Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere strijdend ten onder in Amstelveen

Er zijn van die wedstrijden dat je als team goed speelt en toch met bijna lege handen huiswaarts gaat. Dat overkwam Dekker Almere in de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld op zondagmiddag 8 november 2009. Ondanks het feit dat de spelers van Dekker Almere deze wedstrijd wel bij de les waren en veel partijen gelijk opgingen resteerde er na afloop slechts een schamel puntje voor Dekker Almere.

Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst deden het lang niet slecht in het mannendubbel tegen Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter, maar met 21-18 en 21-16 was de partij toch voor Van Zijderveld.
De Almeerse dames Yvonne Sie en Josephine Wentholt verloren hun vrouwendubbel heel goed en variërend spelend nipt met tweemaal 21-19 van Samantha Barning en Iris Tabeling.

Stephan Branderhorst liet in zijn mannensingle zien dat hij wel degelijk kan badmintonnen, want hij maakte het zijn opponent Lester Oeij best lastig getuige de uitslag 21-18 en 21-17 voor Oeij.
Tim Vaessen ging in zijn single tegen de Welshman Jamie van Hooijdonk gelijk op om uiteindelijk de eerste game nipt te verliezen met 21-19. In de tweede game was het Van Hooijdonk die meer initiatieven ontplooide en daarmede de game won met 21-15.
Patty Stolzenbach knalde op haar Stolzenbachs in twee games, 12-21 en 14-21 over Yik Man Wong heen en bezorgde Dekker Almere het eerste punt en naar later bleek ook het enige punt.
Josephine Wentholt speelde ook nu een prima single tegen Iris Tabeling, maar je moet nu eenmaal ook een beetje geluk hebben en Iris Tabeling trok aan het langste eind met tweemaal 21-18.

Erik

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach waren in het gemengd dubbel niet opgewassen tegen het koppel Samantha Barning en Dave Khodabux en ook hier twee games met dezelfde eindstand, te weten 21-14.
Erik Staats en Yvonne Sie kwamen in de eerste game al snel op een 10-1 achterstand tegen Georgy van Soerland en Jorrit de Ruiter. Toch kwam het Dekker Almereduo nog terug in de game, maar zij verloren de game toch met 21-17. De tweede game was met 14-21 voor Staats en Sie. In de derde game werd er nog gedraaid met een 10-11 voorsprong voor Dekker Almere, maar zes ongelukkige uitballen achter elkaar brachten Van Soerland en De Ruiter met 21-15 de winst in de game en de partij.

Een forse nederlaag voor Dekker Almere, maar wel met ere. Na de gewonnen wedstrijd van zaterdagavond tegen The Flying Shuttle met 5-3 stond Dekker Almere op de vierde plaats in de rangschikking. Of dit nu nog zo is, is afhankelijk van de uitslag in de wedstrijd BC Duinwijck tegen Victoria.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 09-11-2009 om 16:47 uur

    Je krijgt altijd het gevoel dat de koude oorlog weer terug van weggeweest is als je bij van Zijderveld zit en als het commentaar van de andere kant leest heb ik weer eens gelijk. In het engels zeggen ze
    "humanity is a blessing" en betaald altijd terug, maar daar hebben sommige mensen nooit van gehoord
    Maar blijft; dat ondanks het verlies het voor hetzelfde geld 4-4 han kunnen zijn, zonder hoogmoedig te zijn.
    Wie hoog klimt valt diep.

  2. Roland P. op 09-11-2009 om 22:03 uur

    Ik weet niet welke bril Henk op had bij het lezen van het commentaar "van de andere kant", maar hij moet of naar de opticien of zijn zonnebril afzetten!
    Ik lees een uitermate positief stukje over beide teams, spannende wedstrijden en, ik citeer: "grote inzet en strijd bij beide teams" maar uiteindelijk voor Henk helaas een verkeerde eindstand. Maar dat is sport. Zo win je met 5-3 van Duinwijck en zo verlies je met 7-1 van Van Zijderveld.
    Dat het ook 4-4 had kunnen worden is een beetje te positief gedacht. Als je een 2e of beslissende 3e set met 21-14 of 15 wint is dit redelijk overtuigend. De enige 2 potten die "close" waren zijn de VD en de VE2, maar beide werden wel in 2 sets gewonnen door van Zijderveld.
    Laten we hopen dat de terugwedstrijd in Almere weer net zo'n leuke en sportieve pot wordt!

  3. Henk Mostert op 10-11-2009 om 10:23 uur

    Beste Roland,
    Dan heb je per ongeluk de aanhef van het stukje gemist.

  4. Roland P. op 10-11-2009 om 13:05 uur

    Henk,
    die heb ik juist wel gelezen, o.a. daarom mijn verwondering over jouw reactie. En weer citeer ik, nu uit de aanhef: "Echter, de uitslag gaf een ander beeld dan de gespeelde partijen…"
    En vervolgens komt een verslag hoe spannend de onderlinge partijen eigenlijk waren, om aan te geven dat de uitslag misschien anders doet vermoeden.
    Henk, een mooie, strijdlustige en spannende pot is gewoon leuk om te zien, ook al is de uitslag niet die jij graag zou willen. Om in jouw spreukentaal te eindigen: "Best and most beautiful things cannot be seen or touched. They must be felt with the heart"

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere strijdend ten onder in Amstelveen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)