Badminton Vereniging Almere

Moeizame overwinning voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zondag 4 oktober 2009 in Culemborg een moeizame overwinning behaald op de BC Culemborg. Het werd uiteindelijk 3-5 voor Dekker Almere, maar daarvoor moesten de Almeerders wel eerst een 3-1 achterstand wegwerken en daarmede toonden de spelers van Dekker Almere karakter.

Dekker Almere kwam al op achterstand doordat Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst in drie games verloren van de gebroeders Van Hamel. De eerste game was voor Branderhorst en van Moorst met 15-21, maar de tweede game ging met 21-13 naar Culemborg. Nu zijn Raymond en Arthur van Hamel goede dubbellaars, maar in de derde game ontbrak het de mannen van Dekker Almere aan spelinzicht. In feite waren ze alle twee een single aan het spelen. Het werd dan ook een afstraffing met 21-12 voor Culemborg.

Yvonne Sie en Josephine Wentholt kwamen stroef op gang tegen Margie Dibbets en Marielle van der Woerdt en leverden dan ook de eerste game in met 21-18. Daarna waren Sie en Wentholt duidelijk warm gedraaid en met 7-21 en 10-21 trokken zij de stand in de wedstrijd weer recht.

Tim Vaessen mocht zijn geluk beproeven tegen good old Arjan Regtien. Tim stal de eerste game van Regtien met 20-22. Maar de tweede game deed Regtien precies hetzelfde met 21-19. De derde game moest de beslissing brengen en het leek er op dat Vaessen opponent Regtien helemaal had leeg gespeeld met een 5-14 voorsprong. Ja en toen. Toen leek het er op dat Vaessen volkomen verkrampte en de sluwe Regtien kwam terug, werkte nog een matchpoint weg en greep de game en dus de partij met 22-20. Een zuur verlies voor Dekker Almere maar de partij was het aanzien meer dan waard.

Stephan Branderhorst mocht zijn kunsten vertonen tegen de Surinamer Virgil Soeroredjo en dat deed Branderhorst ook in de eerste game die hij pakte met 12-21. Maar er moeten minimaal twee games gewonnen worden en in de tweede game kwam Soeroredjo sterk terug met 21-16. Ook hier dus een derde game waarin de Culemborgse Surinamer, die overigens in Almere woont, niet over geluk te klagen had. Met 21-15 stak Soeroredjo de game en de partij in de zak. En dat betekende dat Dekker Almere zo maar tegen een 3-1 achterstand aan keek.

Josephine Wentholt speelde een uitstekende pot tegen Mireille van Daal. De eerste game was met 14-21 voor Wentholt en de tweede game maakte ze er 8-21 van. Dat gaf de tussenstand met 2-3 een iets dragelijker aanzien voor Dekker Almere.

Josephine

Patty Stolzenbach kwam in haar vrouwensingle Marielle van der Woerdt tegen en in de eerste game bleek al dat de overwinning van Van der Woerdt op Jik Man Wong van Van Zijderveld geen eenmalig dagsucces is geweest. Van der Woerdt won de eerste game van Stolzenbach met 22-20. Stolzenbach trok in de tweede game de stand weer gelijk (11-21) en opnieuw dus een derde game. Die was vechtend met 17-21 voor Stolzenbach en daarmede werd het 3-3 in de wedstrijd.

Yvonne Sie en Erik Staats lieten zich in de mix tegen Virgil Soeroredjo en Mireille van Daal niet gek maken. Heel slim omzeilden zij Soeroredjo en in twee games werd het karwei afgemaakt (13-21 en 8-21) en voor het eerst in de wedstrijd nam Dekker Almere een voorsprong, te weten 3-4.

In het andere gemengd dubbel van Jeroen van Moorst met Patty Stolzenbach tegen Margie Dibbets en Raymond van Hamel deden Van Moorst en Stolzenbach precies hetzelfde. Zij lieten Van Hamel zoveel mogelijk buiten het spel en met 13-21 en 14-21 was ook deze mix voor Dekker Almere en werd het uiteindelijk 3-5 voor Dekker Almere.

Jeroen en Patty

Het was een spannende en sportieve wedstrijd, goed geleid door referee André de Wit en de scheidsrechters Hans Macaré en Wim Scholtus, maar die veel meer publiek verdiende dan het handvol toeschouwers dat er nu was en waarvan het merendeel nog uit Almere kwam.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. knarfie op 04-10-2009 om 22:53 uur

    Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh volgens mij niet hoor maar goed.... jullie hebben de overwinning zeker niet cadeau gekregen. En t was voor jullie wel een zure partij aangezien, jullie bijde mannen zagen verliezen. Wat niet bij jullie op papiertje stond. Maar alsnog gefeliciteerd................ Who s next? :@

  2. Krijn op 26-10-2009 om 23:35 uur

    De overige foto's, gemaakt door Henk Mostert, staan op http://www.bvalmere.nl/team-1/2009-2010/fotos/04-10-2009

Reageer op dit bericht (“Moeizame overwinning voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)