Badminton Vereniging Almere

Almere 13 net geen kampioen geworden

BV Almere 13 stond tot dit weekend met 1 punt bovenaan in de 2e klasse. BV Huizen is het enige team dat aan kon klampen bovenaan, de rest van de team waren al vroeg afgehaakt voor de titelstrijd. Vandaag moest team 13 dus 8-0 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap, dit gebeurde niet. Team 13 won wel met 5-3 van Flower Shuttle, maar Huizen won 7-1 van BC t Gooi en pakt daarmee het kampioenschap.

Het werd naar mate het seizoen vorderde steeds duidelijker, team 13 hield zich goed staande in de 2e klasse en bleef goede uitslagen neerzetten. Samen met BV Huizen stond Almere voor de 'winterstop' bovenaan, en later zelf 3 punten voor op Huizen. Echter begon toen de spanning wat meer toe te nemen bij de spelers van Almere, waardoor er een paar 'gekke' uitslagen op het scorebord kwamen. Tegen laagvliegers Overbos en Duinwijck werd 5-3 en 6-2 gewonnen. Echter speelde Huizen in die weken 7-1 tegen Duinwijck en 6-2 tegen BV Amsterdam. Hierdoor was het gat met Almere 13 nog maar 1 punt. De laatste wedstrijd vandaag zou alles beslissen.

Vanmorgen baande wij ons door de sneeuw die vannacht weer gevallen was. De lange weg naar Aalsmeer werd afgelegd, maar van zenuwen was nog geen sprake.
Om 10:00 werd begonnen met de herendubbel van Harry en Arjan. De 1e set liep alles goed, het werd 8-21. Een flitsende start voor Almere, en daarbij werd ook de 2e set gewonnen met 19-21. Het 1e punt was dus binnen!
De dames Evelyn en Marit mochten daarna in de damesdubbel aan de bak. Tegen Duinwijck was er nog sprake van zenuwen bij de dames, maar vandaag speelde ze erg solide. Er werd ook makkelijk gewonnen met 14-21 en 15-21. De stand was hierbij 0-2 voor Almere, goed op weg naar de 0-8 dus!

De volgende wedstrijd was de single van Harry. Hij sterk en won de 1e met 13-21. De 2e set was erg spannend en deze verloor Harry net met 21-19. De derde set, waarin Harry last kreeg van zijn scheenbeenblessure, ging helaas ook met 21-19 naar de heer van Flower Shuttle. Stand 1-2.
Evelyn mocht als 1e dame aantreden in de single. Zij begon goed, maar verloor de 1e set nipt met 22-20. In de 2e set begon ze ook goed, maar verspeelde weer een voorsprong, 21-14. Stand was dus gelijk (2-2) en de gezichten stonden even wat minder blij bij Almere 13.
Arjan en Marit speelde hun singles tegelijk. Marit speelde zeer sterk en liet de 2e dame van Flower Shuttle kansloos. In 2 sets won zij makkelijk. (standen weet ik niet ;)..)

Arjan speelde niet zijn best wedstrijd van het seizoen, maar kon wel de 2e herensingle naar zich toe trekken in een spannend duel (19-21 21-19 en 13-21). Stand was weer 2-4 voor Almere.
De gedachte leefde: als we 6-2 winnen maken we nog kans. Huizen zal toch wel punten laten liggen.
De mix van Evelyn en Niels begon gelijk opgaand, maar de 1e set ging met 21-19 naar Flower Shuttle. De 2e set liep het niet meer bij het Almere koppel en werd 21-13. Helaas dus de stand 3-4. Nu moesten Marit en Arjan toch voor de winst zorgen. Hun mix is altijd een gegarandeerd punt geweest en ook vandaag was dat zo. Met 21-14 en 21-16 pakte zij het laatste punt van de competitie.

De eindstand is 3-5 voor Almere 13.
En toen begon het lange wachten op de uitslag uit Huizen.
De wedstrijd Huizen - t Gooi begon 14:00.
Na een middag in spanning te hebben gezeten kwam het te verwachten, maar niet minder vervelende, bericht dat Huizen 7-1 gewonnen heeft en dus met 1 punt voorsprong kampioen is geworden van de de poule.

Almere 13 heeft gestreden dit seizoen, met iedere wedstrijd andere herenopstellingen, maar is gestruikeld op de finish.

Toch mogen we terugkijken op een goed seizoen, maar met een bittere nasmaak...

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 24-01-2010 om 23:00 uur

  Arjan, dat is wat, net voor de finish " struikelen" op 1 punt!!!. Ik weet dat jullie er voor hebben geknokt en wat ook belangrijk is, jullie komen erg goed mee in de 2e klasse. Ik hoop dat jullie gewoon doorgaan en op naar de toernooien.

 2. Henk Mostert op 24-01-2010 om 23:39 uur

  Heel erg sneu voor jullie; 1 dag goed baaaaalen en dan voorbereiden op het nieuwe seizoen

 3. Hans op 25-01-2010 om 12:39 uur

  Quote:
  "BV Almere 13 stond tot dit weekend met 1 punt bovenaan in de 2e klasse."

  Hoe kan je met slechts 1 punt bovenaan staan???

 4. Arjan op 25-01-2010 om 16:15 uur

  Zo Hans jij bent scherp ;)..
  Met 1 punt voorsprong moet dat natuurlijk zijn!!

 5. Ronald op 25-01-2010 om 20:45 uur

  Team 13 ??????? Dit kan geen toeval meer zijn. De afgelopen jaren was het ook al geen succes met ons 13de team. Wellicht dit nummer overslaan in de volgende competitie??
  Ongeluksgetal of niet. Gewoon balen lijkt me. |:(

 6. Marit op 26-01-2010 om 11:00 uur

  Heei Arjan,
  Leuk dat je een stukje hebt geschreven!
  Inderdaad erg jammer dat we geen kampioen zijn geworden, maarja we hebben er wel hard voor gewerkt! :D

 7. Suus op 26-01-2010 om 13:28 uur

  Vorig jaar was team 13 nog kampioen, dus daar kan het niet aan hebben gelegen Ronald :-)

  Weliswaar had dat team natuurlijk ergere problemen met één van de teamleden, die er inmiddels niet meer is... :'(

 8. Evelyn op 26-01-2010 om 14:24 uur

  Hey Arjan,
  Leuk stukje!
  nog steeds jammer van dat ene puntje verschil.. :(

Reageer op dit bericht (“Almere 13 net geen kampioen geworden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)