Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder Almere ten strijde

Het was zaterdag 28 november, een koude regenachtige dag. Dit was ook de dag dat het team Van der Hoeden|Mulder Almere een extra team building had ingepland. Namelijk de verplichte bardienst binnen de BV Almere. Deze teambuilding was al niet compleet doordat Shanice een ander feestje te vieren had van een van haar vrienden. Dit betekende dat de bar werd bemand door vier koppen. Kwart over 6 en de eerste heer komt binnen slenteren. Hij was perfect op tijd voor de bardienst. Het duurde niet lang of de rest van het viertal was ook aanwezig voor deze zware taak. Wat er op deze avond gebeurd is, is niet geheel helder meer. Wat nog wel helder is, is dat de bar schoon werd achtergelaten met een flinke kas omzet.

Dit bestand bestaat niet

Dag 2: Het is zondag 29 november, dit is de dag dat Van der Hoeden|Mulder Almere moet aantreden tegen de strijders van Sparta 2. Het team dat zich voor de wedstrijd als trotse bezitter van de 5de positie mocht noemen. Van der Hoeden|Mulder Almere bevond zich op dat moment op de 2de positie. Voor Van der Hoeden|Mulder Almere was het duidelijk dat het met een doel was gekomen. Het team had wat goed te maken na de nederlaag op Swish van vorige week. De heren hadden er weer een mooi potje van gemaakt daar, waar de dames hun taak wel hadden uitgevoerd. Maar genoeg over het verleden gesproken; we leven in het heden. Het was half 2 in de middag waar de heren dubbel van start mocht gaan.

De heren Michael en Rick mochten aantreden tegen de strijders van Sparta. De wedstrijd begon prima voor de heren van Van der Hoeden|Mulder Almere en die leken geen problemen te hebben met de mannen van Sparta. Maar niets is verraderlijker dan te denken dat je al gewonnen hebt. De 2de set moet nog gespeeld worden. Maar voor Michael en Rick het door hebben, staan ze zelfs even achter. Trekken de score weer gelijk en gaan verder met een gelijkopgaande wedstrijd. De 2de set werd gekenmerkt door de laatste paar punten. Waar je op 20-19 voorsprong een rally van 1 minuut hebt en de rally verliest (20-20) kan je ook 2 keer met je randje slaan en win je ook de 2de set met 22-20.

Ook de dames speelden op hetzelfde moment. Van der Hoeden|Mulder Almere had de beschikking over twee banen zodat er lekker snel gespeeld kon worden. Het ging de dames voor de wind. Het was even met de ogen knipperen of de eerste punten waren binnen geslagen. Zonder al te veel moeite wonnen de dames de partij vrij simpel in 2 sets (tussenstand 2-0). Nu konden de eerste singels gespeeld worden. Ook deze vonden tegelijk plaats. Krijn en Shanice als verrassing want dit duo speelde normaal de 2de singel. Maar Van der Hoeden|Mulder Almere ging het proberen met een andere formatie. Waar Shanice eerder van deze vrouw had verloren had Krijn nog nooit tegen deze opponent gespeeld. De wedstrijd begon voor Krijn (Mister drie-setter) en voor deze wedstrijd waren maar een paar woorden nodig: “El Krijno grande”. De eerste set werd simpel gepakt waarna de winst al binnen leek. Zo dacht Krijn er ook over toen hij op 20-14 voor kwam in de 2de set. Toch wist de Almeerder zijn setje te verliezen. Door maar liefst 6 matchpoints te verliezen veloor hij ook de 2 rally’s daarna (20-22). Dus het was weer 's zover: El Krijno ging voor de 3 setter. Is niet iets nieuws voor Van der Hoeden|Mulder Almere. Wat wel nieuws is, is dat Krijn de 3de set verliest (na 2 matchpoints 20-22) (tussenstand 2-1).

Nu was het tijd voor Shanice om haar dames enkel te spelen. Die had alleen geen zin in een 3 setter. Zij speelde tegen de opponent waar ze vorige keer van had verloren. Dat ging Shanice maar even rechtzetten. Voor je het wist had Shanice haar eerste set binnen geslagen. Shanice speelde een goeie pot en maakte ook de 2de set vrij simpel af (tussenstand 3-1). Nu was het de beurt aan Michael en Melissa voor het enkelspel. Michael trof dezelfde opponent als de vorige keer tegen Sparta. De vorige keer verloor Michael in een zenuwslopende 3 setter van deze man. Maar dit keer dacht Michael er anders over. Hij begon met het sloopwerk. Hij sloeg de eerste set binnen en oogde na de eerste set zelfs nog fit (een primeur voor Michael). Dit was dan ook het voordeel; Michael deed wat hij moest doen en won zijn eerste singel van het seizoen. Waar Melissa het normaal nooit moeilijk heeft in haar dames singel viel het vandaag echt tegen. Ze moest tegen een heel ervaren vrouw die wel wist hoe je een drop moest spelen. Melissa kwam hierdoor meerdere malen in problemen en moest zelfs een 3 setter spelen. Gelukkig voor Van der Hoeden|Mulder Almere trok Melissa aan het langste eind en bracht zo de stand op 5-1.

Tot slot moesten de mixen gespeeld worden. Hierin mochten Shanice en Rick het opnemen in de eerste mix, die vrij simpel in 2 sets werd gewonnen. Waarna de tegenstander onder de douche antwoordde dat hij totaal niet in zijn spel was gekomen. Zo ging het bij Melissa en Krijn in de eerste set een stuk minder soepel. De toppers van Almere moesten knokken voor elk punt. Ze knokten zelfs door in de verlening van de 1ste set. Gelukkig deden ze dit niet voor niets en wonnen de eerste set. De tweede set was een ander verhaal voor de Almeerders. Zij waren nog fit en de tegenstander oogde dat een stuk minder, waardoor ook Melissa en Krijn de wedstrijd wonnen.

Zo eindigde Van der Hoeden|Mulder Almere 9 tegen Sparta 2 in 7-1.

Nu ben ik geïnformeerd door een betrouwbare bron dat Swish 2 4-4 heeft gespeeld. Wat dus betekent dat Van der Hoeden|Mulder Almere weer koploper is in de poule.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 30-11-2009 om 10:23 uur

  Beste Rick, jullie hebben het goedgemaakt. Jullie waren scherp helaas won Krijn zijn " potje" niet. Ben er blij mee, helemaal als het waar is dat Swish 4-4 heeft gespeeld. Wij wachten het af. Op naar de volgende pot.
  Ernst

 2. Harry op 30-11-2009 om 17:17 uur

  Het blijft spannend in deze poel. Wordt het Swish of Almere. Jullie hebben gevochten om te winnen en dat is gelukt. We kunnen geen punt meer laten liggen. Wat Swish heeft uitgevreten is me een raadsel. (Hoeveel heeft dit de BVAlmere gekost?)
  Nu kan ik gelukkig wel zeggen: Op naar de Top.
  Harry

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder Almere ten strijde ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)