Badminton Vereniging Almere

Almeerse trainers druk bezig met SL-opleidingen

De Badminton Vereniging Almere hecht grote waarde aan de kwaliteit van de trainingen en investeert in die trainers die gemotiveerd zijn en waarvan wij denken dat zij, met het oog op de toekomst een toegevoegde waarde voor de vereniging kunnen vormen. Zo is er ook dit jaar weer een jonge en ambitieuze groep speler en speelsters aan de slag gegaan om het felbegeerde SL2 papiertje in bezit te krijgen. Ook de al wat meer ervaren trainers zijn altijd bezig om zich verder te ontwikkelen in hun métier.

Begin dit seizoen begonnen de volgende leden aan hun SL2 opleiding

Inmiddels is Kasper er al in geslaagd om zijn papiertje te bemachtigen en is de rest druk bezig met hun Proeven van Bekwaamheid onder begeleiding van meer ervaren trainers als Bas van Os, Eddy Odijk en Emmy Vlaar.

Over Emmy Vlaar gesproken. Emmy heeft gisteren examen mogen doen voor de SL4 opleiding.
Deze opleiding betreft een speciale topsporttrainersopleiding onder leiding van Martijn van Dooremalen (Technisch Directeur NBB) zelf. Deze trainersopleiding is in principe bedoeld voor spelers die zelf op (top)niveau hebben gespeeld en op dit niveau willen werken als trainer.
Met name voor de trainers van de Badminton Academy is de trainersopleiding SL4 een must en Emmy traint dan ook op de Academy Amstelveen onder hoofdtrainer Robbie Kneefel.

Emmy had reeds haar deeltrainingen afgerond, zoals training geven bij de Nationale Selecties te Papendal, coaching tijdens zowel nationale als internationale toernooien, het maken van trainingsplannen en aanverwante theoretische zaken. Het enige dat dus nog restte was een laatste praktijkexamen.

Dit praktijkexamen deed zij tijdens een reguliere training van de Badmintonschool Almere waar zij een groepje kinderen onder haar hoede kreeg en daarmee aan de slag moest gaan. Emmy had voor deze groep een training samengesteld en onder het kritische en toeziende oog van Martijn van Doornemalen (begeleider) en Ton Velberg (examinator), kon Emmy haar praktijktraining laten zien. Daarna is Emmy nog een uur doorgezaagd over allerlei theoretische examenvragen over onderwerpen als: trainingsopbouw, ontwikkeling talent in verschillende leeftijden van heel jong tot aan internationaal niveau senioren, fysiologie, coaching van verschillende spelonderdelen en verder alles wat te maken heeft met training geven op nationaal en internationaal niveau.

Emmy Vlaar: “…ik was behoorlijk zenuwachtig maar ben echt erg blij en opgelucht dat het achter de rug is. Ik wil graag de spelers van de badmintonschool, Judith en Thomas van Cruchten en Thomas Sibbald en de gastspelers van de Academy, Feng Groothuijse, Quint Top en Lisa van Stenus, hartelijk danken voor de getoonde inzet tijdens deze training…”

Overigens is ook Chris Vlaar (NBB Talentcoach en oud-trainer van de Badminton Vereniging Almere) er in geslaagd om deze SL4-opleiding te voltooien. Chris deed enkele weken geleden examen tijdens een training met een selectie uit het hoge noorden in Heerenveen.

Het bestuur en de Sporttechnische Commissie willen Emmy, Kasper en Chris van harte feliciteren en wensen daarnaast de andere cursisten veel succes toe met de laatste loodjes!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. vincent op 22-12-2009 om 21:20 uur

  Kasper, Emmy en Chris van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma

 2. Henk Mostert op 22-12-2009 om 21:31 uur

  Van harte gefeliciteerd met het felbegeerde diploma.

 3. Henk Staats op 22-12-2009 om 22:58 uur

  Henk,

  Pas als ze jou en mij nog iets kunnen leren, ben ik van hun trainerscapaciteiten onder de indruk :)

  Even serieus, van harte gefeliciteerd!

 4. Thomas en Judith op 23-12-2009 om 18:00 uur

  Gefeliciteerd met het diploma allemaal.
  Wij zijn er trots op dat we een klein steentje hebben kunnen bijdragen.

Reageer op dit bericht (“Almeerse trainers druk bezig met SL-opleidingen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)