Badminton Vereniging Almere

Zweethandjes momenten bij J5

Dan ben je bezig met je SL2 cursus om trainer te worden en zie je in het boekje dat je nog een proef van bekwaamheid moet invullen met coachen. Dus je denkt ah! dan neem ik de jeugd wel want die zijn altijd lekker snel klaar. Wel met een minpuntje omdat het op de zondagochtend is maar heej dan heb je wel de hele middag vrij! Dat viel nogal tegen deze zondag waarop onze J5 tegen Velsen J2 speelde. Met zo’n vijf driesetters was ik alsnog mijn halve middag kwijt...

Onze J5 staat er niet heel goed voor, dus wanneer ik vroeg in de training wie er coaching wilde hebben was Joanne er snel bij. Dus zondag ochtend om 10 uur was ik present bij J5.

Zoals altijd beginnen ze met de herendubbel. Een goede combinatie: Tobias en Jonathan, de één kan als een idioot smashen en de ander heeft een goed tactisch inzicht en gemene dropshots. Dit moesten ze alleen nog even goed inzetten. De eerste driesetter werd gepakt door Almere. De dames speelde ook een spannende driesetter die ze nipt verloren, echt nipt 21-19 in de derde set. Een zweethandjes momentje.

De singles gingen ook goed, drie van de vier gingen naar Almere. Tobias, Joanne en Lindsey wonnen de singles zoals echte BVA’ers doen. Joanne maakte het in de tweede set nog even spannend door de tegenstander het gevoel te geven dat ze kon winnen, maar dat pakte Joanne snel weer terug. Tobias smashte er op los en Lindsey gaat oefenen op het aftikken bij het net.

Na zes wedstrijden was het alweer half één. Dus nog twee te gaan twee, deze dan wel in twee sets? Neuh uiteraard moest de laatste mix worden afgesloten met een driesetter. De mix van Jonathan en Aranka was verloren gegaan dus Tobias en Lindsey moesten het afmaken. Gelukkig komt ook hier de smash van Tobias goed van pas en Lindsey met haar mooie dropjes liet niks aan haar voorbij gaan. Een zeer nette wedstrijd die Almere verdiende om te winnen. En dat deden ze ook! In de derde set waren ze te sterk voor Velsen en daarmee pakte ze de winst van 5-3.

Als coach denk je dan niet meer ‘oh daar gaat m’n halve middag’ maar ben je een ochtend en middag vol met trotse momentjes rijker en weet je ook waar je je blauwe kinders op gaat trainen! Jongens en meisjes bereid u voor!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Joanne op 03-11-2009 om 19:57 uur

    Nog bedankt voor het coachen Dorien! Ik had zelf ook last van zweethandjes :P

  2. Henk Mostert op 03-11-2009 om 23:03 uur

    Leuk stukje Dorien

Reageer op dit bericht (“Zweethandjes momenten bij J5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)