Badminton Vereniging Almere

Maximale winst voor Dekker Almere tegen Smashing

Dekker Almere heeft zaterdagavond 30 oktober 2009 een historische overwinning geboekt op BC Smashing uit het Gelderse Wijchen. In Sportcomplex De Toekomstgroep werd met maximale cijfers gewonnen van Smashing, en nog nimmer wonnen de Almeerders met 8-0 van de club uit Wijchen. De spelers van Dekker Almere werden daarbij wel een handje geholpen omdat Smashing personele problemen kende, maar ook Dekker Almere kwam gemankeerd aan de start, want kopman Stephan Branderhorst bleef uit voorzorg met een dikke enkel aan de kant. Branderhorst werd vervangen door Dennis Steenland uit team 2, Forza Almere, en Steenland deed dit op eminente wijze door zijn beide partijen te winnen.

Installatiebedrijf C. Dekker

Jeroen van Moorst en Dennis Steenland wonnen hun mannendubbelpartij met 21-13 en 21-18 van Frank Vermeesch en Nick Fransman. In de tweede game gaven de Wijchenaren goed partij, dit tot genoegen van de 150 toeschouwers op de tribune.
Een groot compliment komt toe aan Yvonne Sie en Josephine Wentholt. In het vrouwendubbel wisten zij Brenda Beenhakker en Claudia Saleming in twee games achter zich te laten. Vooral de wijze waarop dit gebeurde, imponeerde (21-17 en 21-13).

Tim Vaessen speelde als eerste heer tegen Nick Fransman. Nimmer hadden deze twee tegenover elkaar gestaan dus het was wel even afwachten hoe deze partij zou gaan verlopen. Wel Vaessen was bepaald in goede doen want met 21-11 en 21-13 won hij gedecideerd van Fransman.
Dennis Steenland trof als invaller tegenover zich invaller Martijn van Aarle. Zelfverzekerd speelde Steenland zijn eigen spel en liet Van Aarle in feite weinig kans (21-10 en 21-9).

Patty Stolzenbach tegen Brenda Beenhakker staat garant voor een spannende partij badminton. Beenhakker won de eerste game met 19-21, maar Patty bracht de tweede game op haar naam met 21-18. In de derde game nam onze Almeerse tijgerin Stolzenbach met 21-12 toch redelijk ruim afstand van Beenhakker!
Vervolgens zorgde Josephine Wentholt voor een grote verrassing door in haar singlepartij met 21-9 en 21-15 te winnen van de ervaren Rachel Geertsen. Maar ook hier gold weer dat de wijze waarop Josephine dit deed, bewondering wekte.

In het gemengd dubbel van Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach toonde de Dekker Almerespelers zich aanzienlijk sterker dan Martijn van Aarle en Claudia Saleming, gezien de uitslagen van de games (21-7 en 21-8). Geen moment kwam hun overwinning in gevaar voor en door het gedegen spelende duo Stolzenbach en Van Moorst.
Yvonne Sie en Erik Staats moesten vol aan de bak in hun gemengd dubbel tegen Frank Vermeesch, wat een mooie technische speler trouwens, en Rachel Geersten, klein van stuk, maar groots in de mix. De eerste game was voor het koppel Sie en Staats met 21-14, maar de tweede game was met 12-21 ruim voor Smashing. In de derde game namen de ervaren Sie en Staats aanvankelijk een ruime voorsprong, maar die kalfde in de loop van de game fors af. Uiteindelijk was de winst met 21-17 toch nog voor vader en tante in spé, Staats en Sie.

De sportieve wedstrijd stond onder leiding van referee Wim Scholtus en de scheidsrechters Nico Nieuwkerk en Jeffrey Boekstaaf en er viel geen onvertogen woord.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rowan w. op 01-11-2009 om 12:38 uur

  Geweldige wedstrijd!
  Volgende week ben ik er zeker weer bij.
  Dennis je hebt geweldig ingevallen.
  ga zo door!

 2. Roland P. op 01-11-2009 om 21:30 uur

  "en er viel geen onvertogen woord". Wat een godsgeschenk!

 3. Ed op 02-11-2009 om 08:01 uur

  Geen onvertogen woord? Zo zo, ook geen srvices afgekeurd dan? En dat nog wel op God's dag, de zondag...

 4. Albert Roozenburg op 02-11-2009 om 22:02 uur

  Een 'gewone' felicitatie is uiteraard ook op z'n plaats!
  Geweldig !

  Toch weer ongelijk door niet weer eens te komen.

  Ook next time: lot's of succes. (of zoiets)

Reageer op dit bericht (“Maximale winst voor Dekker Almere tegen Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)