Badminton Vereniging Almere

Champions League (datumwijziging)

Heb je nog nooit competitie gespeeld en zit je al een paar maanden op badminton bij onze vereniging of een andere vereniging? Dan kun je meedoen aan de “Almeerse Jeugd Champions League”.

Gedurende drie zondagen in februari en maart 2010 organiseert de Badminton Vereniging Almere een mini-competitie speciaal voor jeugdspelers, die nog nooit competitie gespeeld hebben. Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met echte wedstrijden en ze enthousiast te krijgen voor de reguliere regio-competitie. De Champions Leaguewedstrijden vinden plaats onder begeleiding van trainers, jeugdbegeleiders, jeugdcommissie en ouders die willen meehelpen.

De teams bestaan uit twee à drie meisjes en twee à drie jongens (maar bij gebrek aan voldoende jongens of meisjes kan hier natuurlijk altijd een variant op bedacht worden). De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules naar leeftijd. Deze teams spelen een volledige officiële wedstrijd, net als in de competitie. Een wedstrijd bestaat uit twee mannenenkels, twee vrouwenenkels, één dames- en herendubbel en twee gemengd dubbels. Een jeugdspeler speelt dus zelf minimaal twee en soms drie wedstrijden, afhankelijk van de grootte van het team.

Er worden natuurlijk serieuze wedstrijden gespeeld, maar het speelplezier staat echter bij deze competitie voorop.

Op de eerste speeldag worden de wedstrijdregels nog even kort uitgelegd en vindt er een gezamenlijke warming-up plaats. Elk team verzint de eerste speeldag ook een naam voor het team en maakt een spandoek of een teambord ter aanmoediging of mascotte. Voor de meest originele naam en spandoek/bord is er ook een prijs.

Het toernooi wordt op de volgende zondagen gespeeld van 10.00 tot circa 13.00 uur (graag een half uur van te voren aanwezig zijn) in Sportcomplex De Toekomstgroep, Parkwijk Almere:

De kosten bedragen éénmalig € 5,00 per kind voor alle zondagen en moeten op de eerste zondag bij binnenkomst in de kantine worden betaald.

Als je ouders willen helpen in de begeleiding van een team geef dat dan even aan. Hoe meer zielen des te groter de vreugd !

De aanmelding graag voor 08 februari 2010 naar bas.v.os@bvalmere.nl. Natuurlijk kun je mij ook even om meer informatie vragen. Ik zie jullie dan graag op 28 februari 2010.

Voor alle duidelijkheid, de inschrijving staat ook open voor teams van andere verenigingen!

Reageer op dit bericht (“Champions League (datumwijziging) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)