Badminton Vereniging Almere

Dekker wint uit bij Victoria

Dekker Almere heeft zaterdagavond 2 januari 2010 in Hoensbroek, in een met toeschouwers matig gevulde hal, met 6-2 gewonnen van BC Victoria. Het was bepaald geen eenvoudige overwinning, maar dat was ook niet de verwachting. Van de vier partijen die in drie games werden gespeeld, gingen er drie naar Dekker Almere. Bij Victoria ontbrak Sandra Urbach wegens een blessure en bij Dekker Almere was Erik Staats in Almere gebleven in afwachting van de geboorte van dochterlief.

Gezien de weersomstandigheden hadden de manager en de trainer-coach van Dekker Almere, respectievelijk Ernst van Stenus en Rick Prins, geen enkel risico genomen en waren zij om 13.00 uur vertrokken uit Almere. De heenreis verliep voorspoedig en vervolgens werd er gezamenlijk gegeten bij het Van der Valkhotel in Heerlen. Dekker Almere was ruim op tijd in Hoensbroek, waar zelfs de sporthal nog gesloten was.

In het mannendubbel speelden Stephan Branderhorst en Jeroen Van Moorst uiterst scherp en geconcentreerd tegen Tom Loog en Quintus Thies en dat resulteerde in een fraaie 19-21 en 16-21 winst in de games en het eerste wedstrijdpunt voor Dekker Almere.

Josephine Wentholt en Yvonne Sie waren zeker zo scherp en geconcentreerd als de Almeerse mannen en dat is ook nodig als aan de andere kant van het net Meta Knuth en Thamar Peters staan. Ondanks het feit dat Knuth enigszins grieperig was, moesten Wentholt en Sie vol aan de bak en dat deden ze ook. Met 17-21 en 16-21 werd ook het tweede wedstrijdpunt binnen gehaald.

In de eerste mannensingle stonden twee technisch begaafde spelers tegenover elkaar, te weten Stephan Branderhorst, rechtshandig en Quintus Thies linkshandig. In de eerste game troefde Thies Branderhorst af met 21-17. In de tweede game kwam Branderhorst sterk terug en met 13-21 dwong Branderhorst een derde game af. En in deze derde game wist Branderhorst de game nipt met 18-21 naar zich toe te trekken! Branderhorst was vooral heel sterk aan het net.
Tim Vaessen trad in zijn mannensingle aan tegen oud-ploeggenoot Robert Kwee. Het was een moeilijke partij voor Vaessen tegen een Kwee, die vooral heel vast speelde en bijna alles terug had. Met 21-15 en 21-11 was Kwee sterker en liep Dekker Almere tegen het eerste verliespunt aan.

Een niet helemaal fitte Patty Stolzenbach had haar handen vol aan Thamar Peters in de eerste vrouwensingle. De eerste game won Stolzenbach met 16-21, maar de tweede game was met 21-14 voor Peters. In de derde game gaf de routine van Stolzenbach de doorslag en met 15-21 pakte Stolzenbach de partij voor Dekker Almere.
Josephine Wentholt speelde op haar best en gaf in haar vrouwensingle, ondanks hier en daar een slordigheidje harerzijds, Lieke Maes niet veel kans. Met tweemaal 14-21 bracht Wentholt de tussenstand in de wedstrijd op 1-5 in het voordeel van Dekker Almere.

In de eerste gemengd dubbel speelden Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach bepaald niet de beste partij van dit seizoen. Wellicht was er sprake van enige onderschatting tegen Lieke en Ben Maes, maar erg geconcentreerd leken de Almeerders niet. Gelukkig werd er wel gewonnen in drie games en de derde game ook wel weer heel ruim (21-15, 13-21 en 10-21).
De tweede gemengd dubbel werd ook in drie games gespeeld. Dennis Steenland, die Erik Staats goed verving, en Yvonne Sie stonden tegenover het gelouterde koppel Tom Loog en Meta Knuth. Het was zonder meer een leuke pot met vele backhandsmashes van Steenland, maar de winst was uiteindelijk met 21-19, 16-21 en 21-15 voor het duo van Victoria.

Na deze 6-2 uitoverwinning van Dekker Almere op Victoria staat Dekker Almere met 57 punten uit twaalf wedstrijden weer een paar uur op de vierde plek in de rangschikking van de Eredivisie. Maar dat is zeer geflatteerd want BC Duinwijck heeft weliswaar 55 punten, maar twee wedstrijden minder gespeeld.
Wel staat Dekker Almere nu 25 punten voor op de nummer zes in de Eredivisie, te weten BC Victoria.

Zaterdagavond 9 januari 2010 speelt Dekker Almere thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep tegen BC Amersfoort.

HD Loog/Thies - Branderhorst/Van Moorst 19-21 16-21 0-1
VD Knuth/Peters - Sie/Wentholt 17-21 16-21 0-1
HE1 Thies - Branderhorst 21-17 13-21 18-21 0-1
HE2 Kwee - Vaessen 21-15 21-11 1-0
DE1 Peters - Stolzenbach 16-21 21-14 15-21 0-1
DE2 Maes - Wentholt 14-21 14-21 0-1
GD1 Maes/Maes - Van Moorst/Stolzenbach 21-15 13-21 10-21 0-1
GD2 Knuth/Loog - Sie/Steenland 21-19 16-21 21-15 1-0

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 03-01-2010 om 11:41 uur

  Mooie overwinning, dames en heren van Dekker Almere!

 2. Piet Ridder op 03-01-2010 om 13:20 uur

  Gefeliciteerd met de overwinning en nog de beste wensen voor 2010. Overigens een prima verslag!
  groet

 3. Henk Mostert op 03-01-2010 om 13:20 uur

  Heel mooi. Om trots op te zijn.

Reageer op dit bericht (“Dekker wint uit bij Victoria ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)