Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere-trein dendert over Smashing

Dekker Almere heeft zaterdagavond 23 januari 2010 uit in Wijchen met 8-0 gewonnen van Smashing. Alhoewel de uitslag wellicht doet vermoeden dat er sprake was van een eenzijdige wedstrijd, was dat in een aantal partijen beslist niet het geval. Met name het vrouwendubbel en de beide mannensingles waren het aanzien meer dan waard. De overwinning van Dekker Almere brengt het puntenaantal van de Almeerders nu op 70 punten uit 15 wedstrijden en daarmede bezet Dekker Almere weer (heel even) de vierde plek in de rangschikking van de eredivisie.

In het mannendubbel hadden Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst in de eerste game geen kind aan Nick Fransman en Frank Vermeesch, getuige de 8-21 overwinning. In de tweede game herpakten de Wijchenaren zich en werd het een echte wedstrijd, die overigens wel met 16-21 door Dekker Almere werd gewonnen.

Bij de vrouwendubbel namen Yvonne Sie en Josephine Wentholt de eerste game met 14-21 voor hun rekening. In de tweede game zou alles anders worden, want Rachel Geertsen en Cynthia Kraijenbrink van Smashing verdedigden zich tot het uiterste, sterker nog de twee dames namen een 12-5 voorsprong. De Almeerders kwamen terug tot 12-12 door zeven punten op rij te scoren, maar keken vervolgens toch weer tegen een achterstand aan en dat bleef zo tot 20-17. Geertsen en Kraijenbrink konden dit gamepoint niet verzilveren evenals alle andere gamepoints niet tot de stand 24-23. Dat deden Sie en Wentholt wel bij de eerste de beste mogelijkheid en zo werd het 24-26 voor de laatstgenoemden.

Stephan Branderhorst kon zich opmaken voor een pittige partij tegen de nog net op tijd uit Zweden gearriveerde Jordy Hilbink. In de eerste game liet Branderhorst, met veel schijnslagen uit zijn technische arsenaal, met 12-21 weinig heel van Hilbink. In de tweede game stond Branderhorst nog met 11-9 voor, maar toen ging het een aantal rally's volkomen mis. Nou ja mis, de mentaal sterke Hilbink pakte gewoon de punten en won de tweede game met 21-12. In de derde game gingen de spelers gelijk op, zij het dat Branderhorst wisselde van speelhelft met een 11-10 voorsprong. En toen ging het mis bij Hilbink. Branderhorst leek ontketend, wilde perse winnen en deed dat ook met 15-21.

Tim Vaessen kon zijn borst nat maken tegen Nick Fransman, die eveneens nog net op tijd terug was van de Swedish Open. Vaessen speelde een uitstekende eerste game, waarin hij geen tot weinig fouten maakte en hij won deze game verdiend met 14-21. In de tweede game had Vaessen het aanzienlijk moeilijker tegen Fransman en ging de partij vrijwel gelijk op. Fransman liep, om voor de toeschouwers onduidelijke redenen, nog tegen een gele kaart op maar dat weerhield de Smashingspeler er niet van om tot het uiterste te gaan in deze game. Maar Vaessen liet zich door het kaartengedoe niet van de wijs brengen, was op dreef en pakte de winst in de slotfase met 19-21.

Patty Stolzenbach, ook net terug van de Swedish Open, kreeg het in de eerste game van de vrouwensingle tegen Rachel Geertsen heel even aan de stok met één van de lijnrechters die er tweemaal in de eerste game met zijn beslissing werkelijk volkomen naast zat. Kon ze er de eerste keer nog om lachen, de tweede keer kreeg de woede de overhand bij de Dekker Almerespeelster en dat zette zij goed om in haar spel. Het werd 10-21 voor Stolzenbach. In de tweede game ging de partij min of meer gelijk op tot 14-14. Een onnozele opmerking uit het publiek maakte echter de tijgerin los in Stolzenbach en in één rush ging zij door naar de 21. En deze winst bracht de tussenstand op 0-5 in het voordeel van Dekker Almere.

