Badminton Vereniging Almere

Juan Conejo wint de superprestigebokaal

Juan Conejo was vrijdagavond 11 december 2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep met afstand de Kerstklaverjaskoning. Ongenaakbaar was Juan in zijn spel en daarmede is hij nu houder van de enorme wisselbokaal, beschikbaar gesteld door C&B Entertainment BV. Juan speelde het slim, dronk geen glaasje sangria maar slechts bitter lemon en speelde een ieder van tafel.

Met vijf tafels bezet kunnen de organisatoren Cock van Puffelen en Ronald Blok weer terugzien op een zeer geslaagde klaverjasdrive. Er waren lekkere hapjes in overvloed en de deelnemers lieten het zich goed smaken. En er was voor een ieder een leuke prijs, dus met lege handen bleef er niemand achter.

De klaversjassers

Een aantal deelnemers maakte hun prominentenstatus totaal niet waar en wisten geen betere klassering te halen dan tussen de 15de en 20ste plek. Danny van der Putten was deze keer de bovenliggende partij bij de familie Van der Putten, want hij deed het beter dan zijn vrouw Ingrid. Dat wordt een lekker weekend voor mij, zei de winnaar aangeslagen. Marijke Mostert, net twee dagen met prépensioen en goed uitgerust, liet haar man Henk Mostert in de rangschikking ver achter zich. Henk was wel weer de kampioen in snelschrijven. Ook Henk Staats kwam er niet aan te pas bij Lida Staats. Met een straatlengte afstand won de laatste en dat betekent komende week weer een keer meer stofzuigen voor de voorzitter. De familie Oosterling deed het ook niet slecht, zeker als je in aanmerking neemt, dat zij net vier weken vakantie achter de rug hadden in Zuid Oost Azië.
Guus Schröder werd keurig tweede in de rangschikking en Ernst van Stenus werd ietwat teleurstellend derde voor iemand die de hele avond met azen strooide. De poedelprijs was voor Esther van Puffelen, die het spelletje klaverjassen geleerd heeft in Afrika waar zij onlangs stage liep voor haar medicijnenstudie.
Gijs Berkelmans wacht een zware schorsing of zelfs royement, want het was gewoonweg niet normaal hoeveel azen en tienen deze jongeman te voorschijn toverde. En dan zei hij nog eufemistisch: “Ik krijg geen slechte kaarten”.

Juan wint

Tegen enen was de klaverjasdrive ten einde. Juan overweegt, alhoewel de kinderen al lang de deur uit zijn, om alsnog een dakkapel te laten bouwen, alleen al om de superprestigebokaal een waardige plek in huis te geven.

En Cock en Ronald worden bedankt en dat geldt ook voor de barbezetting van Ineke van Puffelen en Henk Smit.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 12-12-2009 om 12:05 uur

  Ik ben een beetje trots op Gijs, want hij heeft zich ondanks de dreigementen van de voorzitter niet bang :@ en gek laten maken en lachte ]:) alleen maar beminnelijk naar de tegenstanders
  Verder kunnen we terugkijken op een leuke en gezellige avond :+ en zoals Cock voorstelde om een paasdrive te houden. HOERA, WIJ ZIJN ER.

 2. Henk Staats op 12-12-2009 om 12:11 uur

  Maar Henk, jij had ook niet te klagen, want je speelde samen met Gijs...............

 3. John op 13-12-2009 om 18:00 uur

  Jean,

  Stoppen met badminton en ga op een klaverjasclub.
  Zal je missen want ik vind het best leuk om met je te badmintonnen ]:)

 4. Krijn op 13-12-2009 om 19:59 uur

  (Foto's toegevoegd)

Reageer op dit bericht (“Juan Conejo wint de superprestigebokaal ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)