Badminton Vereniging Almere

Groot Almeers deelnemersveld Regionale Kampioenschappen Noord Holland 2009

Aankomend weekend is het zover; één van de grootste en gezelligste toernooien in de regio Noord Holland en misschien wel in heel Nederland wordt dan weer gehouden in de vertrouwde Bloemhofhal te Aalsmeer. Meer dan 260 deelnemers uit de regio Noord Holland nemen deel aan dit grootse evenement en onder hen natuurlijk ook veel spelers van onze eigen vereniging. Ook dit jaar heeft de organisatie o.l.v. Ger Tabeling ervoor gekozen om de RJK en RSK in hetzelfde weekend én in dezelfde hal te laten plaats vinden en wat mij betreft is dat een goede keuze.

Als ik het allemaal goed heb bijgehouden doen er maar liefst 53 BVA jeugd- en seniorenspelers mee. Van hen doen er 25 mee aan het jeugdtoernooi en maar liefst 28 spelers vinden wij terug in het seniorentoernooi. Vorig jaar had de BVA nog een afvaardiging van 64 spelers en dat is dus wat meer dan dit jaar. Misschien dat de afname deels te verklaren is door het feit dat veel kinderen, die vorig jaar nog deelname aan de RJK, dit seizoen inmiddels in de seniorencompetitie spelen en zich dus dit jaar ook hebben aangemeld voor de kampioenschappen bij de senioren. Daarnaast is het zo dat een aantal fervente RSK-gangers op dit moment kampt met kwaaltjes en pijntjes en dat zal ook geen positieve invloed hebben gehad.

RJK
In dit toernooi hebben wij voor het eerst sinds jaren weer deelnemers Onder 9-jaar! Robin Verschoor en Piotr Odijk zullen hier hun badmintonkunsten gaan vertonen en deze twee kleine maar dappere toppers zullen daarin natuurlijk hartstochtelijk worden aangemoedigd door hun clubgenootjes en het ongetwijfeld in groten getale aanwezige Almeerse publiek.

Naast Piotr en Robin hebben we dan nog 23 andere jeugdspelers en in de verschillende leeftijdscategorieën vinden wij veel van hen terug op de plaatsingslijst. Onder 13-jaar vinden wij bijvoorbeeld de namen van Daan Kusters, Feng Groothuijsen en Lisa van Stenus meerdere malen terug op deze plaatsingslijst. Onder 15-jaar is Jayme van Elten in alle drie de onderdelen als eerste geplaatst maar ook bijvoorbeeld 1e jaars Ruben Wijnands en Alex Vlaar gaan ongetwijfeld hoge ogen gooien. Manon Sibbald, speelster van Almere Team 4, is als eerste geplaatst in de VE Onder 17-jaar.

RSK
Bij de senioren vinden wij zoals gezegd veel jonge spelers terug die vorig jaar nog bij de junioren speelden. Dit is een ontwikkeling waar de STC bijzonder content mee is. Het is namelijk een indicator voor de goede doorstroming van jeugd naar senioren binnen onze vereniging. In het C-toernooi staan bijvoorbeeld Melissa Hondeman en Shanice van Stenus als 1e en 2e geplaatst in de VE. Ook in het B-toernooi weer een grote Almeerse inbreng met plaatsingen voor onder meer Joost Berkelmans, Michele Veerman (15 jaar) en Thijs Maassen. Tot slot het A-toernooi: hierin toch verrassend ook behoorlijk wat grote BVA-namen als Josephine Wentholt, Tim Vaessen en Dennis Steenland, die ongetwijfeld weer voor het nodige vuurwerk gaan zorgen.

Kortom, ook dit jaar zal de Bloemhof weer behoorlijk geel gekleurd zijn en voor het aanwezige Almeerse trainerscorps zal het nog een hele opdracht zijn om zoveel mogelijk partijen met Almeerse inbreng te kunnen coachen. Als coaches zullen dit weekend Emmy Vlaar, Max Sibbald en Rick Prins aanwezig zijn, maar daarnaast vinden wij bijvoorbeeld Dorien Drees terug in het deelnemerveld en zij zal ongetwijfeld ook de nodige tips en tricks geven aan met name de jeugdspelers.

Mocht u dit weekend tijd en zin hebben: Aalsmeer is maar een half uurtje rijden van Almere en onze deelnemers kunnen uw steun goed gebruiken!

Reageer op dit bericht (“Groot Almeers deelnemersveld Regionale Kampioenschappen Noord Holland 2009 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)