Badminton Vereniging Almere

Forza Almere verliest in Bergen op Zoom

Forza Almere heeft dit weekend uitgespeeld in Bergen op zoom en heeft met 2-6 verloren van Flying shuttle. Ralph Starren was niet van de partij omdat hij een toernooi speelde in Ierland, hierdoor was Randy Brom bereid om in te vallen, waar we erg blij mee waren.

We begonnen niet gebruikelijk met de dubbels, maar met de 2e dames single en de herendubbel. Randy Brom en Dennis Steenland moesten het opnemen tegen Simon van Opstal en Onno Quik. De eerste set wonnen Randy en Dennis verassend met 22-20, helaas konden ze dit niet vasthouden waardoor de 2e en 3e set verloren gingen.

De single van Monique Slaman liep niet denderend. zij verloor de 1e set van Sara lammers, maar kon dit weer rechtzetten in de 2e set. jammer genoeg lukte het haar niet om de winst te pakken.
Hierna waren de 1e herensingle en de damesdubbel aan de beurt. Randy begon zijn single heel goed en wist de 1e set zelfs te winnen van Simon van Opstal met 21-18 na deze set ging het niet zo lekker meer, dus ook Randy kon Forza Almere geen puntje bezorgen.

Ook de dames hadden het erg lastig, zij speelden tegen Monique Broeke en Sharon Bindels. De 1e set werd nipt verloren met 22-20 nadat Yvonne Hoogland en Iris Putters een voorsprong weggaven bij 20-18. In de 2e set wisten ze wel te winnen in de verlenging met 24-22, de laatste set ging niet als gepland en werd verloren door de Almeerse dames. Voor het eerst dit seizoen stond Forza Almere achter met dikke cijfers: 4-0.

Toen kwam onze redder in nood, Dennis Steenland ging de baan op. Hij wist gemakkelijk te winnen van zijn tegenstander Roel Janssen met 21-12 en 21-17.
Eindelijk, het eerste puntje was binnen. Ondertussen stond Yvonne Hoogland ook op de baan, zij moest het opnemen tegen de nog ongeslagen Monique Broeke. In de 1e set moest Yvonne nog even wennen aan het spelletje van Monique, deze verloor ze dan ook. Gelukkig herpakte Yvonne zich in de 2e set en won deze met 21-10. Helaas kon ze dit niet volhouden en verloor de derde met 17-21.

Vervolgens gingen de mixen de baan op. Dennis en Iris namen het op tegen Onno en Sara. Randy en Monique speelde tegen Roel en Sharon. Forza Almere wist in beide partijen de eerste set niet te winnen, Randy en Monique helaas ook de 2e set niet. Dennis en Iris integendeel, zij wonnen de 2e set met 21-15. De laatste set was erd spannend ze stonden met 18-20 achter, dus dat beloofde niet veel goeds. Gelukkig wisten zij de 3e set toch nog te winnen met 22-20.
Hiermee is de eindstand 2-6 geworden. Hopelijk heeft Forza Almere volgende week meer geluk als zij uitspelen tegen DKC.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. TFS'57 - webredactie op 09-12-2009 om 01:13 uur

    Hoi Yvonne en Monique, leukgeschreven artikel! Ik heb het integraal doorgeplaatst (uiteraard met bronvermelding) op onze website www.tfs57.nl (verkort linkje: http://bit.ly/5zHtGK). Succes nog in de competitie!

Reageer op dit bericht (“Forza Almere verliest in Bergen op Zoom ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)