Badminton Vereniging Almere

Pepernotentoernooi opnieuw een succes

Wij, zwarte pieten, zijn alweer een paar weken in Nederland. En ook dit jaar gingen wij weer met alle plezier naar het Pepernotentoernooi van BV Almere, dat op 4 december plaats vond. Evenals de voorgaande jaren was het weer gezellig druk. Op zes banen werden dubbels gespeeld in poules.

Op alle banen ging het er gezellig aan toe. Ook de toegestroomde supporters van de veelal kleine badmintonners zaten op de banken mee te genieten. Doordat we de verkeerde trein genomen hadden vanaf het pietenhuis naar de sporthal hadden we de gezamenlijke warming-up gemist. (gelukkig, want die is altijd veel te zwaar). Omdat het zo gezellig was zijn we de rest van het hele toernooi gebleven.

Na binnenkomst moesten we eerst onze kunsten vertonen aan de kinderen, maar dit bleek voor ons nog lastig genoeg. We deden onze uiterste best en met de aanwijzingen van de kinderen kregen we de shuttle wél over het net. Hierna gingen de kinderen weer verder met hun partijtjes. Op één baan gingen er twee pieten met de kinderen overslaan, om het spelen wat meer onder de knie te krijgen. Terwijl de overige pieten op de andere baan, de kinderen het pietenvak probeerden te leren. De kinderen moesten vanaf het dak, cadeautjes in een schoorsteen gooien. Verder werd er nog heel veel lekkers uitgedeeld en kregen alle kinderen een lekker flesje drinken in de kantine. Ook zijn er nog veel kinderen met een piet op de foto geweest. Een dancebattle tussen de danspiet en de zeurpiet bleek voor de danspiet een peulenschil. Zeurpiet wist de heupen maar niet los te gooien terwijl dit voor de danspiet appeltje eitje was.

Tot slot was er nog een prijsuitreiking. De baanwinnaars kregen een chocoladeletter en pepernoten van ons. Maar natuurlijk ook de overige kinderen en de baanouders kregen een letter.

Wij vonden het zoals altijd weer heel erg leuk om bij dit geweldige toernooi te zijn. Onze complimenten voor de organisatie, ouders en natuurlijk de kinderen. En we hopen dat we er volgend jaar weer bij mogen zijn.

Nu gaan we weer terug naar Spanje, op naar het mooie weer en tot volgend jaar.

Groetjes van alle pieten,
Reporterpiet

[De foto's van het Pepernotentoernooi volgen nog]

Reageer op dit bericht (“Pepernotentoernooi opnieuw een succes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)