Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere, puntloos terug uit Amersfoort

Dekker Almere is puntloos gebleven in de uitwedstrijd van 10 oktober 2009 tegen BC Amersfoort. Amersfoort won op volle sterkte met 8-0. Ondanks het feit dat de uitslag doet vermoeden dat Dekker Almere er niet veel van bakte, is het tegendeel waar. De partijen waren het aanzien meer dan waard en de krachtsverhoudingen lagen heel dicht bij elkaar. Maar de punten tellen en met nul ben je snel uitgeteld.

Jelle Maas en Joeli Residay waren de tegenstanders van Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst in het mannendubbel. In de eerste game ging de strijd gelijk op en stonden Branderhorst en Van Moorst zelfs even voor. Toch was de eerste game met 21-17 voor Amersfoort. In de tweede game nam BC Amersfoort resoluut afstand met 21-8.

Yvonne Sie en Josephine Wentholt verloren in het vrouwendubbel de eerste game met 21-15 van Eefje Muskens en Rita Yuan Gao, een nieuwe Chinese dame van Amersfoort. De spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste game en dat gold ook voor de tweede game. Er waren zeker kansen voor het Almeerse duo om de tweede game binnen te halen maar het lukte Sie en Wentholt, met 21-19 voor Amersfoort, net niet.

Yvonne en Josephine

Tim Vaessen pakte het in de mannensingle goed aan tegen Eli Mambwe. Hij won de eerste game met 12-21. In de tweede game zat het Vaessen niet mee en zeker niet nadat de scheids driemaal een beslissing nam in het nadeel van Vaessen. Mambwe deed er vanzelfsprekend niet ingewikkeld over en pakte de tweede game met 21-18. De derde game stond Mambwe redelijk ver voor maar Vaessen kwam sterk terug. De inhaalrace kwam net te laat en het werd 21-17 voor de Afrikaan in Amersfoortse dienst.

Tim

Patty Stolzenbach had de ondankbare taak het te moeten opnemen tegen Yao Jie, die in grote vorm verkeerd. De eerste game was met 21-12 voor Jie. Toch was Stolzenbach niet van plan om zich in de tweede game zo maar gewonnen te geven. Als een tijgerin vocht zij voor ieder punt, als waren de punten haar welpen, en Jie had het gewoonweg moeilijk tegen Stolzenbach.
Uiteindelijk moest Stolzenbach met 21-19 buigen voor Jie, maar de manier waarop verdiende respect.

Stephan Branderhorst moest aan de bak tegen Edwin Ekiring, ook een speler afkomstig van het Afrikaanse continent. De heren toverden een schitterende partij badminton voor de dag en het applaus was dan ook niet van de lucht. Branderhorst won de eerste game met 19-21. In de tweede game leek Ekiring over meer conditie te beschikken en won hij met 21-13. De derde game was opnieuw hoogstaand. Branderhorst is een completere badmintonner, maar Ekiring, met de dunne benen van een Wajangpop, bleef maar gaan en was gewoonweg niet kapot te krijgen. Branderhorst werd er moedeloos van en moest met ere buigen voor Ekiring met 21-17.

Josephine Wentholt deed het in haar singlepartij tegen Rita Yuan Gao zonder meer uitstekend. Zij verloor weliswaar met 21-15 en 21-18, maar de manier waarop geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst. Lange rally’s, waarbij de ervaring van de Chinese net even de doorslag gaf, lieten zien dat Josephine dit niveau prima aankan.

Ralph Starren verving Erik Staats die, vanwege een driedaags bedrijfsfeest van onze sponsor Provi, afwezig was. Starren en Yvonne Sie hadden in hun gemengd dubbel niet al te veel in te brengen tegen Jelle Maas en Eefje Muskens. Met tweemaal 21-13 was deze partij voor Amersfoort.

Ralph en Yvonne

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach waren niet van plan de winst in het gemengd dubbel zonder meer aan Yao Jie en Joeli Residay te laten. En de eerste game was met 14-21 dan ook voor Dekker Almere. Een game waarin Stolzenbach en Van Moorst fel van zich afbeten. De tweede game liet het Amersfoort koppel zich dit niet weer gebeuren (21-13). In de derde game kwam het Almeerse duo te snel op achterstand en die konden ze niet meer overbruggen (21-13).

Qua uitslag een koude douche, maar qua spel hartverwarmend voor Dekker Almere.

De sportieve wedstrijd stond onder leiding van referee Ben Lageweg en de scheidsen waren Freek Cox en Rob Deriga. De wedstrijd verdiende overigens meer toechouwers dan de 60 die er nu waren.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 26-10-2009 om 23:55 uur

    En nog wat foto's van Henk Mostert: http://www.bvalmere.nl/team-1/2009-2010/fotos/10-10-2009

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere, puntloos terug uit Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)