Badminton Vereniging Almere

Slippertje tegen Duinwijck

Wij als J1, op en top uitgerust van de te korte en te lang geleden vakantie, waren weer gereed voor de doorstart van de competitie. We konden lekker op de fiets wakker worden om in onze eigen sporthal tegen de J3 van Duinwijck een leuke wedstrijd te spelen. In de J3 van Duinwijck zitten een aantal bekenden van toernooien, waarbij er al een aantal ontmoetingen plaatsvonden die vandaag opnieuw plaatsvonden.

Zoals gewoonlijk startten Tino en Jesper met de mannendubbel. Zij probeerden het eerste punt te pakken tegen Olaf Soff en Tim Merckens. Tactisch gezien was het geen opperbeste partij en helaas ging deze ook verloren met de cijfers; 21-13 en 21-14.

Laura en Kelly speelden een spannende eerste set tegen Kimberlin Veenstra en Lene van Alten; 23-21, helaas in ons nadeel. De tweede set ging met ruimere cijfers naar Duinwijck, 21-14. Zo stonden we al snel op een 2-0 achterstand.

Tristan speelde tegen Tim een wedstrijd die erg gelijk op ging. De eerste set verloor hij met 21-17. In de tweede set ging hij met 23-21 ten onder, nadat hij nog knap terug kwam tot een gelijke stand en daarnaast een aantal matchpoints had weggewerkt.

Kelly verloor met ruime cijfers van Lene; 21-12 en 21-5.

Jesper speelde een sterke partij tegen Olaf. Tot twee keer toe ging het tot de 16 punten gelijk op. Maar de laatste 5 punten wist hij maar niet te pakken. Hij verloor dus twee keer met 16 punten op de teller.

Laura wist de eer van Almere te redden door het enige punt van de ochtend te pakken. In een sterke enkel won ze met 21-18 en 21-18 van Kimberlin. Dit was natuurlijke een knappe overwinning.

De vier enkels brachten helaas maar één puntje op en deze partijen opgeteld bij de dubbels betekende een 5-1 achterstand.

Ter afsluiting werden er nog twee mixen gespeeld. Laura en Tristan verloren na een zwakke wedstrijd met 21-14 en 21-15. Kelly en Tino wisten bijna het 2de punt te pakken, maar verloren uiteindelijk met 21-17 en 21-19 de partij.

De 7-1 nederlaag betekent voor Duinwijck dat zij in de strijd om de titel ruim afstand nemen van de overige ploegen. Ze staan maar liefst acht punten voor op de nummer twee. Wij moeten na vijf wedstrijden genoegen nemen met een vijfde plaats, maar wij zijn strijdlustig en gaan alles in het werk stellen om alsnog de titel te pakken.

Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen stadsgenoot Arcade J1.

Tot volgende week en groetjes van de J1.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paula Wijnands op 02-11-2009 om 16:53 uur

  Wow Jesper jij moet maar sportverslaggever worden!
  Jammer dat jullie verloren hebben, volgende keer beter!
  Enne Laura, goed gedaan!

 2. ernst op 02-11-2009 om 17:12 uur

  knap verslag, je mag het ook doen voor team 1!!!!.

  gr,
  Ernst.

  p.s. jammer van het verlies, volgende week revanche

 3. Laura op 02-11-2009 om 21:23 uur

  Weer een super goed verslag Jesper!!!

  Jammer van de stand... volgende week gaan we er weer voor! :D

  *yes heb van Kimberlin gewonnen ]:)

Reageer op dit bericht (“Slippertje tegen Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)