Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder J-3 kampioen

Al geruime tijd was wel duidelijk dat de beslissing voor de jeugd onder 17 in het allerlaatste competitieweekeinde zou vallen. Dan zou namelijk Velsen J1 tegen onze J3 thuis in IJmuiden moeten spelen, de nummers 1 en 2 van de competitie. Dat zou de laatste wedstrijd voor beide teams geweest zijn ware het niet dat het weer in het weekend van 10 januari aardig roet in het eten gooide zodat het nog een behoorlijke rekenpartij werd voorafgaand aan deze wedstrijd. Met een mooie 5-3 overwinning voor onze J3 is het kampioenschap echter een feit ondanks dat Velsen nog 1 wedstrijd te gaan heeft!

Het weekend begon wel bijzonder vroeg op zaterdagochtend 23 januari. Om 9.00 uur stond de inhaalwedstrijd tegen De Flinters J1 op het programma in Grootebroek, toch snel weer een uurtje rijden van Almere. De thuiswedstrijd was met 7-1 gewonnen dus we hadden alle vertrouwen in een hoge stand. Dat je je echter niet te snel rijk moet rekenen bleek wel weer bij binnenkomst in de hal. De Flinters hadden Dafne Linders als vervangende dame ingezet. Dafne speelt veel toernooien en weet het de Almeerse dames daar ook meestal knap lastig te maken. Daar zat potentieel extra puntverlies.

Toen alle tegenstanders dan toch de hal hadden gevonden konden we wat later dan gepland van start. Dankzij de 2 banen die we tijdens de hele wedstrijd konden gebruiken startten de beide dubbels tegelijkertijd. Beide partijen werden door Lisa van Stenus en Feng Groothuijse bij de dames en Daan Kusters en Quint Top bij de heren eenvoudig in 2 sets gewonnen. De daaropvolgende enkels van Lisa en Quint werden wederom in 2 sets gewonnen waarbij Quint wel alles uit de kast moest halen voor de overwinning op Ingemar Dantuma. Tegen deze Ingemar liepen we de vorige keer ons enige verliespunt op dus deze zege kwam wel bijzonder goed uit. Daarna kwam Renaldo Waque in actie voor de tweede heren enkel die ook nu weer eenvoudig in 2 sets werd gewonnen. Feng zou het opnemen tegen Dafne. Deze 2 zijn zeer aan elkaar gewaagd en het spant er steeds weer om wie de partij wint. Ondanks het sterke spel van Feng moest ze in Dafne helaas toch haar meerdere erkennen en verloor in 2 sets met 21-18 en 21-17. Het eerste verliespunt was daarmee een feit.

Met een stand van 5-1 in ons voordeel begonnen de mixpartijen. Daan en Lisa wonnen ook deze keer hun partij eenvoudig in 2 sets. Als afsluiter moesten Feng en Renaldo tegen Dafne en Ingemar, veruit de sterkste spelers van De Flinters. Helaas redde ons team het niet en verloren de partij met 14 en 15 punten in 2 sets. Daarmee haalden we een 6-2 overwinning.

De hamvraag die met name de ouders daarna bezighield was of deze 6-2 voldoende was en wat dat betekende voor de partij tegen Velsen. Toernooi.nl bracht ook al geen verlossing omdat al enige weken de dubbels niet in de standen zijn opgenomen door een storing. Daarbij zou Velsen pas op maandag de uitgestelde partij tegen Huizen spelen. Op weg door een wederom winters landschap naar IJmuiden werd toch maar even Ernst van Stenus wakker gebeld door Otto om de laatst bekende officiële stand van de NBB te horen. Met elk 10 wedstrijden gespeeld had Velsen 63 punten en de J3 67 punten. De 11e wedstrijd voor J3 had de dag ervoor 6 punten opgeleverd. Als we uitgingen van een 8-0 overwinning van Velsen op Huizen zou de J3 aan een 4-4 stand genoeg moeten hebben (63+8+4=75 voor Velsen en 67+6+4=77 voor J3). Blijkbaar vertrouwde Otto mijn rekenkunsten niet helemaal want ik moest het toch nog eens narekenen. Maar het klopte als een bus!

Velsen was ook goed op de hoogte van de stand en wist wat ze te doen stond. Minimaal een 5-3 overwinning op Almere om uitzicht te houden op de titel. In een wat gespannen sfeer begon de herendubbel van Renaldo en Quint tegen Jesper Garrelts en Dennis Kruidenberg. Met name Jesper is een sterke tegenstander en onze heren moesten de winst in 2 sets aan Velsen laten. Toen was het de beurt aan Lisa en Feng tegen Lisa Spruijt en Laura Kaassenbrood. Waar onze dames in de eerste competitiewedstijd tegen Velsen nipt in 3 sets hadden gewonnen was het nu een duidelijke overwinning voor ze in 2 sets. Stand 1-1.

