Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint opnieuw

Driemaal achtereen met 7-1 winnen dat leek de spelers van Dekker Almere wel wat. Maar zover liet BC Culemborg het niet komen. Het werd uiteindelijk 6-2 voor Dekker Almere op zaterdag 19 december 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep. Met name Arjan Regtien, speler van Culemborg dwingt respect af. De ‘veteraan’ speelde Tim Vaessen van Dekker Almere volkomen zoek.

Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst hadden in de gebroeders Van Hamel geduchte tegenstanders. De Hamels weten wat badmintonnen is en zeker hoe een mannendubbel gespeeld moet worden. Wellicht hadden de Hamels last van een koude motor, maar Branderhorst en Van Moorst pakten de eerste game met 21-14. In de tweede game ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het eindsprintje in deze game voor Dekker Almere met 21-19.

Het lijkt wel alsof Yvonne Sie en Josephine Wentholt al jaren samenspelen in plaats van een paar maanden. In het vrouwendubbel tegen Mariëlle van der Woerdt en Margie Dibbets waren de Almeerse dames duidelijk beter. Met 21-9 en 21-5 was de winst in deze partij voor Sie en Wentholt.

Josephine Wentholt speelde aansluitend haar vrouwensingle tegen Mireille van Daal. En ook in deze single toonde Wentholt zich aanzienlijk beter dan Van Daal en de uitslag van 21-9 en 21-10 getuigt daar ook van.

Hoe anders verliep de mannensingle van Tim Vaessen tegen Arjan Regtien. In de eerste game was er nog sprake van een gelijkopgaande strijd, maar de slimme Regtien pakte deze game wel met 19-21. Maar in de tweede game lukte er vrijwel niets bij Vaessen en Regtien maakte daar dankbaar gebruik van en liep met reuzenstappen weg van Vaessen. Vaessen kwam nog wel enigszins terug in de game maar met 16-21 scoorde Regtien een wedstrijdpunt voor de Culemborgers.

Stephan Branderhorst leek in zijn singlepartij op weg om revanche te nemen voor zijn verlies in de uitwedstrijd tegen Virgil Soeroredjo. Goed spelend was de eerste game met 21-16 voor Branderhorst. Maar Soeroredjo heeft iets van een diesel, want in de tweede game kwam de Culemborgspeler goed op stoom en pakte de tweede game met 14-21. En ook in de derde game was de Surinamer in Culemborgse dienst Branderhorst gewoonweg te slim af. Het werd weer 14-21 voor Soeroredjo en daarmede was deze mannensingle bijna een kopie van de wedstrijd die enige weken terug in Culemborg werd gespeeld.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dat was Patty Stolzenbach ook in haar damesenkel tegen Mariëlle van der Woerdt. Van der Woerdt is van vele racketmarkten thuis en dus een geduchte tegenstandster. Dat bleek ook wel uit de eerste game die met 21-19 nipt gewonnen werd door Stolzenbach. In de tweede game was het op z’n Stolzenbachs dat Stolzenbach over Van der Woerdt heen denderde en met 21-9 stelde de Almeerse haar wedstrijdpunt zeker.

Met een 4-2 voorsprong in de wedstrijd werd er begonnen met de mixen.
Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach waren Raymond van Hamel en Margie Dibbets de baas. Het Almeerse duo speelde op zeker en speelde vast en dat resulteerde in een 21-13 in de eerste game en een 21-12 in de tweede game.

Yvonne Sie en Erik Staats hadden in de eerste game tegen Virgil Soeroredjo en Mireille van Daal weinig tegenstand, maar ze speelden ook een uitstekende game. Met 21-7 was er sprake van een groot krachtsverschil. In de tweede game ging het aanvankelijk gelijk op maar toen Sie en Staats gas gaven stond er zo maar weer 21-12 op het scorebord.

Een mooie overwinning, maar om in het spoor te blijven van de grote vier in de eredivisie, Van Zundert Velo, BC Amersfoort, Van Zijderveld en Duinwijck, toch in feite niet voldoende. De grote vier wonnen namelijk hun wedstrijden met 8-0 of met 7-1.

De wedstrijd stond onder leiding van referee Rob Salawan Bessie en de scheidsen waren Jeffrey Boekstaaf en Desirée van Zaalen. Er werd overigens in de sportieve wedstrijd wel aan één van de Culemborgspelers een waarschuwing uitgedeeld.

Het was de laatste wedstrijd van Dekker Almere in het jaar 2009. Op 2 januari 2010 moet Dekker Almere uit tegen BC Victoria uit Hoensbroek. En ook daarvan houden we u vanzelfsprekend via onze site weer op de hoogte.

Voor de bedrijvers van mierenvrijage de detailuitslagen

MD Branderhorst/Van Moorst - Van Hamel/Van Hamel 21-14 21-19 1-0
VD Sie/Wentholt - Dibbets/Van der Woerdt 21-09 21-05 1-0
VE2 Wentholt - Van Daal 21-09 21-10 1-0
ME2 Vaessen - Regtien 19-21 16-21 0-1
ME1 Branderhorst - Soeroredjo 21-16 14-21 14-21 0-1
VE1 Stolzenbach - Van der Woerdt 21-19 21-09 1-0
GD1 Van Moorst/Stolzenbach - Dibbets/R.van Hamel 21-13 21-12 1-0
GD2 Sie/Staats - Van Daal/Soeroredjo 21-07 21-12 1-0

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint opnieuw ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)