Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder Almere 9 kampioen!

Alsof het afgesproken is, mag ook ik weer een dubbel verslag schrijven over onze belevenissen in de competitie.

Vorige week waren wij de gelukkige die het mochten opnemen tegen de Hoornse bv 5. Het was ons eerder gelukt om met 7-1 te winnen, dus we hadden er vertrouwen in.
Met gevaar voor eigen leven door het afgegeven weeralarm, gingen wij snel op weg om niet in de sneeuwstorm te belanden.
Aangekomen in de hal bleek het allemaal wel heel rustig te zijn en bleek dat alle teams hadden afgezegt wat voor ons betekende dat we gebruik konden maken van 3 banen.

We besloten snel van start te gaan, zodat we vroeg thuis konden zijn net op tijd om het noodweer te ontvluchten. De herendubbel werd gewonnen, hoewel het met een 3-setter moest. Ook de damesdubbel bleek geen probleem en werd met 6 en 10 tegenpunten gewonnen. We konden eindelijk van start gaan met de enkels en door de 3 banen gingen we er snel tegenaan. De heren deden hun best en dat pakte goed uit, beide enkels werden met dezelfde score 18-21 en 17-21 gewonnen.
Melissa had totaal geen moeite met haar tegenstander en ook haar enkel werd gewonnen. Mijn eigen enkel verliep in het begin traag ( laten we het weer maar de schuld geven ), maar gelukkig stopte ik er toch wat tempo in en won ook ik me enkel. Met een voorsprong van 6-0 gingen we de mixes in en deze werden zonder al teveel moeite gewonnen.
Met een overwinning van 8-0 in onze zak gingen we weer terug naar Almere in de hoop dat we met wat meer punten voor op Swish zouden staan.

En ja dan moet het het toch echt gebeuren... DE wedstrijd van de competitie, misschien wel van je leven! Of in ieder geval, zo werden we aangespoord door iedereen. Met een kleine voorsprong van 4 punten op de 2e geplaatste: Swish wisten we dat het nu het moment was om er alles uittehalen wat er in zat. Ons doel was 4-4 of 5-3 maar 6-2 zou ideaal zijn, omdat we dan feitelijk kampioen zouden zijn. Wij wilde dit doel bereiken door middel van Eddy Odijks hulp.

De herendubbel zou nog spannend worden omdat de heren vorige keer verloren hadden en Rick voor het eerst met Eddy zou spelen. Blijkbaar waren de 2 heren een dynamisch duo want de dubbel werd gewonnen en ze lieten een mooi spel zien. Dit was een goed begin van de avond en Melissa en ik wilden graag het goede voorbeeld volgen die Rick en Eddy ons hadden gegeven. Dit deden we dan ook, en met een voorsprong van 2-0 gingen we de spannende enkels in.

Krijn bleek toch wat meer moeite te hebben met zijn heer dan we verwacht hadden en deze werd dan ook veloren in een 2-setter. Melissa had de ondankbare taak het op te nemen tegen de 11-jarige Tamara van der Hoeve, we wisten dat ze het kon en dat liet ze dan ook zien. Melissa won het in een 2-setter wat ervoor zorgde dat als we nog 1 wedstrijd zouden winnen we sowieso ons doel hadden gehaald. Toen moest Michael laten zien wat hij kon, ook hij moest tegen een een sterke maar nog jonge heer. Michael liet zien dat hij dit niveau gewoon aankon en won in deze enkel dan ook. De 4-1 was al binnen maar dat betekende niet dat we het daarbij zouden laten. Mijn enkel verliep wel oké en zo haalde we ons 5e punt binnen.

Rick en ik hadden ons voorgesteld om zelf het 6e punt binnen te halen, maar dit konden we toch niet nakomen. We verloren in een 2 setter hoewel dat niet nodig was geweest. In de laaste mix van de avond liet Eddy zien waarom we hem hadden gevraagd om ons te komen helpen. Alsof Melissa en Eddy altijd samen hebben gespeeld wonnen ze de mix met een geweldig spel. 6-2 .. een score die ik maar zeker andere niet hadden verwacht!

Gewapend met een fles proseco (en misschien nog wat meer) hebben wij nog even de kantine onveilig gemaakt en ons bijna kampioenschap gevierd.
Wij willen graag Eddy nog eens bedanken en het publiek, met name onze mascotte Paula!

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 17-01-2010 om 17:05 uur

  Van harte gefeliciteerd!!

 2. Otto op 17-01-2010 om 18:01 uur

  Helemaal top! Allemaal gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap :7

 3. Ernst op 17-01-2010 om 18:20 uur

  Nogmaals van harte. Het was gezellig gisternacht!!!!
  Paula, volgende week mee naar Den Helder als mascotte????

 4. Paula Wijnands op 17-01-2010 om 20:58 uur

  @Ernst, nee ik ga niet elke week in een strak bunny-pakje zitten. Nee zonder dollen. We hebben genoten van wat we zagen. Ook van die kleine Tamara die zo haar stinkende best deed!

 5. Henk Mostert op 18-01-2010 om 00:17 uur

  Gefeliciteerd met jullie kampioenschap.
  Als ik kijk naar het Bunny verhaal heb ik duidelijk iets gemist. Jammer dat mijn fototoestel en ik vanwege verplichtingen niet in de hal waren

 6. Krijn op 18-01-2010 om 08:36 uur

  Rick, Peter: dat filter komt eraan! ;)

 7. Filter op 18-01-2010 om 12:39 uur

  Hier ben ik dan :+

 8. Ernst op 18-01-2010 om 20:29 uur

  wil je nooooooit meer dronken thuiskomen :r

  je moeder

 9. Ernst op 18-01-2010 om 22:22 uur

  het was maar een grapje hoor!
  Shannie was helemaal niet dronken.
  Dus niet meer mailen of smsen naar haar!
  Ik zal haar niet meer plagen.

  Netty

 10. Harry op 19-01-2010 om 13:31 uur

  En ook natuurlijk van mij nogmaals van harte gefeliciteerd met de overwinning! En niet alleen het feit van de overwinning , ook het spel was van hoog niveau. Geweldig zoals Michael speelde!
  Dan mag je ook wel een keer tot diep in de nacht in de kantine blijven hangen.

  Harry

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder Almere 9 kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)