Badminton Vereniging Almere

Youth Games 2010 in Almere

Volgend jaar zomer is het weer zover. De Youth Games - een olympiade tussen de internationale partnersteden van Almere - vinden dan weer in Almere plaats en wel van 12 juli tot en met 15 juli 2010.

Jeugdige sporters afkomstig uit de partnersteden Aalborg, Rendsburg, Lancaster, Haapsalu, Växjö en Almere zullen het tegen elkaar opnemen in verschillende sportdisciplines:

Sporters met het geboortejaar 1994, 1995 of 1996, kunnen geselecteerd worden voor deze spelen. Vele club- en stadgenoten zijn je al voorgegaan. Waaronder inmiddels bijna illustere namen zoals, Mariska Staats, Maaike Roders, Donja Pieters, George Staats, Stephan Melein, Edsel Festen, Nicole Mostert, Gita Djajawasito, Erik Staats, Sven Oosterling, Merel Oosterling, Patrick Helmer, Stephan Branderhorst, Rinske Deriga, Leroy Brom, Mireille van Daal, Shanice van Stenus, Nienke Berkelmans en nog heel veel meer Almeerders hebben in het verleden meegedaan, sommigen al meerdere keren. BV Almere heeft altijd meegestreden om het eremetaal, en ook volgend jaar zullen de Almeerders tot het gaatje gaan.

Het is een geweldig evenement, zeker als je naar het buitenland mag. Maar nu het hier in Almere gehouden wordt, ben je in ieder geval verzekerd van veel publiek. En dat is ook nooit weg. Moet je wel je best doen uiteraard!

Volgend jaar worden de wedstrijden niet in ons eigen Sportcomplex De Toekomstgroep gespeeld, maar in het prachtige Topsportcentrum in Almere Poort. Volgens de organisatie een fantastische plek om meerdere sporten te huisvesten.

Andere badmintonverenigingen in Almere kunnen meedoen, mits de spelers geboren zijn in 1994, 1995 of 1996. In de Almeerse selectie is er in principe maar plaats voor acht badmintonners, vier dames en vier heren, uiteraard zal ik proberen daar meer van te maken, maar het is geen vanzelfsprekendheid. Op het ogenblik is het nog niet zeker welke van de trainers van BV Almere als trainer-coach zal optreden tijdens deze Youth Games. De begeleider is wel bekend, dat zal ondergetekende zijn. Mocht het nodig zijn, dan zal de trainer-coach de selectie doen door middel van eventuele selectie/voorspeeldagen. Dus hebben jullie volgend jaar vanaf 12 juli tot en met 15 juli 2010 niets te doen, schroom dan niet en meld je aan. Even een mailtje naar ernst.v.stenus@bvalmere.nl is al genoeg, vermeld wel je gegevens, waar je speelt en misschien wel de kleur waarin je traint.

Voor alle duidelijkheid, alleen spelers/sters die in Almere woonachtig zijn mogen meedoen. En als je meedoet, ben je wel verplicht om een Deense, Duitse, Engelse of Zweedse gast een paar dagen in huis te nemen. Hou ook de site van onze vereniging in de gaten, www.bvalmere.nl voor verdere nieuws.

Meer informatie over de Youth Games kun je ook op de officiële site terugvinden http://www.youthgames.nl.

Ernst van Stenus
Coördinator badminton Youth Games.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 09-12-2009 om 10:05 uur

  Wel erg jammer dat badminton niet in onze eigen hal wordt gehouden. Ik weet zeker dat dit een boel toeschouwers gaat schelen.

 2. Krijn op 09-12-2009 om 12:41 uur

  E-mailadres van Ernst klopt niet. Weet niet wie dit online heeft gezet, maar let hier even op. Het is ernst.v.stenus@bvalmere.nl.

 3. Ernst op 09-12-2009 om 12:46 uur

  Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo zeker van. Qua toeschouwers viel het eigenlijk wel mee, althans dat is mijn opinie. De laatste keer dat het badmintonnen bij ons werd gespeeld viel de publieke belangstelling erg tegen alleen op de finaledag was het redlijk bezet. Het is dat bv Almere met een groep ssnwezig was anders was het nog stiller geweest.
  In de Topsporthal worden een paar binnensporten beoefend dus daar zal het echt wel lekker druk worden en dan moeten wij niet het belangrijkste vergeten, nl. het sociaal aspect.

  Ernst.

  p.s. tot vrijdag

 4. Krijn op 22-12-2009 om 13:02 uur

  Even naar boven gehaald, want de inschrijving voor badminton schijnt eind december te sluiten!

 5. Ernst op 22-12-2009 om 13:54 uur

  Bedankt Krijn, inderdaad sluit de inschrijving 31 december. :@

Reageer op dit bericht (“Youth Games 2010 in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)