Josephine Wentholt speelt haar partijen alsof ze al jaren in de eredivisie speelt. Ook nu weer tegen Judith Campman liet zij zien wat zij in haar mars heeft. In de eerste game ging zij, als ware het een crosscountry met 8-21 over Campman heen. Ook in de tweede game speelde Wentholt wederom werkelijk wervelend en werd het 12-21 voor de Almeerse.

Aangezien Erik Staats ontbrak in deze wedstrijd speelde Tim Vaessen opnieuw de mix met Yvonne Sie. Ditmaal tegen Frank Vermeesch en Cynthia Kraijenbrink. Aangezien een 0-8 overwinning lonkte voor Dekker Almere, waren de Almeerders er op gebrand om de winst te pakken in deze mix. Dat ging niet zonder slag of stoot maar de eerste game werd toch binnengesleept met 15-21. En ook de tweede game was het pittig maar het lukte het gelegenheidskoppel Sie en Vaessen toch om de game en daarmede de partij met 17-21 veilig te stellen.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach speelden het laatste bedrijf in deze wedstrijd. Zij troffen Jordy Hilbink en Judtih Campman aan de andere kant van het net. De game werd weliswaar met 13-21 gewonnen door Van Moorst en Stolzenbach, maar echt makkelijk ging het niet. Dat gold ook voor de tweede game, maar ook deze game werd met 16-21 door Van Moorst en Stolzenbach zeker gesteld.

Voor de tweede maal dit seizoen een 8-0 overwinning voor Dekker Almere en opnieuw tegen Smashing. Maar eerlijk is eerlijk, Smashing was ook dit maal gemankeerd, want zij moesten het doen zonder Stephan van Houtem en Claudia Saleming. Dekker Almere miste daarentegen Erik Staats.

Een klinkende zege voor Dekker Almere in een prima en sportief badmintonavondje. De meegereisde Almeresupporters hebben zich bepaald niet verveeld maar dat gold evenzeer voor de Smashingsupporters.

MD Fransman/Vermeesch - Branderhorst/Van Moorst 08-21 16-21 0-1
VD Geertsen/Kraijenbrink - Sie/Wentholt 14-21 24-26 0-1
ME1 Hilbink - Branderhorst 12-21 21-12 15-21 0-1
ME2 Fransman - Vaessen 14-21 19-21 0-1
VE1 Geertsen - Stolzenbach 10-21 14-21 0-1
VE2 Campman - Wentholt 08-21 12-21 0-1
GD1 Campman/Hilbink - Stolzenbach/Van Moorst 13-21 16-21 0-1
GD2 Kraijenbrink/Vermeesch - Sie/Vaessen 15-21 17-21 0-1

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 24-01-2010 om 00:36 uur

  Daar kwamen we ook voor door weer, wind en sneeuw
  we hebben genoten

 2. een smashing-supporter op 24-01-2010 om 00:48 uur

  Een sportieve strijd met een aantal heel spannende potten en in totaal vanavond een duidelijke winnaar. Heel terecht. Proficiat veel succes verder. 'in het spoor naar boven'. Zowel het team als Henk Mostert hebben hedenavond hun kaartjes in Wijchen achtergelaten !! Proost!

 3. Henk Mostert op 24-01-2010 om 10:49 uur

  Even terugkijkend op de wedstrijd. Sport is emotie en dat kan soms hoog oplopen. Ik kan mij herinneren dat jaren geleden tijdens de top 5 een thans nog spelende oldie zijn racket dwars door de zaal in de tribine gooide en op een haar na mijn vrouw miste. Toen zou een gele of rode kaart op zijn plaats zijn geweest, maar die bestond nog niet.
  Gisteren werd er ook in de emotie een racket op de grond gegooid die alleen maar schade aan het racket veroorzaakt kon hebben en verder niemand kwaad deed. Een face to face waarschuwing had m.i. zonder meer volstaan.
  Jammer van die rode kaart

 4. Henk Mostert op 24-01-2010 om 13:18 uur

  Mijn excuses als er straks wat meer foto's van de een en wat minder foto's van de ander op site staan, maar halverwege de 2e enkel sets deed mijn SDCard moeilijk en wilde ondanks weinig foto's geen beelden meer opnemen.
  Probleem is inmiddels hersteld.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere-trein dendert over Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)