Badminton Vereniging Almere

Succesvolle revanche J1

Omdat de J1 van Duinwijck op 20 december niet kon komen vanwege het weer, heeft de wedstrijd plaatsgevonden in het inhaalweekend van 2 en 3 januari. Aanvangstijd van deze wedstrijd was 14.00 uur op de zaterdag. Almere was natuurlijk uit op een revanche, de vorige keer verloren ze namelijk met 6-2 van de J1 van Duinwijck. Voor deze wedstrijd was het eigen team niet compleet. Jesper was op wintersport, Tristan was ziek en Laura die zat in Brabant. Tino en Kelly mochten blij zijn dat ze ondersteund werden door Daan Kusters en Lisa van Stenus uit de J3.

Zoals gewoonlijk begon Tino in de mannendubbel. Maar dit keer vergezelt door Daan.

De eerste set begon goed, met een voorsprong van 20-14 leek de overwinning al in zicht. Tino en Daan verslapten echter en zo konden de tegenstanders nog terugkomen. Deze set is door Almere gewonnen met 22-20.

De tweede set zaten Daan en Tino er niet echt lekker in, dit resulteerde in een overwinning voor Duinwijck (16-21). In de derde set herstelden Daan en Tino zich. 21-18 werd deze set gewonnen.

De tweede wedstrijd was de damesdubbel. Hierin werd Kelly dit keer niet geholpen door Laura maar door Lisa van Stenus. Dit was de eerste keer dat Kelly samenspeelde met Lisa. Het was dus even wennen. De eerste set ging met 21-16 naar Duinwijck. De tweede set speelden Kelly en Lisa al iets beter samen, maar het mocht niet zo zijn. Deze set ging ook naar Duinwijck (21-15).

Nu was Daan aan de beurt in zijn enkel. Hij moest tegen boomlange Kevin de Mooj. Daan speelde de eerste set goed. Hij had niet veel de kans om aan te vallen, maar toch ging deze set met 21-17 naar Almere. De tweede set speelde Daan heel goed en liet zijn tegenstander vrijwel kansloos. Deze set ging met 21-9 naar Almere.

Op de naastgelegen baan moest Lisa het opnemen tegen Nienke de Visser. De eerste set zat Lisa er niet helemaal lekker in. Dit werd 18-21, overwinning voor Duinwijck. Na een peptalk van Kelly ging de tweede set vele malen beter. Lisa speelde met overtuiging en won met 21-13. De derde set speelde de tegenstandster strak langs de lijnen. Maar toch wist Lisa met 21-18 te winnen.

Tino moest de 2e herenenkel van de middag spelen. De eerste set speelde hij overtuigend en won met 21-12. Het leek gemakkelijk te gaan. De tweede set speelde Duinwijck echter een stuk agressiever, Tino was hier niet op voorbereid waardoor deze set met 21-14 naar Duinwijck ging. De derde set zat Tino er niet meer helemaal goed in, maar na een peptalk van de ouders van Daan en Lisa werd de derde set toch met 21-16 gewonnen door Almere.

Nu moesten alleen nog de mixen gespeeld worden. De eerste mix werd gespeeld door Daan en Lisa. De eerste set ontbrak de concentratie een beetje. Na een 11-5 achterstand kwamen ze nog terug en wonnen de eerste set onverwacht met 21-19. De tweede set speelden ze vol overtuiging en lieten zien wat ze konden. Deze set ging met 21-7 naar Almere.

De laatste mix werd gespeeld door Kelly en Tino. Beiden waren ze moe en er was een gebrek aan concentratie. De eerste set ging met 21-12 naar Duinwijck. Na wat rake woorden van Richard ging de tweede set iets beter. Al was nog wel te merken dat ze allebei het liefst zouden gaan slapen. De tweede en derde set gingen beide naar Almere. Met 21-16 en 21-18.

Dankzij Daan en Lisa werd dit een geslaagde revanche. Een 7-1 overwinning voor Almere J1.

Heel erg bedankt voor het invallen Daan en Lisa!

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 03-01-2010 om 11:43 uur

Dit is echt klasse. Gefeliciteerd!

2. Otto op 03-01-2010 om 11:46 uur

Heel erg leuk geschreven Tino! Van harte met deze overwinning en het mooie stukje!

3. Ernst op 03-01-2010 om 11:49 uur

He Tino, mooi stukje heb je geschreven maar uiteraard ook gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

4. ron op 03-01-2010 om 14:52 uur

Wederom een mooi geschreven stukje. Overigens kijk ik al een tijdje belangstellend uit naar het verslag van Huizen J1 tegen Almere J1, of heb ik dit gemist?

5. Kelly op 03-01-2010 om 15:25 uur

Leuk dat mijn overwinning ook word gemeld :+

6. Tino op 03-01-2010 om 15:43 uur

Kelly het spijt me =(
    ik schaam me diep...

Natuurlijk moet ook de overwinning van Kelly niet vergeten worden. Ze speel de een uitstekende eerste set en liet haar tegenstandster flink werken. Deze set ging met 21-11 naar Kelly. De tweede set speelde Kelly nog steeds geweldig, ze deed het iets rustiger aan en deze won ze met 21-12. Deze geweldige prestatie moet natuurlijk genoemd worden!