Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint met 7-1 van Van Zundert Velo-3

Forza Almere, team 2, uitkomend in de eerste divisie afdeling 1, heeft haar leidende positie in de competitie behouden door een ruime thuisoverwinning op Van Zundert Velo-3. Zondagmiddag 1 november 2009 werd het in Sportcomplex De Toekomstgroep maar liefst 7-1 voor de Almeerders. Forza Almere staat nu met 32 punten uit vijf wedstrijden fier aan de leiding in de eerste divisie.

Forza

Forza Almere ging weer goed van start. In de herendubbel stonden Dennis Steenland en Ralph Starren hun mannetje tegen het koppel van Van Zundert Velo, Stephan van Zanten en Frank Keizer. De 1e set was nog spannend wie er met de winst vandoor ging, maar met 21-19 werd deze door het Almeerse koppel zeker gesteld. In de 2e set werd de prooi makkelijker binnengehaald door met 21-13 te winnen.

De damesdubbel met Yvonne Hoogland en Iris Putters, had een ander verloop. De dames hadden namelijk 3 sets nodig om hun tegenstanders te verschalken.

Omdat de heren eerder klaar waren met hun partij, mochten zij nu alleen op het toneel verschijnen. Dennis Steenland speelde tegen invaller Tim van Nieuwkerk een mooie wedstrijd en liet het aan het publiek zien, dat hij zijn niveau van de dag ervoor (invallen in team 1 tegen Smashing) nog duidelijk in de benen had zitten. Dennis won zijn partij in 2 sets met 21-17 en 21-11. Ralph Starren had het wel moeilijk tegen Frank Keizer, mede door wat probleempjes met de gezondheid. 3 sets met de standen 21-16,17-21 en 21-17 waren ervoor nodig om tot een 4-0 voorsprong te komen.

Nu mochten de dames ook gaan singelen. Yvonne Hoogland kon zich opmaken om tegen Suzanne Slaats te spelen, die zonder al te veel problemen in 2 sets de overwinning veilig stelde. Met 21-10 en 21-9 stond het al 5-0 voor Forza Almere. Monique Slaman had het zeker een stuk lastiger met de oudere zus van de Slaats familie. Toch werd Wendy Slaats na een mooie wedstrijd, in 3 sets naar 'huis' gestuurd met uiteindelijke lege handen.

Met 6-0 in het achterhoofd werd er begonnen aan de mixen. Onze 1e mix met Dennis Steenland en Iris Putters moesten gaan strijden met het sterke koppel Stephan van Zanten en Wendy Slaats. In een spannende wedstrijd waarin veel duiken van Dennis te zien waren en scherpe dropjes van Iris, ging de winst toch naar Van Zundert Velo in 3 sets met 13-21, 21-19 en 19-21. Tegelijkertijd stonden in de 2e mix Ralph Starren en Monique Slaman tegenover Frank Keizer en Suzanne Slaats, maar de tegenstander zat niet lekker in hun spel, waardoor er vrij eenvoudig gewonnen werd in 2 sets met 21-.. en 21-13.

Met deze 7-1 winst voor Forza Almere 2, staan ze nog steviger op de 1e plaats. Maar kunnen zij zich volgende week weer gaan opmaken voor een uit-wedstrijd tegen het sterke (vorig jaar nog kampioen in deze 1e divisie) Duinwijck 2.

Reageer op dit bericht (“Forza Almere wint met 7-1 van Van Zundert Velo-3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)