Badminton Vereniging Almere

Een berichtje van de recreantencommissie

Het navolgend bericht is per e-mail verstuurd aan alle recreanten leden, waarvan het e-mailadres bij de vereniging bekend is. Heeft u, als recreantlid, dit bericht niet gekregen, en wilt u dit wel, geeft u dan uw e-mailadres door aan: info@bvalmere.nl.

U ziet het, ook de recreantencommissie gaat met de tijd mee. Informatie over de vereniging en met name voor de recreanten zullen wij in het vervolg naar uw electronische brievenbus sturen, tenminste als uw emailadres bij de vereniging bekend is. Wilt u dit niet, geeft u dat dan even, via e-mail, aan ons door?

Wij zullen daarom deze informatie ook nog op de website plaatsen en in gedrukte vorm op het mededelingenbord hangen.

Eerst even, heel arrogant, iets over onszelf.

De recreantencommissie is met de start van dit nieuwe badmintonseizoen van samenstelling gewijzigd en bestaat nu uit:

Henk Smit zal een fotogalerij vervaardigen en die op het mededelingenbord hangen, zodat wij voor jullie allen herkenbaar zijn (voor het geval dat nog niet het geval is).

Alle namen, behalve (wellicht) die van Bianca, zullen bij u allen bekend zijn. Bianca is sinds maart dit jaar lid van onze vereniging en pakt de badmintondraad weer op na een jaar of acht stil gezeten te hebben. Zij heeft haar badmintonervaring op gedaan bij de bv Amersfoort, waar zij het tot de derde divisie "geschopt" heeft.

Bianca en ik zijn verzocht om het voorzitterschap van de commissie op te nemen, als opvolger voor Peter van Soest, die dit een aantal jaren, als interim, op zich genomen had.

Voorlopig zullen wij deze taak op ons nemen in de vorm van een Co-voorzitterschap, dit, omdat Bianca in blijde verwachting is en ik neteen studie gestart ben, die tot medio maart volgend jaar gaat en vrij tijdrovend is. Wij hopen op deze manier het tijdgebrek bij beiden op een goede manier te kunnen compenseren.

Wij zijn, als commissie, dit seizoen een beetje stroef begonnen, deels vanwege de nieuwe bezetting en deels door een wijziging in organisatiestructuur binnen de vereniging. Dit had tot gevolg, dat de communicatie tijdens de zomermaanden niet liep zoals het moest.

Een aantal onderwerpen, die van belang zijn, noem ik even:

Trainingen:

Door de druk vanuit de competitiezijde hebben wij wat speeltijd in moeten leveren. Dit had ook consequenties voor onze recreantentraining. U heeft dat zonder twijfel gemerkt. Wij zijn dit seizoen begonnen met één uur training op de maandagavond en één uur op de vrijdagavond. Deze trainingen waren bestemd voor de beginners onder ons. De gevorderden konden met de competitie groep 4 op de woensdagavond meetrainen. Gebleken is, dat deze opzet niet goed is. Het niveau verschil tussen "onze" recreanten training en de competitie training is te groot gebleken. We hebben, na overleg met het bestuur, besloten om de trainingsuren uit te breiden om aan meerdere niveaus les te kunnen geven en zo het "gat" weer te verkleinen.

Dit heeft geresulteerd in de volgende trainingsuren:

Deze trainingen worden verzorgd door René Jonker.

Deze training wordt verzorgd door Guus Schröder.

U ziet, zijn groep is niet uitgebreid, maar zodra het aantal personen te groot wordt voor deze groep, zullen ook hier de trainingstijden uitgebreid worden.

Ledenpassen

U heeft het allen gemerkt, er is al veel over geschreven, we hebben nieuwe ledenpassen. Wij hebben hier als Rcie jaren om gesmeekt, omdat het met de oude passen niet mogelijk was een goede controle uit te oefenen. Het kwam nl. regelmatig voor, dat mensen kwamen spelen die allang geen lid meer waren (of nooit lid zijn geweest).

Door deze nieuwe pasjes, die maar 1 jaar geldig zijn, hebben wij nu een betere controle. Om deze pas te verkrijgen, dient elk lid (recreant, competitie of jeugd) zijn of haar pasfoto digitaal naar info@bvalmere.nl te sturen en binnen een korte periode is de pas door onze penningmeester Vincent vervaardigd en ligt deze in het gele bakje op de scheidsrechterstafel. De passen voor competitie- en jeugdspeler worden via de team captains verspreid.

