Badminton Vereniging Almere

Hoensbroek loodzwaar

De spelers van de Badminton Vereniging Almere en van de Badminton School Almere hebben het zwaar in Hoensbroek, maar dat viel bij dit internationale toernooi ook wel te verwachten. In de race zijn nog Daan Kusters, halve finale mannen dubbel onder 13 jaar, Jayme van Elten, halve finale bij de mannen onder de 15 jaar en Josephine Wentholt, die de halve finale in de vrouwensingle en de finale in het vrouwendubbel onder de 19 jaar heeft gehaald.

Onder de 13 jaar bij de mannen, Daan Kusters, Maurice Paassen, Leroy de Calonne en Robert de Calonne, overleefde niet één Almeerder de poule. Wel werden ze allemaal tweede in hun poule sommigen liepen door een nipt verlies plaatsing in het afvalsysteem net mis.
Bij de vrouwen onder de 13 jaar werd Feng Groothuijsen poulewinnaar en vervolgens overleefde zij in het afvalsysteem nog twee ronden om pas in de derde ronde te moeten afhaken. Dat is een heel knappe prestatie. Lisa van Stenus werd tweede in haar poule.
Daan Kusters deed het wel opvallend goed in de mannendubbel. Daar vond Daan pas in de halve finale zijn Waterloo tegen de als nummer 1 geplaatste Denen!
In het gemengd dubbel bereikten Lisa van Stenus en Daan Kusters de tweede ronde.

Bij de mannen onder de 15 jaar reikte Ruben Wijnands nog het verst in de single. Hij werd keurig poulewinnaar, mocht door naar het afvalsysteem, maar overleefde jammer genoeg de eerste ronde niet. De andere mannen, Jayme van Elten (2e in de poule), Koen Odijk (3e in de poule), Mark Verschoor (3e in de poule) en Alex Vlaar (2e in de poule) overleefden de poule niet.
Jayme van Elten deed het wel weer uitstekend in de mannendubbel door daar de halve finale te bereiken. Alex Vlaar deed het in de mannendubbel ook bepaald niet slecht door de derde ronde te halen. Koen Odijk en Ruben Wijnands verloren samen in de tweede ronde in het mannendubbel.
In het gemengd dubbel verloor Ruben Wijnands in de tweede ronde en hetzelfde gold voor Alex Vlaar. Rosa Hondeman en Mark Verschoor vlogen er in de eerste ronde al uit. Jayme van Elten haalde de kwartfinale, hetgeen zonder meer goed genoemd kan worden. Amy van Stenus sneuvelde in de vierde ronde van het gemengd dubbel.
Bij de vrouwensingle werden zowel Rosa Hondeman als Amy van Stenus keurig poulewinnaar. Zij mochten door naar het afvalsysteem. Daar verloor Rosa Hondeman in de eerste ronde en reikte Amy van Stenus tot de tweede ronde.
In de vrouwendubbel moest Rosa Hondeman het toernooi verlaten in de tweede ronde en Amy van Stenus in de derde ronde.

Bij de vrouwen onder de 17 jaar werd Manon Sibbald fraai poulewinnaar maar vervolgens trof Manon Sibbald het bepaald niet in het afvalsysteem. Nipt verloor zij in de eerste ronde in drie games. In de vrouwendubbel ging Manon Sibbald pas in de derde ronde onderuit. Ook in het gemengd dubbel was het einde oefening voor Manon Sibbald, maar pas na een heroïsche strijd die in drie games in de verlenging werd verloren!

Bij de vrouwen onder de 19 jaar werd Josephine poulewinnaar in haar single en vervolgens de halve finale te bereiken.
In het vrouwendubbel werd Josephine Wentholt eerste in haar poule om vervolgens in het afvalschema de finale te halen samen met Tamar Peters! Klasse dus.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang op dit belangrijke maar oh zo zware toernooi in Hoensbroek.