Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint opnieuw

Zaterdagmiddag 7 november speelde Forza Almere een zware uitwedstrijd tegen Duinwijck 2. Gelukkig wisten zij dit voor de 6e maal op rij weer af te sluiten met winst. Het werd 5-3, een knappe prestatie, mede omdat Duinwijck voor het eerst met een volle bezetting op kwam treden. Ook team 8 en team 11 van BVA waren in de Duinwijckhal aanwezig. Deze beide teams hebben de Haarlemmers ook verslagen, dus Duinwijck bleef met lege handen achter.

Forza Almere begon de wedstrijd met de dubbels. Ralph Starren en Dennis Steenland moesten het opnemen tegen Erik Meijs en Richard Vennik. Ralph en Dennis zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en wonnen deze wedstrijd dan ook prima in 2 games.
De dames hadden het een stuk lastiger. Oud BVA-speelster Monique van der Wouden speelde samen met Marije Bloem de dubbel tegen onze Iris Putters en Yvonne Hoogland. Monique en Marije wonnen de eerste set nipt van de BVA-ers met 24-22. De tweede set lukte het Yvonne en Iris wel om te winnen, maar de derde set werd helaas weer in de verlenging verloren. Een zure pot voor de dames dus.

Na de dubbels waren de singels aan de beurt. Monique Slaman nam het op tegen invalster Annemiek Groenewoud. Het koste haar wat moeite, maar uiteindelijk wist Monique toch het punt voor Almere in 2 games binnen te slepen. Ondertussen stond Dennis ook alweer op de baan. Zijn tegenstander was de lange Jerry Natenstedt. In de eerste set lukte het Dennis niet om bij te blijven, maar in de tweede set vocht Dennis goed terug. Helaas was dit net niet genoeg, en verloor hij de game met 21-17. Hiermee kwam de stand op een gelijkspel : 2-2.

Hierna gingen Yvonne en Ralph de baan op om hun single te spelen. Yvonne was in topvorm! Met 21-6 en 21-7 stuurde ze haar tegenstander Marije Bloem van de baan. Ralph had iets meer moeite met zijn tegenstander Erik Meijs. Al voor de wedstrijd was bekend dat dit een lastige pot zou worden voor Ralph. Hij was helaas niet opgewassen tegen het slagvaste spel van Erik en de partij ging dus jammer genoeg verloren. Hiermee kwam de stand op 3-3.

Allebei de mixen moesten dus gewonnen worden om nog winst te behalen. Ralph en Monique legden goed de druk op het spel en wonnen hierdoor van Jerry en Marije. Dennis en Iris namen het op tegen Erik en Annemiek. De Almeerders wonnen de eerste set, maar het lukte hen niet om de tweede set ook binnen te halen. De derde set trokken ze gelukkig wel naar zich toe en daaruit volgde de einduitslag van 5-3.

Met deze einduitslag blijft Forza Almere koploper in de eerste divisie. Omdat de nummer 2 van Zijderveld 3 dit weekend met 6-2 heeft gewonnen, staat Forza Almere met 3 punten los. De volgende wedstrijd zullen zij opnieuw een lastige pot moeten spelen tegen deze nummer 2. Zal het ze opnieuw lukken om ongeslagen te blijven?

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-11-2009 om 11:33 uur

    Een knappe prestatie weer!

  2. Henk Mostert op 08-11-2009 om 12:29 uur

    Grote klasse jongelui

Reageer op dit bericht (“Forza Almere wint opnieuw ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)