Badminton Vereniging Almere

J1 morst punten, maar wint wel

Zondag 29 november, 10.00 uur. De aanvangstijd van alweer ons achste competitieduel, tegen opnieuw Heemskerk J1. De voorgaande keer eindigde de wedstrijd in een 5-3 winst en opnieuw wilden wij winnen. Tino en Jesper begonnen fanatiek door een goede warming-up te doen en te rekken en strekken.

Om exact 10 uur begonnen Tino en Jesper aan hun zevende dubbel samen. Het was duidelijk te zien dat de warming-up van de heren effectief was geweest. Ze pakten de eerste set met overtuigende cijfers, 21-3. Ook in de tweede set speelden Tino en Jesper geconcentreerd en wisten ook de tweede set gemakkelijk te winnen, 21-8.

Op de naast gelegen baan waren de dames net van start gegaan met hun dubbelpartij. Laura en Kelly waren niet wakker en speelden slapjes. Ze verloren de eerste set met 16-21. Van deze uitslag schrokken Laura en Kelly en deden het in de tweede set beter. Ze wonnen deze dan ook. Alleen in de derde set ging het tempo weer omlaag en werd er opnieuw verloren na een spannend slot, 20-22.

Tristan speelde de eerste enkel van de vroege ochtend. Hij speelde goed en geconcentreerd. Hierdoor wist hij de eerste set met 21-17 te winnen. De tweede set verloor hij met 16-21. Maar in de derde set wist hij zijn tegenstander op 16 punten te houden. Zo won hij deze spannende en mooie partij.

Kelly speelde tegen haar tegenstandster een niet al te sterke partij. Ze kreeg het niet voor elkaar om haar single in winst om te zetten. Met 16-21 en 9-21 ging haar partij verloren.
Tino daarin tegen wist het wel bol te werken. Hij speelde sterk en liet zijn tegenstander ver achter zich. Met 21-12 en 21-7 zorgde hij voor een 3-2 voorsprong.

Ook de laatste enkelpartij werd gewonnen. Dit deed Laura door met 21-14 en 21-6 met haar tegenstandster af te rekenen.

Als finale stonden er nog twee gemengd dubbels op het programma. De eerste gemengd dubbel werd door Kelly en Tristan afgewerkt. Dit helaas met een negatief resultaat. De eerste set ging met een zeer groot verschil naar Heemskerk, 8-21. In de tweede set lag het wat dichter bij elkaar, maar helaas werd ook de tweede set verloren. (16-21)

Laura en Jesper speelden een zeer goede partij. De eerste set wonnen ze gedecideerd met 21-10. In de tweede set verpulverden ze hun tegenstanders met maar liefst 21-3.

De gemengd dubbels opgeteld bij de andere partijen betekende een 5-3 winst. Volgende week zondag (6 december) spelen we opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Gaasperdam J1.

Misschien heeft sinterklaas nog een extra cadeautje voor ons team, een winst partij, we zullen het zien...

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 30-11-2009 om 10:24 uur

    Wederom een leuke verslag Jesper!!!

    gr,
    Ernst

Reageer op dit bericht (“J1 morst punten, maar wint wel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)