Badminton Vereniging Almere

Veel BVA-ers actief op het NK Badminton

Van 29 tot en met 31 januari 2010 worden in de Topsporthal Almere de Nationale Kampioenschappen Badminton voor senioren gehouden. Aan dit kampioenschap nemen ook veel BVA-spelers deel. Een aantal moet zich eerst via de kwalificatiewedstrijden op vrijdag naar het hoofdtoernooi spelen, maar dat zal ze vrijwel zeker allemaal lukken, althans dat hopen we.

Mannensingle

Stephan Branderhorst, Dennis Steenland, Tim Vaessen en Ralph Starren spelen op vrijdag in de kwalificatierondes en als Stephan Branderhorst zich daar doorheen werkt dan treft hij direct de nummer één geplaatste Dicky Palyama. Zou overigens wel leuk zijn voor Branderhorst om deze partij te spelen, maar ook leuk voor de Almeerse toeschouwers.

Vrouwensingle

Rinske Deriga, Monique Slaman en Josephine Wentholt wacht op vrijdag de kwalificatieronde, waarbij de kansen van Wentholt om door te gaan, hoog worden aangeslagen. Patty Stolzenbach is als vierde rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.
De onbetwiste nummer één van Nederland is Yao Jie en die zal ongetwijfeld haar plaatsing als nummer één, waarmaken.

Mannendubbel

Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst moeten zich via het kwalificatietoernooi zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zij heb een gerede kans. Dennis Steenland is (samen met Duinwijckspeler Erik Meijs) wel geplaatst voor het hoofdtoernooi en dat geldt eveneens voor Ralph Starren die samenspeelt met Hans van Os (Van Zijderveld).

Vrouwendubbel

Iris Putters speelt samen met Monique van der Wouden (Duinwijck), Monique Slaman samen met Daisy Bommeleijn (TFS) en Suzanne Mulkens speelt samen met Jessica Ottenhof (Slotermeer). Zij allen spelen eerst het kwalificatietoernooi.
Patty Stolzenbach speelt samen met Iris Tabeling (Van Zijderveld) en zij zijn als vierde geplaatst. Ook Josephine Wentholt is rechtstreeks toegelaten samen met Thamar Peters (Victoria). En Yvonne Sie en Lisa Malaihollo (Van Velo) spelen al jaren samen in de grote toernooien.

Gemengd dubbel

Erik Staats en Yvonne Sie, Monique Slaman met Marco de Jager (BC Flits), Dennis Steenland en Iris Putters en Tim Vaessen met Monique van der Wouden (BC Duinwijck) spelen allen op vrijdag in het kwalificatietoernooi.

Het is in de regel een prachtig toernooi en nog nimmer namen er zoveel BVA-spelers deel aan het Nationaal Kampioenschap. De realiteit gebiedt te zeggen dat er zeker kwart- en halve finales zullen worden gehaald. Als er ook finaleplaatsen worden gehaald door de BVA-ers zou dat alleen maar mooi zijn.

Een algemeen advies aan de lezers van de site en met name aan de leden van de vereniging, bezoek deze Nationale Kampioenschappen. Ze zijn bij wijze van spreken om de hoek en bieden de gelegenheid om te genieten van Neerlands topbadminton!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. liesbeth deriga op 28-01-2010 om 08:29 uur

  Mannon Sibbald en Rinske Deriga spelen ook in de kwalificatieronde van het vrouwendubbel. Zij moeten het opnemen tegen Jessica Ottenhof en Suzanne Mulkens.

 2. STC op 30-01-2010 om 10:40 uur

  Na de kwalificatiedag van gisteren is het bekend welke BVA-spelers en -speelster vandaag gaan beginnen aan het hoofdtoernooi. Velen hebben het helaas niet gered maar toch zullen ook veel spelers vandaag acte de presence geven!
  ME: - Tim Vaessen overleefde de voorrondes en mag het nu opnemen tegen oud BVA-kopman Robert Kwee: dit wordt ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd!
  - Stephan Branderhorst kon door een uitvaller rechstreeks instappen in het hoofdtoernooi en speelt daarin tegen Hans van Os (en ontloopt hierdoor een confrontatie tegen nummer 1, Dicky!) Bij eventuele winst wacht de nummer twee op de plaatsinglijst, Eric Pang!
  VE:
  - Patty Stolzenbach is als vierde geplaatst en mag het opnemen tegen qualifier Iris Tabeling
  - Josephine Wentholt overleefde zoals verwacht de voorrondes na een een walk over en een overtuigende overwinning op Daisy Bommeleyn. In het hoofdtoernooi wacht de nummer 3 geplaatste Rachel van Cutsen!
  MD:
  - Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst wisten door te dringen tot het hoofdtoernooi en nemen het hierin op tegen het koningskoppel van Velo, Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland.....
  - Ralph Starren en Hans van Os waren al direct toegelaten en spelen tegen qualifiers Jules Bakker en Dave Veerman van Slotermeer
  - Ook Dennis Steenland met partner Erik Meijs (Duinwijck) waren rechtstreeks toegelaten en mogen het vandaag opnemen tegen de qualifiers Nick Fransman en Ben Maes
  VD:
  - Patty Stolzenbach en Iris Tabeling zijn als 4e geplaatst en gaan vandaag de strijd aan tegen de toptalenten Mahulette/de Visch Eijbergen!
  - Josephine Wentholt speelt vandaag met dubbelpartner Thamar Peters (Victoria) tegen Sharon Bindels en Monique Broeke
  - Yvonne Sie speelt ook dit NK met Lisa Malaiholo (Velo) en zij mogen vandaag vol aan de bak tegen Rachel Geertsen en Cynthia Krajenbrink!
  GD:
  Hierin dus helaas geen BVA-deelname na het onverwachte verlies van Yvonne Sie en Erik Staats gisteren tegen Kimberley Teeuwen en Rik Wilbers :'(

  Coach Rick Prins zal zijn handen vol hebben om alle partijen gecoached te krijgen maar zoals wij hem kennen draait hij hier zijn handen niet voor om!

  Wij roepen iedereen op die de BVA en onze spelers een warm hart toedragen langs te komen in het Topsport Centrum. Het is hier om de hoek, u bent verzekerd van badminton van top niveau en onze spelers kunnen uw steun goed gebruiken!

  De STC wenst alle spelers en die van de BVA in het bijzonder, heel veel succes toe!

Reageer op dit bericht (“Veel BVA-ers actief op het NK Badminton ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)