Badminton Vereniging Almere

Midden in de winternacht, ging de hemel open…

… En viel er een berg sneeuw uit, van Delfzijl tot Maastricht. Alleen minder op de weg van Lelystad naar Almere. Althans, minder… Onze tegenstanders van deze week, BC Flevoland 1, vonden het in ieder geval geen probleem om onze kant op te komen. Het alternatief, het weekend van 2/3 januari, zagen we echter als een groter probleem. Iedereen heeft zijn/haar afspraken al staan voor dat weekend en de oliebollen moeten nog verbrand worden om weer afgetraind op de baan te kunnen staan.

Joost had voor deze week al andere afspraken, dus zou sowieso niet spelen. Kasper en Merel bevonden zich in IJsselstein en Hilversum, daar waar het openbaar vervoer niet meer reed en de sneeuwkettingen uitverkocht waren. Merel belde dan ook af namens haar en Kasper.

Rob, uit team 7, was al gevraagd om de single van Joost te komen spelen. Erg sportief voor iemand die uit (god beter het) Roelofarendsveen moet komen. Jos, eveneens uit team 7 was met hem meegereden na een nachtelijk avontuur bij Dorien thuis (Ice Age 3 gekeken met z’n drietjes totdat Jos in slaap viel…).

Aangekomen na een ware ‘Ice Age’-reis vanuit Roelofarendsveen hoorde Jos dat hij ook mee mocht spelen met ons aangezien Kasper het niet ging maken vandaag. Blij verrast vertrok ook Jos de kleedkamer in.

Ondertussen waren onze tegenstanders gearriveerd en met hen een ware supportersgroep. Met een man of 20 in totaal kwamen we al in de buurt van het aantal toeschouwers voor team 1. Wel moet gezegd worden dat wij 5 toeschouwers hadden en BC Flevoland, ondanks dat het een uitwedstrijd tegen de koploper in barre omstandigheden betrof, 15 toeschouwers.

Ernst deed de muziek aan en er kon worden begonnen met inslaan (in een voor de rest volkomen lege hal). Even hebben we nog overwogen om een heuse ‘line-up’ te doen van beide teams. Dat hadden de toeschouwers wel verdiend!

Jos en Bas trapten af in het HD. Jos was zo zenuwachtig dat hij de controle over zichzelf af en toe kwijt was. Bas daarentegen werd constant in het voorveld gehouden, waardoor hij niet de juiste druk kon leggen in het spel. De heren hebben wel gevochten voor wat ze waard waren, maar het was helaas niet genoeg.

Suus en Tessa hebben weer gedaan waarvoor ze aangenomen waren in team 5: redelijk gemakkelijk werd de tegenstander aan de kant gezet. Stand: 1-1.

Tijd voor de singles. Het is dat we niet genoeg tellers konden vinden, maar anders hadden we ze wel op vier banen tegelijk kunnen spelen. Was ook wel eens leuk geweest om te zien. Mariska en Otto werden bereid gevonden om wat wedstrijdjes te tellen, zodat de rest van het team zich kon focussen op het coachen van de spelende teamgenoten.

De heren gingen tegelijk de baan op. Het waren spannende wedstrijden, waaraan beiden heren van BV Almere aan het langste eind trokken. Rob in tweeën en Jos in drieën. Stand: 3-1.

Toen de dames. Suus won redelijk eenvoudig (maar moest dit keer wat meer rennen) haar single in twee games. Tessa was zichzelf niet helemaal en moest haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Met 19 en 20 verloor Tessa in twee games. Stand: 4-2

De mixen werden ook tegelijk gespeeld. Beiden zijn in twee games door BV Almere gewonnen waardoor de eindstand op 6-2 in het voordeel van de thuisploeg werd bepaald. BC Flevoland hoopte op meer punten, maar is blij met de twee die ze behaald hebben, elk punt telt als je in de degradatiezone zweeft…

Naderhand was het nog erg gezellig in de kantine. Uiteindelijk glibberden we weer onze eigen weg en kunnen we terugkijken op een geslaagd debuut van onze hoofdklasse spelers in team 5. Jongens, bedankt voor het invallen!

Owja, bijgevoegd nog twee plaatjes van de lege hal om ons heen en de vele toeschouwers :)

Bas en Jos
Publiek bij team 5

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 21-12-2009 om 23:26 uur

    Ernst kijkt een beetje moeilijk. Komt dat door het weer of de muziek.
    Hoe dan ook gefeliciteerd

Reageer op dit bericht (“Midden in de winternacht, ging de hemel open… ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)