Vervolgens speelde Daan zijn enkel tegen Jesper. Zoals reeds gezegd Jesper is een sterke speler die door zijn lengte ook nog eens makkelijk het veld bestrijkt. De eerste set ging naar Jesper maar Daan kwam voor in de 2e en het leek erop dat er een 3e aan te pas moest komen om de winnar te bepalen. Maar helaas wist Jesper alsnog de winst in de 2e te pakken ondanks de sterke tegenstand van Daan.

De 1e dames enkel was tussen Lisa (van Stenus) en Laura. Waar de vorige keer Laura de winst in 2 sets pakte waren de rollen nu omgekeerd en was het Lisa die in 2 sets de overwinning opeiste. Een knappe prestatie! Voor de 2e heren enkel betraden Quint en Dennis het veld. De 1e set ging met 21-17 naar Dennis maar na een peptalk van Otto zag Quint het licht en hield zijn tegenstander in sets 2 en 3 onder de 10 punten.

Met een stand van 3-2 voor Almere begon de laatste dames enkel van Feng tegen Lisa Spruijt. Feng maakte de partij eenvoudig in 2 sets af waardoor het 4-2 stond en het kampioenschap binnen was! We hadden onze spelers gevraagd rustig te blijven ondanks het kampioenschap omdat er immers nog 2 wedstrijden te spelen waren. Ze hielden zich er keurig aan.

De 1e mix ging tussen Daan & Lisa en Jesper & Laura. Die partij moesten we aan Velsen laten in 2 sets. Als afsluiter stonden Renaldo & Feng tegenover Dennis & Lisa Spruijt. De 1e set was voor Velsen maar in de 2e set sloeg ons team zich weer volledig in de wedstrijd en moest het in de 3e beslist worden. De stand ging aardig gelijk op met prachtige rallies en uiteindelijk waren Feng & Renaldo met 22-20 degenen die aan het langste eind trokken. Een waardige afsluiter in de strijd om het kampioenschap. Slotstand 5-3 voor Almere!

De J3 heeft met deze mooie overwinning op Velsen een totaalscore van 78 punten en zijn daarmee niet meer in te halen. J3, gefeliciteerd met de winst. Jullie hebben er hard voor gestreden. Op naar de regiomasters!

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk van Groenigen op 24-01-2010 om 21:08 uur

  En vergeet ook de Recreantencommissie niet!

  Gefeliciteerd Team van der Hoeden/MulderJ3 !!!

 2. Henk Staats op 24-01-2010 om 21:25 uur

  Het verslag staat er op en wat voor een verslag, inclusief foto.
  Namens het bestuur van harte gefeliciteerd. Grote Klasse!

 3. Ernst op 24-01-2010 om 22:31 uur

  En bedankt voor het wakker maken!!!!. Een goed verslag Patrick en nu maar naar de Regiomasters.
  Van harte met dit kampioenschap, jullie hebben er hard voor geknokt.

 4. Otto op 25-01-2010 om 12:02 uur

  Geen dank broeder: wat doe jij trouwens om 07:30 nog in je bed op zondagochtend?!? ;)

  Feng, Lisa, Quint, Daan en Renaldo: jullie hebben het dit seizoen fantastisch gedaan! Met pappa Groothuijse, Top, Kusters en Waque (waar bleven de mamma's eigenlijk?) heb ik bijna alle wedstrijden mogen meemaken en ik heb jullie echt zien groeien gedurende deze competitie. Wedstrijden die in de eerste helft nog verloren gingen werden in de tweede helft netjes gewonnen en dat toont alleen maar aan dat jullie echt progressie hebben gemaakt!
  Patrick, ik zal nooit meer twijfelen aan je rekenkunsten!
  :7

 5. Patrick op 25-01-2010 om 17:52 uur

  He, he, eindelijk het vertrouwen van Otto....

 6. jan spruijt (vader lisa) op 25-01-2010 om 22:44 uur

  Leuk stukje! En helemaal zoals het was, een spannende en sportieve (bijna) slotwedstrijd!!!
  Namens BC Velsen J1 gefeliciteerd, en even voor de volledigheid, we hebben de wedstrijd tegen Huizen met 8-0 gewonnen, dus jullie hadden die punten tegen ons ook echt nodig!

 7. Otto op 26-01-2010 om 08:02 uur

  Beste Jan,
  Namens de J3 hartelijk dank voor deze (sportieve) felicitaties. We zien elkaar ongetwijfeld weer snel op een toernooi!

  mvg
  Otto

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder J-3 kampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)