Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Met verbazing lees ik op de site hoeveel teams er kampioen geworden zijn het afgelopen seizoen. Ik kan mij niet herinneren dat we ooit zoveel teams hebben gehad die een kampioenschap binnenhaalden, maar wellicht laat mijn geheugen mij in de steek omdat ik nog maar zo kort voorzitter ben. Grote klasse en Forza Almere is nog volop in de race om kampioen van de eerste divisie te worden. Het moet echt niet gekker worden. Ook kan ik mij niet herinneren dat er zoveel BVA-ers hebben deelgenomen aan de Nationale Kampioenschappen voor senioren die het komend weekend worden gehouden in de Topsporthal in Almere. Alleen maar leuk zou ik zeggen.

Dinsdagavond heeft er in NIeuwegein een vergadering plaatsgevonden van het samenwerkingsverband van eredivisieverenigingen. Negen van de tien verenigingen waren aanwezig en de vereniging die ontbrak had daar een heel goede reden voor, al was het wel een droevige. De eredivisieverenigingen zijn enthousiast over de samenwerking en hetgeen we tot nu toe hebben bereikt. Het zijn geen grote stappen die we maken, maar kleine, maar als je bedenkt dat we qua onderlinge verhoudingen zo ongeveer kwamen vanaf het absolute nulpunt van lord Kelvin (-273 graden Celcius) dan is het bijna spectaculair. Tijdens de NK praten we met vertegenwoordigers van het bondsbestuur, na de bondsvergadering, over de status van het samenwerkingsverband. Zijn we als eredivisiebestuur optimistisch over.

Als ik het over de bondsvergadering heb dan voel ik mij eerlijk gezegd niet erg op mijn gemak. Van een aantal mensen hoor ik namelijk dat het wel eens een zware bondsvergadering kan worden vanwege het Yonexcontract. Nu hoop ik maar niet dat er met portefeuilles gaat worden gezwaaid, want dat zou ik een zeer slechte zaak vinden. Ik heb de indruk dat we heel erg op de goede weg zijn, dat we vorderingen maken om het badmintonnen te promoten, dat we beter met elkaar omgaan en pogingen doen om echt met elkaar te communiceren enz. enz. Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat we in een soort bestuurscrisis terechtkomen en ik hoop maar dat bestuur en afgevaardigden komende zaterdag het hoofd koel houden. Het is er koud genoeg voor.

Was ik in de vorige column nog in afwachting van het vijfde kleinkind, inmiddels is de kleine Sara echt onderdeel van de familie. Het jongste wonder heet Staats, maar is in alle opzichten een Sietje. Daar is overigens niets mis mee.

Tijdens een van de kerstdagen was ik op bezoek bij de oudste twee kleinkinderen, Daan en Iris. Er was in Huize Wilting-Staats een nieuw computerspel aangeschaft. Als ik het goed onthouden heb, heet het wii. Wel een spel om in beweging te blijven, want door middel van een soort afstandsbediening kun je bijvoorbeeld een aantal sporten beoefenen. Stil zitten is er niet bij. Kleinzoon Daan vroeg of ik met hem een partijtje wilde boksen. Dat leek mij wel wat, maar voordat ik door had hoe het spelletje goed en wel werkte, had ik al een digitale uppercut te pakken en lag ik gestrekt op de grond. Uitgeteld.
Dan maar eens het mountainbiken proberen. Daan had onmiddellijk een grote voorsprong en in een poging hem in te halen kwam ik in het ravijn terecht. À la Wim van Est kroop ik weer uit het ravijn en ook mijn Raymond Weil horloge klopte nog, maar ik streed een verloren strijd, dat was wel duidelijk. Volgens Daan kon Opa er niet veel van. Enkelen onder u zullen dat wat het badmintonnen betreft ook onmiddellijk beamen, als zij mij zien strompelen op de woensdagochtend.

Op één van diezelfde woensdagochtenden sprak Lida, Vincent en mij aan, toen we in overleg waren. Zal wel over financien zijn gegaan. Lida meldde dat er een dode muis lag achter de bar. Of we die maar even wilde opruimen. Ik zei nog tegen haar, dat als je over de kantine gaat, het opruimen van dode muizen ook tot de kantinewerkzaamheden behoort, maar dat trapte zij niet in.
Ik heb de muis in een lege doos van de stroopwafelkoekjesleverancier gedaan. Dat vond ik wel toepasselijk en vervolgens heb ik de muis met doos en al in de vuilcontainer gestopt. Eén van de weinige muizen die een staatsbegrafenis heeft gehad, zullen we maar zeggen.

Henk Staats

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos Wu op 28-01-2010 om 13:53 uur

  Dag Henk, Yonexcontract? Je spreekt je zorgen uit, maar ik als leek, snap het niet. Wat is het Yonexcontract?

 2. Henk Staats op 28-01-2010 om 14:30 uur

  Zie onder meer BadmintonInfo en de diverse kranten. Als je dan nog een vraag hebt, dan hoor ik dat graag.

 3. Jos Wu op 28-01-2010 om 15:49 uur

  Henk,
  Bedankt! Ik heb het gelezen. Jos

 4. STC op 28-01-2010 om 16:07 uur

  Ook Team 18, uitkomende in de 4e klasse afd.2 is nog volop in de race voor het kampioenschap. Team 18 staat in deze poule op de 1e plaats met 3 punten voorsprong op de nummer twee, Space Shuttle 1. De inhaalwedstrijd tussen deze twee kampioenskandidaten staat gepland voor 07 februari om 11:00. De thuiswedstrijd was voor Almere 18 na een krappe 5-3 (waaronder vier 3-setters) overwinning dus het zal ook nu weer een bijzonder spannende wedstrijd worden!
  De STC wenst Nedah, Jacqueline, Matthijs en Arjan heel veel succes toe!

 5. Henk Staats op 28-01-2010 om 16:34 uur

  Zou ook geweldig zijn. Wat is de meest recente kampioenenstand?

 6. STC op 28-01-2010 om 17:29 uur

  Bij de jeugd J2 en J3.
  Bij de senioren team 5, 6, 8, 9, 11 en hopelijk komen daar Forza Almere en Team 18 bij.

 7. Henk Mostert op 28-01-2010 om 22:29 uur

  Misschien dat je bij je stukje over SSS
  Sara, Staats, Sie misschien met medeweten van de veroorzakers van de drie S'en een fotootje van het wereldwonder kan plaatsen. Kunnen we allemaal meegenieten.

 8. bob mesie op 11-02-2010 om 09:29 uur

  hou Henk
  In een grijs verleden werden er onder leiding van trainer Paul Likumagwa ooit minstens 7 teams kampioen ik dacht zelfs 9 team
  Ik hoop dat ik je niet teleurstel dat dit niet een uitzondering is ik wens je volgend seizoen meer kampioenen ga zo door.
  Met mij en de gezondheid gaat het goed verder valt er weinig nieuws te melden uit een sneeuwvtij en warm Thailand.
  Groeten aan een ieder die dit leest en mij kent
  Bob

 9. Henk Staats op 11-02-2010 om 11:22 uur

  Beste Bob,
  Dat was in de tijd dat BC Almere Haven nog actief was. Zelfs ik heb deze Paul als trainer nimmer meegemaakt. Maar leuk is het wel. En nog beter nieuws is, dat het goed met je gaat en dat je onze site nog regelmatig bezoekt.
  Wanneer je weer in Nederland bent, dan zien we je graag, tenslotte ben je niet voor niets erelid!

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)