Het doet mij deugd, dat er al een heleboel nieuwe passen in de circulatie zijn, maar nog niet iedereen heeft zijn/haar foto ingeleverd! Wilt u dit zo snel mogelijk doen? Dan voorkom je daarmee een boel onrust later dit jaar.

Planbord

Het planbord is nodig aan vervanging toe. Wij zijn met een aantal leverancier aan de praat hiervoor, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Als iemand kontakten heeft met aanbieders van planningsystemen/borden, dan houd ik mij gaarne aanbevolen. Wij houden u op de hoogte!

Toernooien

Wij zijn alweer volop bezig met de organisatie van het Sint/Kerst toernooi in de maand december. Noteer alvast de datum: Maandag 14 december a. s. Zodra er meer bekend is, laten wij u dat onmiddellijk weten!

Zo, dat was het voorlopig van onze kant. Wij houden ons gaarne aanbevolen voor tips en ideeën van uw kant en heeft uw vragen? Stuur ze naar: rc@bvalmere.nl en wij zullen ze zo snel mogelijk beantwoorden.

Namens de recreantencommissie,
Henk van Groenigen

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Gijs berkelmans op 08-11-2009 om 13:25 uur

  het is ook fijn dat dat met mij wordt overlegd.
  Ik ben namelijk de trainer van de competitie groep 4, maar kennelijk is mijn mening niet van belang? Wie beoordeeld er dan dat het niveauverschil zo groot is?

 2. Gijs berkelmans op 08-11-2009 om 13:28 uur

  Oh en voor een ieder die al met mijn groep meetrainde, aankomende woensdag kunnen jullie gewoon nog meetrainen, totdat ik hier meer over gehoord heb

 3. Cock op 09-11-2009 om 12:46 uur

  Beste Henk, Ik ben het absoluut niet met je eens vwb het "verplaatsen" van de gevorderde recreanten. Ik denk dat het niveau van de meeste recreanten het niveau van de wedstrijdspelers benaderd (sommige recreanten zijn zelfs beter dan de wedstrijdspelers). Indien het verschil te groot is zal de trainer ingrijpen. Tevens zijn de invallers bij de 4de en 5de klasse veelal de recreanten die meetrainen (in ieder geval in ons team). Het is dan reuze handig om te trainen op de dubbel en de mix. Als de recreanten niet meer mee mogen doen help je deze mogelijkheid om zeep. dus.. gaarne herroeping van deze maatregele aub.

 4. Henk van Groenigen op 12-11-2009 om 21:42 uur

  Gijs en Cock ( en uiteraard verder iedereen die geinteresseerd is),

  Ik geloof, dat hier sprake is van een kleine babylonische spraakverwarring.
  Rene en Guus gaven in de oude situatie alleen training dat was nl. de opzet) aan beginners.
  De recreantencommissie kreeg van, en recreanten en beide trainers, commentaren, cq. klachten om daar wat aan te doen, want het gat tussen deze trainingsopzet en de groep van Gijs was gewoon te groot! Op een gegeven moment was je als "afgestudeerd" beginner in deze opzet, te groot voor deze groepen, maar te klein voor de groep van Gijs. Daarom heeft de Recreantencommissie, gesteund door het algemeen bestuur, besloten om trainingsniveau er tussen te voegen. Dit om de overgang te versoepelen. Er is nooit sprake geweest om de toegang naar de groep van Gijs voor de "kanjers" van de recreanten te ontzeggen, sterker nog, de Rcie juicht dit zelfs toe!
  Want hoe beter die mensen worden, hoe leuker het spelen voor ze blijft en, eerlijk is eerlijk, die hele goeien uit de recreanten kan wel een beetje tegenstand gebruiken. Nietwaar Recreanten??
  Even voor de duidelijkheid, het blijft 1 uur trainen per week, hetzij genoten van Rene of Guus of bij Gijs
  Dus niet en,en!!

  Ik hoop hiermee een stuk verwarring weggenomen te hebben.

  Henk van Groenigen

 5. Cock op 13-11-2009 om 09:50 uur

  Henk, dank je wel voor deze verduidelijking. Nu ben ik het wel met je eens.

Reageer op dit bericht (“Een berichtje van de recreantencommissie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)