Badminton Vereniging Almere

Zelfs op de meest fundamentele natuurwetten bestaan uitzonderingen

Zo bleek maar weer eens zondag 22 november. Op deze dag had Swish 2 de eer om het op te mogen nemen tegen Van der Hoeden-Mulder Almere 9. Gelijk was het duidelijk dat de factoren die ooit constant waren ons nu in de steek lieten.

Dit bestand bestaat niet

We begonnen met de herendubbel, een partij die in Nederland algemeen bekend staat als een winstpunt voor Van der Hoeden-Mulder Almere 9. Deze werd (tot schrik van iedereen) verloren door onze helden, de eerste set nipt met twee punten, de tweede ruimer. Het spel werd voornamelijk gedomineerd en spannend gemaakt door twee Ri(c)ks. Swish 2 was namelijk in het bezit van een heer genaamd Rik, een heer die qua leeftijd toch al gauw vijf mol per liter jonger is, maar qua lengte en speelsterkte een directe concurrent bleek te zijn.

De damesdubbel ging echter wel als gepland, een triomfantelijke overwinning was verworven door onze vrouwelijke strijders. De golven van aanmoediging en vreugde die hierop volgde waren wel aanleiding tot Ernstige irritatie.

Ernst

Hierna was aan Michael om de eerste heer uit te schakelen. Dit is niet gelukt, desondanks heeft hij door een spannende driesetter te spelen laten zien dat hij toch wel kan badmintonnen. Een tipje van de sluier:

In de vierde uitdaging ging het tussen twee vrouwen, Melissa en Tamara. En leverde in drie etappes een +1 voor Almere op. Hieronder is in een grafiek in beeld gebracht hoe de wedstrijd liep.

Melissa won de eerste set vrij dik, verloor de tweede set met 16 punten en won de derde set met 22-20.

En een paar rally's uit deze single:

Geïnspireerd door dit behaalde succes begon Krijn aan zijn 1 op 1 match tegen de ongeveer tien mol per liter jongere Rik. De eerste set behaalde Rik al snel de 21, terwijl Krijn slechts nipt een tweecijferige score wist te bemachtigen. We gaan er van uit dat dit gepaard ging met enige emotionele schade. Onder het motto van oog om oog, tand om tand heeft Krijn van de tweede set een genadeloze slachting gemaakt, hij kreeg in deze set 75% van de punten. Helaas kon hij dit niveau niet behouden en bleef zijn aantal gewonnen sets in deze match op 1.

De laatste non-mix partij was voor Shanice , ze moest het in haar eentje opnemen tegen een Swisher. In amper twee setten stuurde ze haar tegenstander naar huis. Erg sadistisch was de manier waarop Shanice haar tegenstander in de buurt van de 20 punten liet komen, en daarna de gegenereerde valse hoop snel weer afpakte door zelf de 21 te bereiken.

Shanice

De tussenstand was intussen 3-3, betekenend dat er nog hoop van winnen was. De oplettende kijkbuiskinderen die onze avonturen volgen, zullen al weten dat de mix over het algemeen een bron van overwinningspunten voor het team is. Optimistischheid heerste dus en alles leek goed te komen. De wedstrijden waren erg mooi en er was niet bespaard op Matrix effecten. Helaas, hoewel bij beide partijen de winst voor het grijpen leek, was de winst voor ons uiteindelijk een illusie. Iedereen kon zich dus verheugen op een uurtje huilen in de auto, af en toe onderbroken door een excuus in de trend van “het was gewoon een kwestie van geluk”, “dit was het lot, we konden er niks aan doen”, “elk heldenepos heeft een dieptepunt voor de helden” en “we zijn gewoon slecht”. Gelukkig was er een licht in deze tragische tijden; de traditionele stop bij de McDonalds.

Tot slot kwam alles dus toch nog goed, althans voor zover te verwachten in dit tragisch hoofdstuk in ons verhaal.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Otto op 23-11-2009 om 21:51 uur

  Als mede-pseudo-sportjournalist-in-de-dop en rechtgeaarde Nederlandse taalliefhebber en -purist lees ik de stukjes van Michael altijd met bijzonder veel plezier. Als geen ander lukt het hem om sportverslaggeving te bedrijven op een bijna literaire wijze en is daarbij niet bang om de Nederlandse taal te verrijken met nieuwe woorden als 'non-mix partij' en 'optimistischheid'.
  Grote klasse Michael!!! :7

 2. Krijn op 23-11-2009 om 22:14 uur

  "Optimistischheid heerste". Duidelijk niet op deze foto: http://www.bvalmere.nl/_img/nieuws/2009/11/michael.jpg :+

  Leuk verslag weer Michael! :)

 3. Harry op 23-11-2009 om 22:20 uur

  Altijd weer een verrijking van het belevingsmoment als ik de inspirerende stukjes van Michael lees. Met pijn in m'n buik van de wedstrijden naar huis, kan ik na het lezen van zijn verslag er gelukkig ook wel weer om lachen (als een boer met kiespijn dan wel te verstaan). Dat heb je goed gedaan Michael.

 4. Henk Staats op 23-11-2009 om 22:52 uur

  Het verslag is echt prima de luxe. Wel heel jammer van dat dure puntenverlies.

 5. Ernst op 23-11-2009 om 23:41 uur

  Michael, volgens mij ben je echt met de verkeerde studie bezig. Geologie is leuk, wat dacht je van sport journalistiek?
  Geweldig stuk weer.

 6. John op 24-11-2009 om 09:36 uur

  Leuk verslag,

  Jammer van de nederlaag volgende keer beter.
  Gr John

 7. Dorien op 24-11-2009 om 10:40 uur

  Goed verslag weer! En nu weer kneiterhard trainen om die swishers een tweede kans van overwinning af te nemen. Op naar de revanche!

Reageer op dit bericht (“Zelfs op de meest fundamentele natuurwetten bestaan uitzonderingen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)