVA Sportquizz 2009.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. fam vdputten op 25-10-2009 om 12:41 uur

  :D :DRia enTon zijn trots op hun schoondochter Ingrid
  de groeten aan de kids en Danny

 2. Miss Rose op 25-10-2009 om 17:51 uur

  Ingrid is echt miss sporty!!! Yeay!! ole ole! En natuurlijk ook Dorien! ;-)

 3. Yvon Hoope/vd Ven op 25-10-2009 om 19:56 uur

  Ik ben absoluut niet verbaasd dat Ingrid, samen met Dorien, de sportquiz gewonnen heeft. Als er een in sport geinteresseerd is, is het Ingrid wel. Prettige bijkomstigheid is ook dat ze een geheugen "van heb ik jou daar" heeft.
  Maar, ik ben wel trots op m'n vriendin hoor !!

 4. Linda op 26-10-2009 om 09:48 uur

  He Ingie met je olifanten geheugen :+. Super gedaan en terecht gewonnen. Ben trots dat ik met je mag werken!! :o:

 5. Krijn op 02-11-2009 om 09:46 uur

  Wat foto's van de avond, gemaakt door Danny: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2009-2010/sportquizz

 6. Henk Staats op 02-11-2009 om 15:17 uur

  Werkelijk mooie foto's die een goed beeld geven van de puike quizavond.

Reageer op dit bericht (“Ingrid Kramer en Dorien Drees winnen de sportquiz! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)