Badminton Vereniging Almere

Mooie overwinning voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zondagmiddag 25 oktober 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep een einde gemaakt aan de ongeslagen status van BC Duinwijck. De Haarlemmers waren al anderhalf jaar ongeslagen maar liepen in het Almeerse tegen een 5-3 nederlaag op. De grote winnaar van deze middag was zonder twijfel het publiek, want in zeven van de acht partijen deden de tegenstanders niet heel veel voor elkaar onder. Er werden ook vijf partijen in drie games gespeeld en in drie van deze partijen ging de winst naar Dekker Almere.

Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst hadden in het mannendubbel niet veel in te brengen tegen Joost Kool en Ruud Bosch. Met 16-21 en 9-21 staken de Haarlemmers de winst snel in de zak in deze eerste partij.
In het vrouwendubbel konden Yvonne Sie en Josephine Wentholt fors aan de bak tegen Akvile Stapusaityte en Eva Krab. Het Almeerse duo, dat nog maar zo kort samenspeelt, weet elkaar goed te vinden en nipt werd de eerste game gewonnen met 24-22. De Duinwijckdames waren niet van plan de tweede game uit handen te geven en dat deden ze dan ook niet (15-21). Ook in de derde game waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd en de partij ging gelijk op. Vechtend voor ieder punt werd de derde game binnengehaald door Yvonne Sie en Josephine Wentholt (21-19).

Tim Vaessen, weer opgeknapt van de griep die hem teisterde in de wedstrijd tegen Amersfoort, won de eerste game met 22-20 van Erik Meijs. In de tweede game ging Tim Vaessen heel bewust iets minder rondspelen en probeerde hij eerder een beslissing te forceren tijdens de rally’s. Dat lukte perfect want de tweede game was met 21-13 ruim voor Tim Vaessen.
Stephan Branderhorst trof een gemotiveerde en tactisch goed geïnstrueerde Joost Kool tegenover zich in zijn mannensingle. Joost Kool deed niet aan rondspelen van de shuttle maar ‘schoot direct vanuit de heup’ zodra de kans zich voordeed. Door al dit wapengekletter leek ook de scheids ietwat van slag en dat betekende dat Branderhorst in de eerste game volkomen werd weggespeeld door Kool (13-21). In de tweede game leek Kool opnieuw succes te hebben met zijn aanpak, maar gaandeweg deze game herstelde Branderhorst zich om deze game met 21-17 in zijn voordeel af te sluiten. In de derde game was het Branderhorst die de lakens uitdeelde, Kool was opgebrand en met 21-13 won Branderhorst de game en de partij van de vader in spé, Joost Kool.

Josephine Wentholt leek aanvankelijk in haar vrouwensingle korte metten te maken met Soraya de Visch Eibergen. Maar met zo’n mooie dubbele naam ga je er ook nog eens dubbel tegenaan en Soraya de Visch Eibergen trok de stand in de partij weer recht. Het was een zeer aantrekkelijk partij badminton die deze jonge dames het publiek voortoverden. Uiteindelijk won Josephine Wentholt de eerste game met 21-16 en de tweede met 21-17 en dat bracht Dekker Almere op 4-1 voorsprong in de wedstrijd.

Patty Stolzenbach moest werkelijk alle zeilen bijzetten tegen Akvile Stapusaityte en ondanks dat ging de eerste game naar de Duinwijckspeelster met 14-21. In de tweede game knokte Stolzenbach zich naar de winst met 21-9. In de derde game ging het gelijk op maar Stapusaityte ritste de winst met 19-21 weg voor de neus van Stolzenbach, die bepaald geen gelukkige partij speelde.

Restte de mixen nog te gaan met een 4-2 voorsprong voor Dekker Almere. Wel in deze beide mixen zorgden de spelers weer voor het nodige vuurwerk.
Yvonne Sie en Erik Staats wonnen de eerste game met 21-14 van Erik Meijs en Eva Krab. Staats en Sie konden ‘hun spelletje’ spelen en dat kwam ze goed uit. In de tweede game pakten de Haarlemmers het anders aan. Dat had succes want met 15-21 was deze game voor Krab met Meijs.
Op naar de derde game waarin partijen nauwelijks voor elkaar onder deden. Even leek het er op dat het Duinwijckduo de winst zou pakken in deze derde game maar Staats en Sie kwamen goed terug en met 21-19 waren zij de winnaars in een tactisch goed gespeelde partij.

In de andere mix, van Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach ging het er ook hard aan toe. Ruud Bosch en Soraya de Visch Eibergen wonnen de eerste game met 14-21. De tweede game was voor Stolzenbach met Van Moorst (21-18) dus ook hier een derde game. Ook hier was de spanning te snijden maar het was Ruud Bosch die net even het verschil maakte in deze game en het werd 16-21 voor Duinwijck.

Het was genieten voor de circa 110 toeschouwers deze wedstrijd tussen Dekker Almere en BC Duinwijck. De polderians vochten een verbeten maar sportieve strijd uit met ‘de nazaten van Kenau Simonsdochter Hasselaer’ met het publiek als grote winnaar. Wel moeten we reëel zijn en blijven. BC Duinwijck kende enige personele problemen maar dan nog moet je de kans grijpen en dat deed Dekker Almere deze zondagmiddag.

Het arbitrale trio bij deze wedstrijd was Willem Goeijers, Ali Nanning en Desirée van Zaalen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 02-11-2009 om 09:58 uur

    En de foto's, gemaakt door Danny: http://www.bvalmere.nl/team-1/2009-2010/fotos/25-10-2009

Reageer op dit bericht (“Mooie overwinning voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)